Problem s podizanjem sustava

poruka: 9
|
čitano: 1.952
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
Problem sa podizanjem sustava

Lp ne dozvoljava mi u setup-u kod odabira particija nastavak instalacije.

Molio bih vas pomoć zelio bih da ne moram formatirati hard skroz jer tu metodu znm pokusavam je izbjeći... 

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Problem sa podizanjem sustava
Bero_ng95 kaže...

Lp ne dozvoljava mi u setup-u kod odabira particija nastavak instalacije.

Molio bih vas pomoć zelio bih da ne moram formatirati hard skroz jer tu metodu znm pokusavam je izbjeći... 

Zašto bi ti dozvolilo? Da uz postojeću instalaciju napraviš još jednu, na istoj particiji? LOL, pa normalno da ti neće dozvoliti glupost koju pokušavaš.

Za riješavanje problema i oporavak OSa postoje neke druge metode, ali pošto si ti u svome postu sve objasnio "jako dobro", ja se neću truditi previše.

11 godina
protjeran

Očigledno me nisi razumio na drugoj particiji su igre serije i slike ova particija na kojoj je bio os je formatirana tako da grijesis sto vise ja sam tu particiju izbrisao i nazalost ne dopusta mi da je pretvorim u sistemsku te da na njoj instaliram os... Mogao bi sve formatirati ali na drugoj particiji imam puno stvari koje ce mi trebati

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
protjeran

Rjesio problem je bio u biosu nešto u vezi usb-a

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Mnogi bi bili zahvalni da malo detaljnije opišeš rješenje problema.

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
protjeran

Ispričavam se što nisam previše stručan no mogu ti reći kako sam riješio problem. Bios mi je učitao usb stick dva puta na boot listi na stiku su bili windowsi.
prvi na boot listi bio je uefi stick pisalo je da ga je ucialo kao primarnu particiju dok je 2. bio hard a 3. samo usb. Zamjenio sam prvog i trećeg i tek onda sam mogao upravljati s particijama,zasto se to dogodilo nebih ti znao objasniti...

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem s podizanjem sustava

Točno ono na što sam linkao.

Kada ti boota kao UEFI, onda ti barata s GPT particijama. Kada boota kao legacy, barata s MBR.

Twitter: @191x7
11 godina
protjeran

Kolega osnove znm ali ne nesto previše 

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: