Problem sa RAM memorijom

poruka: 8
|
čitano: 956
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Problem sa RAM memorijom

Pozdrav, evo mislio sam da cu napokon odahnut no danas sam uzeo novu GPU, installirao drivere i sve normalno radilo. Restartao sam pc i odjednom mi se pojavilo da mi RAM radi u Single-Channel Memory Mode-u i pokazuje u windowsu 8gb(4gb hardware reserved). Probao sam vec CMOS ocistiti, i re-seatati rame naprije i nazad i to nije pomoglo. Non stop u biosu isto tako baca da je samo single channel memory mode no prepoznaje oba rama. Memcheck isto tako je odraden i nije bilo nikakvih problema tako da ostajem bez ideja. Isto tako gledao sam da li je u advanced options u msconfigu Max. memory tickovano, i nije.

PC Specs:

Maticna: Asrock 960GM-VGS3 FX

Graficka: XFX R9 290

CPU: AMD FX6300

Napajanje: Corsair VS550

RAM: HyperX 2x4GB

Slika iz speccya: https://prnt.sc/rgutmc

Slika iz HWMonitora: https://prnt.sc/rgutue

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.3.2020 23:27 (d1n0x).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Problem sa RAM memorijom

Evo i na drugom forumu čovjek ima problema sa ryzenom i ramom,vele da je jedna pločica neispravna ...

Nisam ryzen typ,pa tako da samo "prepisujem" sa drugog foruma ...

Testiraj ih na nekoj drugoj platformi,probaj na intelu,čovjek veli da na intelu jedan radi, a drugi ne ...

Isto mu je tako (2x8GB) prepoznato 8GB,a 8GB je system reserved ...

Naravno svejedno kako posloži rame u koje slotove ...

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2020 6:26 (nbdy32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Problem sa RAM memorijom

Evo koliko sam na Bug forumu još ne znam otvoriti novu temu, pa moram ovdje postaviti  pitanje.... 

Zanima me na koji način se može dodijeliti određena količina RAM memorije pojedinom programu.. Radim neki bitan posao u Operi. Dok mi je Chrome za zabavu i radio... Chrome mi guši svojim zauzećem RAM-a Operu...
Kako mogu ograničiti količinu memorije za Chrome, a dodijeliti više RAM memorije za Operu?

Pokušao sam tražiti na Task Manageru ima li ikakvih opcija "dedicate" ili "allocate" memory... mođutim u Windows10 ne vidim takvih opcija kada upalim Task Manager..

Ako znate gdje i kako dodijeliti zauzeće RAm memorije pojedinim aplikavijama i programima molio bih da pomognete!

Hfala! 

0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
Re: Problem sa RAM memorijom
Neuk kaže...

Evo koliko sam na Bug forumu još ne znam otvoriti novu temu, pa moram ovdje postaviti  pitanje.... 

Zanima me na koji način se može dodijeliti određena količina RAM memorije pojedinom programu.. Radim neki bitan posao u Operi. Dok mi je Chrome za zabavu i radio... Chrome mi guši svojim zauzećem RAM-a Operu...
Kako mogu ograničiti količinu memorije za Chrome, a dodijeliti više RAM memorije za Operu?

Pokušao sam tražiti na Task Manageru ima li ikakvih opcija "dedicate" ili "allocate" memory... mođutim u Windows10 ne vidim takvih opcija kada upalim Task Manager..

Ako znate gdje i kako dodijeliti zauzeće RAm memorije pojedinim aplikavijama i programima molio bih da pomognete!

Hfala! 

Kad uđeš u "Razni hardverski problemi", gore desno imaš botun "Pokreni novu temu". Stvarno nije ni skriveno ni teško.   

Nisam čuo za takav program, ali možda bi ti Opera jela manje memorije, zašto koristiš Chrome? Opera je najbolja, prebaci se na Operu. 

Live long and prosper.
8 godina
Filox kaže...

Kad uđeš u "Razni hardverski problemi", gore desno imaš botun "Pokreni novu temu". Stvarno nije ni skriveno ni teško.   

Nisam čuo za takav program, ali možda bi ti Opera jela manje memorije, zašto koristiš Chrome? Opera je najbolja, prebaci se na Operu. 

Hvala, nisam dosad pokretao novu temu pa nisam ni tražio 

Ma radim posao preko Opere, stvarno je OK. Ali druge browsere korsitim bezveze radi razonode... Chrome mi služi da pustim radio u pozadini ili pratim Bug.hr...

E sad, imam dovoljno RAM memorije, ali primjetim da mi Opera zna zaštucati povremeno dok to nije slučaj sa Chromeom... pa mislim da Chrome pojede dosta RAm-a... Volio bih ako postoji mogućnost dodijeljivanja količine RAM-a da Operi dodijelim više memorije, a Chromeu da limitiram... Tješim se da bi to moglo popraviti 

6 godina
neaktivan
Neuk kaže...
Filox kaže...

Ma radim posao preko Opere, stvarno je OK. Ali druge browsere korsitim bezveze radi razonode... Chrome mi služi da pustim radio u pozadini ili pratim Bug.hr...

E sad, imam dovoljno RAM memorije, ali primjetim da mi Opera zna zaštucati povremeno dok to nije slučaj sa Chromeom... pa mislim da Chrome pojede dosta RAm-a... Volio bih ako postoji mogućnost dodijeljivanja količine RAM-a da Operi dodijelim više memorije, a Chromeu da limitiram... Tješim se da bi to moglo popraviti 

Bojim se da će ti onda Chrome štekat, kad mu nestane memorije. Mislim da je najbolje koristit jedan browser. 

Live long and prosper.
8 godina
Filox kaže...
Neuk kaže...

Bojim se da će ti onda Chrome štekat, kad mu nestane memorije. Mislim da je najbolje koristit jedan browser. 

Ma neka šteka, Chrome mi služi samo za radio i bug.hr

A možda je glupo, ali ne želim koristiti jedan browser za sve... Želim Operu koristiti samo za posao da ne kupi putem svakakve kolačiće i svakakva sranja... Možda nema smisla, ali eto želim razdvojiti alat za posao i alat za razbibrigu...

Chrome mi nije bitan ni da se svako par minuta chrashira... a Opera mi je bitna da radi kvalitetno..

Pa eto ako netko zna gdje se u Windows10 dodijeljuje (ili limitira) količina RAM memorije za pojedine aplikacije bio bih zahvalan 

6 godina
neaktivan
Neuk kaže...
Filox kaže...
Neuk kaže...

Ma neka šteka, Chrome mi služi samo za radio i bug.hr

A možda je glupo, ali ne želim koristiti jedan browser za sve... Želim Operu koristiti samo za posao da ne kupi putem svakakve kolačiće i svakakva sranja... Možda nema smisla, ali eto želim razdvojiti alat za posao i alat za razbibrigu...

Chrome mi nije bitan ni da se svako par minuta chrashira... a Opera mi je bitna da radi kvalitetno..

Pa eto ako netko zna gdje se u Windows10 dodijeljuje (ili limitira) količina RAM memorije za pojedine aplikacije bio bih zahvalan 

Valjda razumiješ engleski, ako ne reci da prevedem...

"Limiting RAM in Chrome can be a touchy subject, due to how Chrome handles memory allocation. Say you have 8GB of RAM in your computer - Chrome will attempt to collect more memory as it goes. If you're scrolling a long web page it will keep requesting more allocation until you hit your memory capacity, beyond that and Chrome will simply crash. So if you limit it to something like 500MB or something essentially what you're bound to run into is more frequent freezing when trying to have multiple tabs open. It's also worth noting that a new "tab" is really just a new instance of the application. So having three tabs open is really having three Chromes open."

Ovo što gledam, nema toga što tebi treba. Postoje samo razni načini za smanjit potrošnju RAMa u Chromu, ali po svemu što sam sad ukratko pročitao, Chrome voli trošit najviše RAMa. 

Mislim da bi problem riješio s 2 Opere otvorene, ne samo tabovi, nego baš 2 prozora. Ako se jedna sruši, druga radi, na jednoj posao, na drugoj ostalo. Isprobaj, možda radi.

Live long and prosper.
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2020 9:16 (Filox).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice