Problem matična - grafička

poruka: 8
|
čitano: 1.277
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

MBO - asus p5q-e

GPU - ati 4850 (asus eah4850, 512)

win 7 ultimate 64bit

Na grafičku su spojeni samsung 206bw (1680x1050) i lcd tv (1920x1080) preko dvi -> hdmi.

TV mi je bio primarni monitor i bio sam u igri kad je pocela grmljavina; ugasio sam tv (ne znam zasto prvo nisam izašao iz igre), a win su automatski prebacili na samsung kao primarni. Monitor se zacrnio dva-tri puta i ugasio se. Mislio sam da će sve biti ok kada ponovo sve uključim, ali taj izlaz na grafičkoj više ne daje sliku tj. monitor se ponaša kao da je u sleepu (kada odpojim kabel na mon se javi "check signal"). I monitor i tv na prvom dvi izlazu rade bez greške, moja kartica radi normalno u drugom računalu, druga kartica (nvidia gtx260) radi nomalno u mojem računalu. Pokušao sam: reinstalaciju drivera, reinstalaciju os-a, resetiranje biosa, update biosa, premještao sam karticu i u ostale pci-e  i ništa mi nije pomoglo. Tražio sam i bios update za karticu, ali ne nalazim za moj part number.

Bilo kakvi prijedlozi i rješenja su dobrodošli.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probaj u catalyst control centeru ukljuciti taj monitor mozda je samo disabled. Evo i slika u prilog samo desni klik ako je u kućici disabled i odaberi clone with main i trebao bi se uključiti.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem matična - grafička

CCC uopće ne detektira display, a preko ikone u trayu "extended desktopo" ne pomaže. Sliku ne dobivam ni kod bootanja kada je monitor spojen na taj izlaz.

15 godina
neaktivan

Jesi probao TV priključit na taj video izlaz?

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Life's Good kaže...

Jesi probao TV priključit na taj video izlaz?

To sam zaboravio napomenuti u prvom postu, na tom izlazu, na mojem računalu ništa ne radi, niti kod boota. Na drugom račuinalu bez greške rade oba izlaza

15 godina
neaktivan

Mozda je stvar u maticnoj, pogledaj u biosu video postavke.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Life's Good kaže...

Mozda je stvar u maticnoj, pogledaj u biosu video postavke.

resetirao, učitavao defaultne postavke, nadogradio. druge kartice rade normalno na mojoj ploči

16 godina
neaktivan

Mali update

Napravio sam jedino što sam zaboravio; spojio sam monitor, preko problematičnog porta, dvi - vga adapterom i dobivam signal. Problem je u tome što ne mogu dobiti nativnu rezoluciju monitora. Instalirao sam i driver, ali nije pomoglo.

Znači radi mi samo analogni signal. Ima li rješeenja ili je to hardverski problem/kvar?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice