Restartiranje rutera

poruka: 42
|
čitano: 13.010
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Restartiranje rutera

@bongy

ovaj tvoj prvi post u temi...... imam isto takav problem koji mi se počeo događati prije 10 dana dok sam sve windows update-ove poskidao i imam win xp sp3

imam maxtv i 2 kompa spojena na lan i ono što mi jako čudno na routeru mi se ugase sve lampice samo power ne i nakon 2-3 sec odmah se pale i ostale i to svaki dan točno oko 21:00 - 22:00 h..... imam taj ruter oko 1.5 god nezz točno i nikad nisam imao problema s njim i upaljen je uvijek po cijeli dan(znači samo mi se to "gašenje" dogodi između 21:00 : 22:00 h) i preko noći ga također ne gasim

frend mi ima isti ruter i probao s njegovim i ista stvar se događa, zatim iz t-coma probali s istim routerom i opet ista stvar.... još sam probavao resetirati router i sve čaprkati po postavkama i onda sam čak uspio imati uptime oko 2 dana i nakon toga opet isti problemi kao prije, pa mislim koji se vrag to događa stvarno mi nije jasnoViče

opet napominjem to sve se počelo događati prije negdje 10 dana dok sam sve moguće update-ove poskidao sa microsoftove stranice

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2009 23:22 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Restartiranje rutera

eto i meni se to isto dogada samo ne u to vrijeme nego onda kad on to hoce u 9 12 15 ili 19 navecer to nitko nemoze znati,a rjesenje izgleda jednostavno nepostojiViče

16 godina
neaktivan
Restartiranje rutera

hm cini se da neman ja jedini takav problem nego vas je podosta ode s time :D

dakle i ja imam ko i vecina vas taj glupi speed touch router i meni se prije nekih 2 tjedna (vise, manje) poceo sam od sebe restartat.. nekad po par minuta..nekad po 10 ...... kako kad

nakon 2 tjedna nakon sta nisam moga to vise trpit jer ide nenormalno na zivce sam zva T-com da mi dode mrtvi tehnicar i promini router u neki normalni ili ovaj osposobi za rad...lik je pogleda uticnice i reka da (posto imam na spliteru ustekan i telefon, i liniju i adsl) razdvojim telefon i ustekam ga u drugu uticnicu sa spliterom (dakle tel i linija) a u ovu koja je do sad bila sa spliterom ustekam samo adsl vezu...tako san i napravija jer kako kaze lik da kad prican na tel mi se iskljuci net... napravija san pokus i gle stvarno..pricanje na telefon i surfanje netom nemogu u isto vrime, nego net za to vrime mora patit...ok kazem ja ..neka je tako i prominim i preustekam ja tako kako je on reka (iako zasto mi se onda to pocelo dogadat samo sad zadnjih 2 tjedna a ne cilu godinu ipo kolko imam internet), i cemu pobogu sluzi spliter nego da odvoji analognu vezu telefona i digitalnu adsl-a...

i tako je bilo dobro dok mi odma drugi dan opet nije router pocea po svome.. iako nisam ni prica na telefon ni nista..sam od sebe.

takoder sam prije nekih 2 tjedna ..mozda malo vise stavija windowse sedmicu, ali da je do windowsa..ono ne .. kojom logikom bi bilo do OS-a???

tako da ja neznam sta da radim isto ???

da zoven opet mrvog tehnicara da dode i da nosi ovaj speed touch odakle ga je i donija il... :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Restartiranje rutera

Dakle, evo i zadnje informacije o mom problemu. Naime, nakon tri dana gubljenja živaca sa prekidanjem veze, napokon je (nadam se) stvar riješena. Naime, kada sam mjenjao password na računu, nekim slučajem se (mada nije bilo opcije u formi) vrsta adsl-a promjenila na ADSL2+ koju moj router ne podržava i naravno da je dolazilo do pucanja veze..

Sada sve radi. :)

dr. Mito Korupcija, doktor političkih znanosti.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Restartiranje rutera

SeedTouch je smeće - Imao sam ga prvih par mjeseci od kad sam dobio net,a onda je rikno i doibio sam Gigaset SX a onda je i on riknuo pa sam dobio o5 isto sranje : SpeedTouch

1 - SpeedTouch  Restarta se,puca veza

2 - Gigaset SX    Veliki ping, ali stabilan.

Moj forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
xZero1 kaže...

SeedTouch je smeće - Imao sam ga prvih par mjeseci od kad sam dobio net,a onda je rikno i doibio sam Gigaset SX a onda je i on riknuo pa sam dobio o5 isto sranje : SpeedTouch

1 - SpeedTouch  Restarta se,puca veza

2 - Gigaset SX    Veliki ping, ali stabilan.

SX nema velik ping nego su tebi vjerovatno kućne instalacije u banani. Da je stabilan to se slažem.

ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati - Flegma
15 godina
neaktivan
Restartiranje rutera

Zanimljiva tema, sto ljudi sto cudi. Ja zivim u njemackoj i imam 16mb dsl, nedavno sam kupio laptop a sa njim i Netgear WLAN router, nakon instalacije pocela mi je konstantno da puca konekcija(dsl, ne wlan) u razlicitim vremenskim intervalima. Samsungov modem mi je skopcan na Netgear router. Kada modem direktno (kablom) skopcam na pc ili laptop ne puca konekcija nikako, ali kada surfam preko wlana puca stalno, ali ne restarta se router nego modem ! Dosta sam surfao njemackim forumima i isto tako dosta ljudi ima problema s tim, svi krive routere ali izgleda da to nema veze sa njima. Koristim isto win 7 64bit. Nadogradio sam firmware od Netgearovog routera, stavio sam staticku IP adresu na njega i na laptop, nema sta nisam probao i oet nista. U svakom slucaju zanimljiv problem zbog kojeg mi dodje da bacim router kroz prozor.

0 0 hvala 0
15 godina
Restartiranje rutera

Isti problem. Imam router  SX763 kojim sam bio potpuno zadovoljan skoro osam mjeseci dok mi se nisu pojavili problemi s pucanjem veze. 

Pogase se dsl i line, dsl se odmah pali natrag a na line čekam koju minutu. Danas imam rekord tj. do tri popodne 26 pucanja, za pop........

Pucanje nema veze s Windowsima jer sam imao sedmicu i od jučer format diska i natrag xp  da vidim da li je u tome problem. VELIKO nije.

Promjenio sam mrežni kabal, instalaciju, spliter. VELIKO nije.

Sad čekam tehničara da provjeri liniju (ona je resetirana dva puta tako da mislim da nije niti to).

99% da je router

0 0 hvala 0
16 godina
Restartiranje rutera

Ja sam imao gadnih problema sa ruterom SpeedTouch 750 WLi kao što možete vidjeti u mojem prošlom postu u ovoj temi... ali eto nakon 2-3 mjeseca smirilo se i sada mi bude upaljen po 10-15 dana tj jedino ga ja nekada gasim po potrebi.... očito nije problem u ruteru

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Restartiranje rutera

Evo ovako,ja imam sličan problem.Istalirao sam Windows 7 x64 bit. na svom drugom compu preko kojeg sam povezan na SpeedTouch-ov router preko wireless-a.Router se restarta kad krenem igrati neku igru online!! Neznam šta da radim!! Instalirao sad drivere za adapter!!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zovi službu za korisnike i traži novi router.

Baš te briga, napravi se lud.

Reci da se svako malo gasi i to je to.

BTW, probaj igrati preko žice da vidiš hoće se restartirati.

Kadir beneath Mo Moteh
14 godina
neaktivan
Restartiranje rutera

prvo pozz svima!

dakle.. ovako..

prije par mjeseci sam imao slican ak ne i identican problem.. cim se router autentificira na centralu resetira se.. time je kulminiralo.. a kako je pocelo.. pa vec sam 5 godina na t-scumu.. i svakih par mjeseci oni imaju neka svoja testiranja i bla bla i veza puca.. al to traje nekih tjedan dana i onda sve 5... no ovog puta je trajalo duze.. no ja strpljiv.. veza puca al radi po sat vremena pa pukne..spoji se u roku 15 s... i to samo u doba najveceg koristenja..znaci navecer.. u ostalo vrijeme veza oke radi.. bilo je ljeto.. cijeli dan se radilo..pa mi nije bilo bitno tak jer sam slabo koristio...

ali jedan dan ja dosao s posla.. pokusam se spojiti na net..pukne veza nakon pol minute i tak neprestano.. nak si ja mislim sto do vraga.. spojim se na router.. i odmah primjetim jednu znacajku koja mi je sumnjiva..aktivirana je voice usluga.. no ignoriram je... taj router je dugo u pogonu.. gasio se jednom u 10 dana..reko crko.. stavim ja isti takav ali novi.. koji je samo testiran par puta jel radi... i opet ista stvar.. ja sad vec zifcan i nak umoran p**zdim...

spojim telefon u svoj thomson speedtouch i vidi vraga ima signal.. signal zauzeca...kako sam zavrsio cisco i kako sam thompsona prepravio na svoje zeljene postavke resetiram sve .. i ponovno postavim.. opet isto..  odspojim ga s telefonske linije.. i sve radi ko podmazano...vratim tel liniju.. opet puca  mucio se ja par sati i odustao.. stavio si vodafone mobile i eto online radio je zasvirao :D ...i nist..  drugi dan ja ponesem oba modema na posao da ih tamo testiram.. i vidi vraga.. na poslu sve radi kak spada.. a isto je rijec o t-scum pristupu..

zovem ja t-scum sa posla da im velim za problem.. javi se neka zenskica.. s onim dosadnim pitanjima jeste ovo jeste ono.. i ne mozes drugacije nego reci ciscovac sam... i spoji ona mene tehnicaru nekom.. opet mudrolije jesi ovo jesi ono.. opet cisco magicna rijec.. reko covjece.. nije problem ni u meni ni u routeru vec u centrali.. saljete mi signal za voice koji hebe router ( rekao sam mu i kak sam testirao ).. kaze on meni..da.. mi testiramo voice usluge nekih tjedan dan.. al moram se konzultirati sa kolegama.. pa cemo vam se javiti.. reko oke...

zove on nakon sat i pol.. kao.. bio je pad napona na mrezi ( hoce reci udario grom u paricu i bla bla ) reko.. nije.. ja imam ukopanu paricu kao sto i imam... ma udarilo je u strujne instalacije i tak je doslo do kvara on ce.. reko nije.. sve mi radi doma za 5 .. da je udar takav bio znao bi ja jer bi mi otislo jos poneko napajanje nekog uređaja ( inace sam na studiju elektrotehnike ) ... poce se on izmotavati bla bla.. i kaze.. zamjenit cu vam modem pa cemo vidjeti... i lik je odmah isog trena otisao meni doma i zamjenio router.. i zove me.. sad sve radi kak spada.. ako bude sta zovite..reko oke...

dodjem ja doma. .kad ono nije ostavio stari router.. a nije znao da ja imam dva crna thompsona speedtoucha... pretpostavljate sta sam prvo napravio.. vratio crnog u mrezu da vidim dal radi... radio je ko zvrk i vidi cuda.. voice signal iskljucen... al izvadio sam ga i ostavio novog bijelog thomsona.. zasto mislite si mozda? pa citam gore kak neki pljuju po thomsonu speedtouchu.. i jos mnogo komentara pametnjakovica bez pokrica ( nikog ne zelim uvrijediti al tak je :) ) .. cisco je vrh u mreznoj opremi..thompson odmah iza njega ili tu negdje... da bi postavili thomson ili bilo koji drugi mrezžni uređaj koji ne radi na fizickom sloju OSI modela ne mozete ici na http pristup.. vec na telnet pristup.. sva mrezna oprema se postavlja u command promptu ili hyperterminalu ili openssh ako hocete sigurnu vezu prema mreznom uredjaju ili nekim drugim programom tog tipa jer nikom se ne da pisati sve mogucnosti u http.. to je stavljeno za korisnike koji nisu iz te struke ) .. tamo mozete postaviti sto god vam srce pozeli ako je to moguce.. a u thompsonu jest.. uz napomenu da znate.. a taj moj stari speedtouch crni je radio nekih 2, 2 i pol godine godine besprijekorno.. a ja sam veliki filozof i zahtjevni korisnik.. toliko sam ga izmodificirao da je cijelo vrijeme radio na 100 posto vjerojatno.. i bez ikakvih problema.. i wireless pod wpa2 enkripcijom... naravno da to nije vrhunski uređaj..al za kucnu upotrebu je super... naravno kad se podesi za ono sto trebate

no..vratimo se pravom problemu ovog posta... ja sad ne znam jel kod vas koji imate problem isto problem s voice signalom..pogledajte si...al moguce je.. ak ne to.. onda drugi signal dolazi koji vas ometa ili je shebo vec firmware routera ili je mozda nest trece ... uglavnom.. uvijek kod problema s tehnikom je dobro provjeriti kablovinje pod prvo( ono staviti druge kablove.. ili te kablove iskusati na drugom mjestu), a pod drugo staviti taj isti uređaj u drugu okolinu ( bilo mrežu ili komp ili kužite već).... i ne se cuditi ak je problem zapravo nastao zbog provajdera usluga... jer je to zapravo najcesci razlog problema kod nas...

na kraju jos samo ovo.. vidim da ima puno mozganja i svakakvih komentara ovdje.. tipa spliter odvaja analognu liniju od digitalne?!?! splitter razdvaja frenkvecijske pojaseve inace.. tako da se moze razdvojiti analogna linija od analogne .. toga jos ima u praksi.. da vise ljudi imaju telefonske linije na istoj parici i zbog toga ne mogu imati adsl.. ili digitalna od digitalne.. ili jednostavno se zeli imati dva ili vise razlicitih signala bilo analognih ili digitalnih po istom kabelu ... i tako dalje.. necu ih nabrajati sve jer bi potrajalo.. samo hocu reci da prije nego nesto napisete istrazite po netu sta je tocno adsl i kako on radi..ak je rijec o problemu s adslom...ak je problem s necim drugim onda to drugo istrazite... mozda vam sine rjesenje problema.. ili ce te bar znati postaviti pitanje kak spada...

na nasem trzistu, a vjerojatno i svjetskom.. routeri koji se isporucuju od strane provajdera dolaze u probleme iz dva razloga.. zbog vrlo loseg transporta opreme ( baca ih se svakako ) te zbog raznih programskih modifikacija i ogranicenja  na tim uređajima koje naprave provajderi usluga... to sto oni ne rade dobro ne znaci automatski da su to losi uređaji.. treba ih koristiti nemodificirane da bi vidjeli jel rade ili ne kak spada.. eto dosta mog pametovanja.. cak sam i previse zapametovao ×D

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice