Problem PC

poruka: 30
|
čitano: 3.216
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Problem PC

Pozdrav, evo imam jedan problem koji me nervira i desava se svaki put kad igram neku igru.. Znaci, igram ja npr. BF3 i nakon nekih 15-20 minuta, komp zapne (tttttt) i samo sto mi preostaje je izgasit komp i ponovo upalit. Neko mi je rekao da su temperature velike (stock cooler los), jesu velike su, pa me zanima jeli to od temperatura ili neceg drugog. Komp je kupljen u 11. mjesec ove godine. 

CPU: AMD A8 5600k Black Edition - Quad core 

RAM: 4GB 1600MHz - DDR3 (1x4GB)

MBO: ASRock FM2A75M-DGS R2.0

GPU: HD 7560D (integrirana)

HDD: WD Caviar Blue - 500GB - SATA3

PSU: Corsair VS450

CASE: Logic A33

Evo slike temperature 5 minuta nakon sto sam izasao iz igre.

Temperature - 5min nakon igre CS:GO Temperature - 5min nakon igre CS:GO
Smrdljivi skakavac.
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.1.2014 22:09 (chrispy450).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problem PC

Taj CPU ne bi trebao ic preko 65c ni na stock hladnjaku, pogledaj jel nesta mozda smeta ventilatoru.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // i7-920@3.9GHz // 6GB DDR3 // GTX660 2GB // Eisberg 240L // Silencio 652
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Problem PC

A jednio malo prasine, al cistim ga redovito, mozda treba termalnu zamjenit?

Smrdljivi skakavac.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problem PC

Nece puno pomoc.

Kakav ti je airflow u kucistu?

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // i7-920@3.9GHz // 6GB DDR3 // GTX660 2GB // Eisberg 240L // Silencio 652
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.1.2014 22:14 (8ax).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Problem PC

Neam ni jedan vent haha {#}

Smrdljivi skakavac.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problem PC

Onda uzmi neki za ispuh pod hitno, i sljedeci put ne stedi na kucistu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Problem PC

Ok, koji bi mogao uzet i di ga trebam stavit, i jeli sto posto do toga ili? 

P.S: Bilo bi ljepo da svjetli taj vent :)

Smrdljivi skakavac.
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Problem PC

Gledam baš na netu, pa jbt to kučište zbilja nema nijedan vent ugrađen, stavi iza obavezno da ispuhuje (80 ili 90mm) a naprijed jedan da upuhuje, ako nema opciju naprijed onda bočno, tamo bi trebao ići 120mm. Te mjere su na službenoj stranici pa su valjda istinite. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.1.2014 22:23 (vrinho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Problem PC

I svakak si stavi novu pastu na procesor, ak već nisi. S kvalitetnom pastom možeš si smanjiti temperature do 10C.

1 1 hvala 0
13 godina
Problem PC

Ok, koji vent trebam stavit i gdje na kucistu(i bilo bi lijepo da svjetli plava ledica)?

I ovo za termalnu, jeli valja Cooler Master IC Value V1

Smrdljivi skakavac.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem PC
Ma kakvih 10c smanjit, ako je AMD pasta koju imas nova i pravilno nanesena maksimalno ce se smanjit 3-4c i to jedino ako je top-tier pastu uzeo.

Uzmi Arctic Silver 5, druge se ne isplate.
14 godina
chrispy450 kaže...

Ok, koji vent trebam stavit i gdje na kucistu(i bilo bi lijepo da svjetli plava ledica)?

I ovo za termalnu, jeli valja Cooler Master IC Value V1

Gore sam ti napisao kako trebaš ventove složiti i koji idu. Ne znam kakva je ta pasta ali idi radije na provjereno dobru AC MX2

8ax kaže...
Ma kakvih 10c smanjit, ako je AMD pasta koju imas nova i pravilno nanesena maksimalno ce se smanjit 3-4c i to jedino ako je top-tier pastu uzeo.

Uzmi Arctic Silver 5, druge se ne isplate.

Ta Arctic Silver 5 koji košta 200 kn nije ništa bolja, možda stupanj dva od recimo Arctic Cooling MX2 za 30 kn tako da se sigurno ne isplati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2014 15:19 (vrinho).
13 godina
neaktivan
Texpi kaže...

I svakak si stavi novu pastu na procesor, ak već nisi. S kvalitetnom pastom možeš si smanjiti temperature do 10C.

{#}

Umjetna inteligencija se ne može suprotstaviti prirodnoj gluposti
12 godina
draw kaže...
Texpi kaže...

{#}

Vidim da nisi baš imao prilike isprobavati razne termalne paste. Oscilacije od nekih jeftinih (spire) i kvalitetnih (zalman, artic cooling) mogu biti do 10C, pogotovo ako ima gore pastu staru par mjeseci.

16 godina
Texpi kaže...

Vidim da nisi baš imao prilike isprobavati razne termalne paste. Oscilacije od nekih jeftinih (spire) i kvalitetnih (zalman, artic cooling) mogu biti do 10C, pogotovo ako ima gore pastu staru par mjeseci.

Par mjeseci?

Pasti se počnu smanjivat performanse tek za 10+ mjeseci.

13 godina
neaktivan
Texpi kaže...
draw kaže...
Texpi kaže...

{#}

U ovih 15-16 godina proslo mi je hrpetina racunala kroz ruke imao sam prilike koristiti razlicite paste i svaka ali svaka pasta je imala minimalan utjecaj na temp vise manje 1-4C i termalna pasta bi se trebala mjenjati svakih 6mj sto nije nuzno u globalu je to obicno i po par godina da se ne mjenjaju paste tako da ljudi prije zamjene racunalo zato sto mu je zastarjelo.. 

Umjetna inteligencija se ne može suprotstaviti prirodnoj gluposti
13 godina
Problem PC

I sta da ja sad radim, jel mogu uzet ovo: PASTA + VENTILATOR 120mm (naprijed)

Kolega Haf932 mi je rekao da je to dobra pasta opcenito i jako isplativa.

Smrdljivi skakavac.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
chrispy450 kaže...

I sta da ja sad radim, jel mogu uzet ovo: PASTA + VENTILATOR 120mm (naprijed)

Kolega Haf932 mi je rekao da je to dobra pasta opcenito i jako isplativa.

Dobra je pasta, uzmi ju. Taj ventilator od 120 ide na bočnu stranicu jer koliko vidim i po službenoj stranici da se naprijed ne može staviti. Stavi i iza obavezno vent od 90 mm da ispuhuje taj vrući zrak koji se skuplja u kučištu. 

13 godina
Problem PC

Ok, onda cu uzet 2 takva jer nevidim zasto nebi mogao ic naprijed nevidim di to pise: SLUŽBENA STRANICA a i vidio sam Youtube video lik ima 2 venta naprijed i nazad.

Smrdljivi skakavac.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Problem PC

Gore sam ti dao link od službene stranice od kučišta i piše ovako:

Place for fan: rear (1x80mm or 1x90mm), side (1x120mm)

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Problem PC

Al brate, meni u kucistu ima utor za fan, 120mm naprijed, bocno 120/140 i natrag 120. Onda stavim 2 venta, jedan naprijed, jedan natrag.

Smrdljivi skakavac.
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2014 20:51 (chrispy450).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Problem PC

A gdje piše na tom videu da ima isto kučište ko i ti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Problem PC

Editao sam post, krivo sam procitao

Smrdljivi skakavac.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Problem PC

Metar u ruke i mjeri jer ti govoriš jedno a na službenoj stranici drugo. Ne znam kako da ti drukčije pomognem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Problem PC

Sto posto, a i ako nebude onda stavim bocno jedan, jedan natrag i eto {#}

Smrdljivi skakavac.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem PC

molim pomoc znam da nije za ovu temu ali imam veliki problem.....

i mnogo ljudi na forumima ista stvar i niti jedna solucija nije dobra ...

kod pokretanja igica battlefiel 4 i drugih  izbacuje mi error : the application was unable to start correctla (0x000007b). click OKto close the application..

0 1 hvala 0
13 godina
Problem PC

Evo uzeo LC Power LC-CC 95 i termalnu pastu CoolerMaster IC Essential E2 Gold i temperature su ovakve:

Upaljeno je od programa Chrome sa 6 tabova (Bug Forum i Facebook) i Steam mi se skidao update.

Smrdljivi skakavac.
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.2.2014 21:00 (chrispy450).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Problem PC

da,sada je to bolje...

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Problem PC

Moram jos rec nesto. temperature su mi se smanjile jos sad mi vrti u igri max 60 stupnjeva (Loadout igra). Valjda treba malo vremena dok termalna pasta malo se raznese po procesoru i cooleru.

Smrdljivi skakavac.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice