"Otišla" mi je matična (trenutno čekam zamjensku ili već šta jer je pod jamstvom) , izvukao sam staru ASrock K19N78hSLI kojoj je jedina mana što neće od prve da krene ! Pritisnem power i krene(lampice,ventilatori,hdd...) sve kao normala , ali 1-3 sekunde i ništa , nakon 2,3 nekad pet puta sve postaje normalno Windowsi,programi,igrice sve radi perfektno (i restart u windowsima).Zaključak(laički) je da negdje gubi kontakt ! Ili šta je već ? Da li je moguće ovo popraviti ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ima li neki servis koji bi znao ovo popraviti ? Ova "sitnica" kad krene sa uključivanjem pa sve stane(kao da nema struje) , pa ponovno, me brine da ne povuče sa sobom i CPU,GPU i još što šta !
Mislim da su kondenzatori otisli trebao bi ih provjeriti i zamjeniti one koji su losi...
Mislim da su kondenzatori otisli trebao bi ih provjeriti i zamjeniti one koji su losi...
Znači da bi se to moglo popraviti ! Ali treba znati koji od kondezatora je otisao i treba znati zalemiti to , to neznam; i gdje naći ispravne kondezatore?
a cuj valjda znas nekog tko se time bavi ovako u servisu neznam dali bi ti to radili...inace uzmem kondenzatore sa ostalih neispravnih komponenata...ako je u tome problem a osobno mislim da je da se popraviti treba samo odlemiti i zalemiti...
Meni se to događalo kada mi se oštetila napojna. Morao sam nekoliko puta pritisnuti gumb za paljenje.
Kasnije je došlo (nakon 2-3 mjeseca) do smrada (kao da nešto gori) iz računala i dali su mi novu napojnu (pc bio pod garancijom).
Meni se to događalo kada mi se oštetila napojna. Morao sam nekoliko puta pritisnuti gumb za paljenje.
Kasnije je došlo (nakon 2-3 mjeseca) do smrada (kao da nešto gori) iz računala i dali su mi novu napojnu (pc bio pod garancijom).
Meni je trajalo 3-4 mjeseca -neće od prve- , zamjenio sam MB i 5 mjeseci normalno radilo (uključivanje od prve) kada je ta MB crkla (čekam zamjensku- i da li ću je uopšte dobiti jer sam kupio na "crno") ,
izvukao staru ASRokericu dok čekam famoznih 45 dana i opet isto 2,3,4,5 puta kako kad da upali i poslije sve radi najnajnajnormalnije. Napojnu sam masno platio prije godinu dana CoolerMaster real power Modular 520w tako da tu mogućnost otpisujem i ima 5 godina garancije !