Rusenje graficke

poruka: 4
|
čitano: 1.149
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Rusenje nvidia graficke

Pozdrav.

Dok igram graficki zahtjevnije igrice, dobivam ovu poruku:

"Display driver NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version x stopped responding and has successfully recovered."

Napisao sam version x jer sam probao skidati i insalirati novije drivere ali uvijek ista stvar, tako da do sada nije bilo bitno koja je verzija, uvijek se rusi.

Problem je postao uocljiviji nakon sto sam poceo igrati nove igrice koje zahtjevaju jacu graficku, pretpostavljam.

Dok igram modded minecraft, koji inace zahtjeva puno rama, sve je super, nikakvo rusenje, no dok pokrenem nesto tipa lords of the fallen ili fifa 16 demo, rusenja se dese unutar 10-20 minuta i tako svaki put. Za uspoedbu, FIFA 14 se uopce nije rusila, FIFA 15 ponekad, rekao bi 1 do 2 puta u 24 sata igre, a FIFA 16 demo svakih 15ak minuta.

Probao sam sve i svasta, mjenjat u control panel na maximum performance, mjenjat u regedit-u, spustati MGz CPU-a, kontrolirati temperaturu procesora i 0 bodova. Sve sto sam procitao na netu da je pomoglo drugima meni nije.

Ima li itko ideju ili sugestiju sto da radim? PC je relativno nov, kupljen prije manje godinu dana.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rusenje graficke

Kad se ruši grafička pored driverskih problema prvo na što bi ja posumnjao je pregrijavanje grafičke, pogotovo što kažeš da se to događa dok igraš zahtjevnije igre tj. kad je grafička opterećena.

Provjeri temperaturu GPU pod optererećenjem, da li njen cooler radi i da li je pun prašine ili ne.

P.S.

Probaj je i uštekat u neki drugi komp ako možeš (od frenda npr.) pa da utvrdiš definitivno je li problem u grafičkoj ili nekoj drugoj komponenti. Ako je problem u grafičkoj a nije cooler zaprašnjen ili crkao onda možda grafička otkazuje. Meni su jednom 3 grafičke u 3 godine otkazale...

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.9.2015 12:56 (Enkidu).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Rusenje graficke

Jel moguce da je graficka neispravna?
Kontrolirao sam temperaturu. Dok ne radim nista zahtjevno, temperatura je 36-40*C. Dok igram FIFU 16, Temperatura dode do 61*C. Citao sam i pise da je sve iznad 80 previse, pa pretpostavljam da je u dozvoljenom limitu.

Nazalost nemam drugi komp da probam.

15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice