Pregrijavanje?

poruka: 21
|
čitano: 4.534
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje?

Racunalo je pocelo davati signale preko onog svog iritantnog zvucnika. Ti bipovi su bili kratki i rijetki na pocetku a sada se cuju i po nekoliko sekundi u nizu. Jedino sto ne zbloka komp a bipa je temperatura pa sam isao pogledati sa speed fanom:

[IMG]http://i36.tinypic.com/5lqnpv.jpg[/IMG]

znaci CPU 0 se dize na 80 stupnjeva. Vjerojatno treba jaci hladnjak za ove ljetne vrucine. Molim preporuku koji..

edit: Nista na racunalu nije overclockano, konfiguracija je pod moj pc.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 1:16 (ajspingvin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje?

Očisti CPU cooler od prašine

Avatar...ready....clear a path! .......................IN GAME: IWEK91
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 1:16 (Krešo91).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pregrijavanje?

Ne mogu ga otvoriti kad je pod garancijom kod adma (ima onu naljepnicu). Inace temperatura je oko 50 stupnjeva dok se ne igra na njemu. Cooler je dosao sa procesorom (stock)

15 godina
protjeran
Pregrijavanje?

Kolko ventilatora imas na kucistu?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pregrijavanje?

Kolko možeš dati za novi cooler?

Ako možeš izdvojiti malo više onda ti preporučam: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_224&products_id=8607

...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako je još pod garancijom onda ga nosi i reci da ti se pregrijava

Avatar...ready....clear a path! .......................IN GAME: IWEK91
15 godina
protjeran
Krešo91 kaže...

Ako je još pod garancijom onda ga nosi i reci da ti se pregrijava

I usput ugradi CPU kuler.

16 godina
neaktivan
Johnny Jump kaže...

Kolko ventilatora imas na kucistu?

Ma imam neko prejeftino gigabyte kuciste od 270 kn kojeg vise nema u admu, nesto tipa ovo:

Gigabyte GZ-KX1, midi tower, bez PS, crno, USB, Fire wire, 1×120

A sto se tice kupnje novog coolera ne mogu tolko izdvojit, pogotovo radi toga sto sam ulupao 7,3k u novi komp misleci da sam miran 2 godine. Izgleda da sam u krivu...

Ako mora novi cooler, onda neki jeftiniji, obavezno u admu.

p.s. izgleda da sam s.ebao na ustedi na kucistu i sad nema dobar protok zraka, odnosno premali broj ventilatora? Sumnjam da stock cooler ne moze izdrzati i5 BEZ overclocka.

16 godina
neaktivan
Pregrijavanje?

nema potrebe mjenjati cooler ako ne kloka,stock mora hladiti nek ti to srede u ADM-u kad ne smiješ otvarati komp

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Pregrijavanje?

Ako nemas novaca izdvoji 100 tinjak kuna i kupi 2 kulera (upuh i ispuh).

A ako ces skrpati 200 tinjak kupi CPU kuler.

Moze CM Hyper 212.

Stisni HVALA ako sam pomogao.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Pregrijavanje?
da neotvaram novu temu.............

meni se pregrijava grafička
grafa je: gainward geforce 9600 gt, 1gb

kad igram neku igru npr "grid" i nisam ni cijelu utrku odigrao već se pregrijava i poćne se ćut vent od grafe
i kad sam pipnuo grafu nisam mogao ni sekundu da držim na njemu prst i ja odmah ugasim igru i pogledam kolika je temperatura a ono preko 100°C toćnije 105 ili 110 °C tako nešto

pa bih vas pitao kaj da napravim dal da skinem vent. od grafe da ga malo oćistim i da promjenim pastu ili da kupim novi vent. : ARCTIC COOLING Accelero Twin Turbo Pro u vemilu za 260 kn ili imate vi kakav prijedlog a da nije veće od 300 kn

grafa je stara 16 mjeseci i nikad ga nisam oćistio detaljno da skidam vent. i to samo sam izvana a to nije niš i nisam mu promjenio pastu..............
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imas garanciju na nju ?? nebi ti se smjela tolko zagrijavat da je snjom sve uredu tak da ...

15 godina
protjeran
Pregrijavanje?
imam garanciju...........a nebi ga sad htijeo da ga nosim na servis opet već mi je par puta bio pa mi se starci ljutili..........pa bi ja to riješio drugaćije.............jel imate kakvo mišljenje kaj da uradim
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pregrijavanje?

da slučajno nisi skinuo onaj pleh koji je prekriva kada si je čistio ?

takve grafe bez usmjerivača strujanja zraka nema šanse da rade, jer im je zagrijavanje skoro pa duplo...

Sve je prolazno, samo se ja mijenjam... Jedina konstanta mi je google...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Pregrijavanje?
pa neee....ja bi ga skinuo i oćistio i stavio novi..........
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pregrijavanje?

onda si možda zaključao broj okretaja ventilatora na GPU prenisko nekim programom, ne vjerujem da bi se grafa koja nije klokana toliko grijala.

ipak ima ventilator koji topli zrak baca van kućišta, a ne rasipa ga unutra.

Sve je prolazno, samo se ja mijenjam... Jedina konstanta mi je google...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
renoboXX kaže...
jel imate kakvo mišljenje kaj da uradim

za početak očisti hladnjak kako treba i promjeni pastu...ako se i dalje pregrijava onda u servis kad imaš garanciju...

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
15 godina
protjeran
Pregrijavanje?
ok...........................jel ima neka posebna pasta za grafu ili.............
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
renoboXX kaže...
ok...........................jel ima neka posebna pasta za grafu ili.............

nema...samo uzmi neku kvalitetniju, nemoj baš najjeftiniju koja ima u dućanu...

i nemoj stavit previše paste...

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
15 godina
protjeran
Pregrijavanje?
ok.........
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pregrijavanje?

Ukoliko nisi čistio grafičku, predlažem da joj odšarafiš cooler i ispušeš ju kompresorom ili kompresiranim zrakom (koji se za razliku od kompresora da kupiti za sitnu lovu). Ukoliko nije čišćena dulji period na nju se nahvata sloj prašine ispod coolera koji je gust kao neka malo slabija krpa (bez pretjerivanja =) ). Što se tiče pasti, gpu možeš namazati sa malo kvalitetnijom procesorskom (tipa arctic silver).

Herbalife
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice