Problem s pokretanjem računala

poruka: 6
|
čitano: 1.778
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran

Pozdrav, 

Imam jedan popriličan problem koji traje vec nekih par mjeseci. Naime, komp kad radi sve je u redu, nema rusenja niti problema s performansama. Problem nastane kad ga idem restartat i tu on zapne. Upali se, ventači se vrte, grafa radi, hard isto cujem (windowsi 10 su na ssdu) ali nema slike na monitoru. Nakon sat, dva nekad i manje on se konačno i pokrene i sve opet radi nornalno. Ne kužim u čemu bi bio problem. Graficku sam isprobao drugu, zamijenio procesor, ramove vadio, prespajao kablove na napajanju i ništa od toga nije upalio. Jedino što mislim da bi još moglo bit je matična.. Ima možda netko kakvu ideju ili je imao sličan problem da može pomoći? I da, svijetle mi 2 crvene ledice na matičnoj jedna kod FAN i druga kod oznake CPU. 

Tnx. 

0 0 hvala 0
12 godina

Jesi za početak probao staviti najnoviji bios na ploču?

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Re: Problem s pokretanjem računala

Nisam. Čekam da se podigne komp vec 8 sati. Kad i ako se to dogodi probam. Ali ako ce trebat restartat komp opet sam u istom problemu. Javim. Tnx

11 godina

Pošto je PC radio prije normalno ne bi trebalo biti do BIOS-a , rađe dok je isključen iz struje probaj kablove od napajanja isključiti sa MBO i ostalih komponenti i vratiti na isto mjesto , možda je negdje loš spoj.

Kad ponovo uključiš PC provjeri voltmetrom napone 3,3 , 5 , i 12V jer naj sumnjivije je napajanje.

Kad već otvoriš PC vizualno pogledaj na MBO da nije neki el. kondenzator napuhan ili procurio.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.12.2021 10:08 (AF139).
17 godina
Provjeri napajanje...
Yippee ki-yay, motherfucker! :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Traxdata kaže...

Matična ploča.

No Fear. No Excuses. No Limits. :D
1