Problem--> igre se zalede

poruka: 20
|
čitano: 3.461
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

pozz ekipo.. imam neki čudan problem... pojavio se prije negdje mjesec,dva.. nakon nekog vremena igranja   igrica komp se jednostavno zaledi.. temperatura računala je normalna.stavljo sam nove windowse i dalje isto...,stavljo nove drivere i directx i dalje zajebav{#} .... jeste li imali takav problem? možete li mi pomoč...?

=)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

BUMP!!! plzz help

=)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Tmeperature procesora i grafičke si nadzirao pod opterečenjem?

Pod tim mislim na "opteretiti procesor nečime tipa Prime95 Small FFT ili OCCT i nadzirati temperature barem pola sata nekim alatom tipa HWMonitor, SpeedFan, CoreTemp,..." i "opteretiti grafičku nečim tipa FurMark BurnIn test (stability test) i nadzirati temperaturu grafe putem samog FurMarka ili nekim programom".

Predlažem da prođeš i Memtest86+ test memorije (barem 2 prolaza odnosno passes).

Isto tako, valjalo bi da provjeriš i tvrdi disk s HD Tune ili Segate Seatools. Točnije, S.M.A.R.T. status i zdravlje diska (ima li bad sektora).

Glupost nikad ne dolazi u malom pakiranju. Stupidity never comes in small packages.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

ima san jedno vrime ms400watti na jednoj konfi koji nije moga isporucit dovoljno snage pa bi se freeza komp...sad neznan koje napajanje imas..al eto da znas da je i to moguce...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Jesi procitao ovo KLIK {#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Problem--> igre se zalede
Burn_n_Die kaže...

ima san jedno vrime ms400watti na jednoj konfi koji nije moga isporucit dovoljno snage pa bi se freeza komp...sad neznan koje napajanje imas..al eto da znas da je i to moguce...

500 w ili 550 w nisam siguran

=)
14 godina
protjeran
bigboy98 kaže...
Burn_n_Die kaže...

500 w ili 550 w nisam siguran

brandirano ili neko no name

15 godina
neaktivan

temperature:

grafa: 79 stzpnjeva max

a ovo je od harda:

evo.! evo.!
=)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
bigboy98 kaže...
a ovo je od harda:

...

Ma ne benchmark nego pod Health (jel ima što žuto ili crveno) i pod Error Scan jel ima šta crveno (kad prođeš scan).

Što se temperature grafičke tiče, ako je to pod punim opterečenjem - nie strašno.

Saznaj proizvođača i model napajanja. Piše ti na njemu.

Glupost nikad ne dolazi u malom pakiranju. Stupidity never comes in small packages.
15 godina
neaktivan

evo ti screenovi.. 

onaj error scan cu stavit kad zavrsi

health! health!
=)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

S.M.A.R.T. (Self Monitoring, Analysis and Reporting Tool) ti javlja da ti je disk neispravan.

Tvrdi disk ti je neispravan i to ti uzrokuje probleme. Zamijeni ga što prije.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
bigboy98 kaže...

pozz ekipo.. imam neki čudan problem... pojavio se prije negdje mjesec,dva.. nakon nekog vremena igranja   igrica komp se jednostavno zaledi.. temperatura računala je normalna.stavljo sam nove windowse i dalje isto...,stavljo nove drivere i directx i dalje zajebav{#} .... jeste li imali takav problem? možete li mi pomoč...?

Prijatelj mi je imao takav problem, Hard disk je bio u pitanju.

zamijenio ga i sve radi.

15 godina
neaktivan

hvala vam... moram se požurit dok još imam garanciju!

=)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
bigboy98 kaže...

hvala vam... moram se požurit dok još imam garanciju!

Jel ti se završio Error scan? Ima li crvenoga?

BTW za "Hvala" imaš gumb "HVALA" ispod odgovra u temi.

Putem toga se zahvaljuje i to direktno utječe na rejting (broj zvjezdica) onoga kojem se zahvaljuješ.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2011 14:07 (191x7).
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
bigboy98 kaže...

Jel ti se završio Error scan? Ima li crvenoga?

BTW za "Hvala" imaš gumb "HVALA" ispod odgovra u temi.

Putem toga se zahvaljuje i to direktno utječe na rejting (broj zvjezdica) onoga kojem se zahvaljuješ.

bilo je crvenog..iso sam zamjenit hard ali i dalje me izbacuje iz igara.. :( testiro sam hard i sve valja..pod health je sve ok... a pod error scan je sve zeleno.. kaj da radim..?

=)
17 godina

Hard je bio uzrok problema sigurno. Nekako imam osečaj da je s starog harda sve kopirano na novi (tada fajlovi što su se na starom oštetili ostaju oštećeni). Predlažem čistu instalaciju Windowsa (dakle sve formatirati i instalirati od nule).

Kako se ponašaj temperature procesora kada ga opteretiš (pokreneš OCCT CPU test i nadzireš temperature nečime tipa HWMonitor ili Core Temp...)?

Koliko je staro računalo i kada je zadnji puta čišćeno od prašine (i ostalih nečistoća)?

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2011 20:41 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Hard je bio uzrok problema sigurno. Nekako imam osečaj da je s starog harda sve kopirano na novi (tada fajlovi što su se na starom oštetili ostaju oštećeni). Predlažem čistu instalaciju Windowsa (dakle sve formatirati i instalirati od nule).

Kako se ponašaj temperature procesora kada ga opteretiš (pokreneš OCCT CPU test i nadzireš temperature nečime tipa HWMonitor ili Core Temp...)?

Koliko je staro računalo i kada je zadnji puta čišćeno od prašine (i ostalih nečistoća)?

nikaj nisam stavljo sa starog harda na novi.. novi hard je čisto pod health i pod error scan.... i evo vam temperature...

EDIT:hard je star od prošle godine... mislim da je 8 mjesec.. jer sam tad kupovo novi komp djelove sam uzimo posebne

tempretatura tempretatura
=)
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.4.2011 10:48 (bigboy98).
17 godina

Opet nisi odgovorio na sva pitanja.

Uz to, jesu li te temperature što si stavio pod opterečenjem ili u idle radu?

NE IZGLEDAJU MI KAO POD recimo polusatnim 100% OPTEREČENJEM!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ovo je temperatura kada mi je google chrome bio jedini uključen... sve je bilo isključeno osim njega... jer ja se nekužim baš u takve programe i to ostalo...

=)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
bigboy98 kaže...

ovo je temperatura kada mi je google chrome bio jedini uključen... sve je bilo isključeno osim njega... jer ja se nekužim baš u takve programe i to ostalo...

Napisao sam ti davno što trebaš kako bi opteretio i nadzirao temperature. Dakle nema isprike osim možda ljenosti.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice