SSD riknuo?

poruka: 15
|
čitano: 3.846
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
SSD riknuo?

Imam SSD Mushkin Chronos 240 Gb, star nekih mjesec dana. U tih mjesec dana, na njega je zapisano otprilike 1.4Tb. Od jucer nakon POST-a, Windows 7 se ne dize, mijenjaju se poruke poput: A Disk read error occurred, press Ctrl+Alt+Del, ili Info: The boot selection failed because a required device is inaccessible, ili se samo pojavi crtica koja blinka i nista dalje.

Mogu li jos sto sam probati prije nego ga odnesem reklamirati?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: SSD riknuo?
Mno kaže...

.. 

Mogu li jos sto sam probati prije nego ga odnesem reklamirati?

-jedino utvrditi dali je problem u SSDu ili ostatku PCja, ako i dali je Soft, postavke BIOSa, loader za ultraedišen yogurt itd.. ili samo treba popraviti boot MBR/GPT.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
SSD riknuo?

I tako... najnoviji update.. odnio ga danas reklamirati, nisam ni stigao otvoriti usta, a trgovac se samo nasmijao i poceo pisati podatke za novi.. kaze da ih mijenjaju cesto (ne taj, nego opcenito SSD-ove).. Nije mi jasno kako se proizvođačima isplate tolike reklamacije..

Sreca da sam ostavio stari drive, inace ne bi mogao raditi dok cekam novi, i mislim zasto mi je to trebalo.. :)

SSD je jos cini se jako zelena tehnologija..

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.4.2013 18:04 (Mno).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mno kaže...

I tako... najnoviji update.. odnio ga danas reklamirati, nisam ni stigao otvoriti usta, a trgovac se samo nasmijao i poceo pisati podatke za novi.. kaze da ih mijenjaju cesto (ne taj, nego opcenito SSD-ove).. Nije mi jasno kako se proizvođačima isplate tolike reklamacije..

Sreca da sam ostavio stari drive, inace ne bi mogao raditi dok cekam novi, i mislim zasto mi je to trebalo.. :)

SSD je jos cini se jako zelena tehnologija..

Pa i nije baš tako. Sve ovisi kakve si sreće i koji te SSD zapadne (isto se može reći i za HDD). Zato treba birati uvijek onaj s najdužom garancijom.

Zlo se sprema, dobro biti neće ...
15 godina

Slažem se, garancije su obično 2, 3 i 5 godina, moj je imao 3. Bio sam zadovoljan s brzinom i općenito dojmu koji ostavlja ssd, jer računalo koristim cijeli dan za posao. Smetalo mi je ono.. štedi ga na ovome, na onome, pa isključi page file, pa prefetch, pa trim, pa kopiraj sve na drugi mehanički disk, pa svašta.. dobro da ga ne moram staviti na ormar i samo gledati.. ja ga moram koristiti svaki dan i to žestoko, od baza do aplikacija i ne mogu paziti da slučajno ne zapišem par Gb više od "prosjeka" koji preporučaju.. ak to ne može izdržati, hvala lijepa, dok takvog napravite, doviđenja..

17 godina

Upravo zato ne želim kupovat velike SSD-ove, nekako su mi Intel-ovi MLC od 120 i dalje najbolji.

1.4TB(napisao si Tb) nije velika količina podataka za ovu generaciju diskova, ali opet mi je čudno da Mushkin (možda najbolji) rikne.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.4.2013 19:28 (Mitch).
15 godina
SSD riknuo?

E da, trgovac mi je rekao da ću dobiti isto takav novi.. znaci ne mogu birati.. sad ne znam da li da ga koristim ili da se ne zezam i prodam ga odmah :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SSD riknuo?

Po meni (a nisam jedini), SSD-ove je trenutno najoptimalnije koristiti kao cache diskove, a za tu potrebu je dovoljan i SSD od 30GB.

Ima dobar članak u vezi te teme na Registru:

http://www.theregister.co.uk/2013/02/12/feature_what_the_best_solid_state_disk_configuration/

0 0 hvala 0
17 godina
SSD riknuo?

Mislim da nema neke potrebe za pažnjom u radu na današnjim SSDovima. AFAIK, nešto je
spominjano da ispravan ssd sa prosječnim radom ima oko 30 godina života uz uključene

automatske opcije sistema poput trim-a, i isključene defragmentacije i
inih stvari koje sistem sada radi automatski kad skonta ssd.

Tvoj je kihnuo iz nekog sasvim desetog razloga, dogodi se.
Dobro je gledati iskustvo kupaca glede
postotka kvarova(eto ja se zato odlućivao za intele i samsunge), ali ništa nije garancija.
Jedina garancija je ako profesionalno živiš od rada na računalu, da imaš;
ne samo backup sistema i podataka nego i
backup računalo.
Ja to odavno naučio na vlastitom iskustvu:)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
SSD riknuo?

Sam odluči, ja bi ga ostavio sebi.

Valentin

0 0 hvala 0
15 godina
SSD riknuo?

U biti kad razmislim, još bolje da rikne za par mjeseci, jer tako imam stalno novi drive doživotno :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Imaš novi drive dok traje garancija od prvog.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
16 godina
odjavljen
Mitch kaže...
Imaš novi drive dok traje garancija od prvog.

E ne bih baš rekao, trebala bi garancija ići ispočetka za svaki novi koji dobiješ. Bar sam ja dobio tako za matičnu, i za sve ostalo.

Svi smo mi Mentalist.
15 godina
SSD riknuo?

Čini mi se nekako logično da bi trebala ići ispočetka, ali nisam do sad ništa od komponenti reklamirao, pa ne znam..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mno kaže...

Čini mi se nekako logično da bi trebala ići ispočetka, ali nisam do sad ništa od komponenti reklamirao, pa ne znam..

Ma mala je vjerojatnost da opet dođe do kvara osim ako ga nije izazivalo nešto na tvom postojećem hardveru/softwareu.
No svakako drži backup sistema i podataka kao i sada.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice