Pregrijavanje sapphire HD6950 1GB

poruka: 96
|
čitano: 8.953
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Imam problem s ovom grafickom (http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1041&pid=1083&psn=&lid=1&leg=0)..pocela se pregrijavati na 3.senzoru dok 1. i 2. su na relativno normalnim temepaturama.

Na full-load temperatura na 3.senzoru je iznad 90 dok je na 1. i 2. oko 75 do 80...( dok mi proslo ljeto nije dostizala tolike temperature).

Ocistio sam staru pastu i stavio novu cak sam i stavio dodatni ventilator 120mm i skinu zastitnu plastiku ali i dalje cim pokrenem igru neku pocne kuhat..

E sad da kupim neki aftermarket cooler (i koji bi bio najbolji) ili postoji neko rjesenje... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ajde probaj s nekim drugim programom mjerit temp. npr. HW Monitor , GPU-Z ..., da slucajno ovaj tvoj program ne ocitava krivo !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Pregrijavanje sapphire HD6950 1GB

koristim GPU-Z....nije do programa jer mi ventilator pocne vrtiti 100%...

da nije mozda do paste... koristim ovu http://www.dowcorning.com/applications/search/products/details.aspx?prod=01015443&type=PROD ta mi je pasta i na procesoru od kompa i on radi normalno

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.6.2012 14:49 (brka911).
15 godina

Dali si mozda instalirao kakve novije drivere ?

Dal je grafa clockana ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
grafa nije clockana ..cak sam je probao i downcloackati a li i dalje se grije ...driveri update
15 godina

Se sjecas mozda dal ti se vent vrtio na 100% dok nisi stavio zadnje drivere ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

garfa nije clockana i driveri su update

nije mi se nikad vrtio na 100% probat cu staviti 12.3 amd catalyst

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.6.2012 14:59 (brka911).
15 godina

Probaj stavit neke starije drivere jer nekak na njih sumnjam !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

A možda nisi dobro vratio hladnjak kad si mjenjao pastu ??

13 godina

stavio starije drivere i nista..i dalje se grije

16 godina
brka911 kaže...

stavio starije drivere i nista..i dalje se grije

Jesil ti siguran da si dobro stavio pastu i da si sve smontirao dobro,nesto mroa bit nemoze se eto onako iz cista mira pocet pregrijavat..

Softwer
13 godina

kupit cu sutra drugu pastu pa cu vidjet sta kaze...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

evo kupio sam drugu pastu coolermaster htk-002 i dalje temperature su previsoke u idle 47C u full loadu preko 90C jedino mi preostaje da kupim neki aftermarket cooler

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Accelero Extreme Plus + VR001 set pasivaca za tvoju HD6950 !!

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nijedan nije baš nešto, ali ako moraš birati idi na Battle Axe-a.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.6.2012 11:54 (donator_bubrega).
15 godina

Taj Battleaxe ti nejde na HD6950 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Dobro ljudi chill pa ne želite valjda da već sad čovjek zgubi jamstvo(void warranty) kolko ja znam modificiranje sapphirovih proizvoda njima je veliki no-no.Ne daj bože da se nešto dogodi s grafičkom a čovjek izgubio jamstvo otvaranjem grafičke i stavljanjem novog coolera.Za takve stvari vratiš natrag i dobiš novo ako ne dobiš obratiš se zaštiti potrošača.

Evo što sapphire misli o modificiranju njihovih proizvoda.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.

0 1 hvala 0
15 godina

On je vec skidanjem hladnjaka izgubio jamstvo!

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.6.2012 16:10 (Haf932).
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

On je vec skidanjem hladnjaka izgubio jamstvo!

Sorry tek sad vidim da je mijenjao pastu hvala na heads up.No čini mi se malo blesavo ako je kartica izišla pred početak 2011 nema teorije da je gara do sad nestala kad vrijedi 2 godine ja bi ipak rađe tako nešto reklamirao prije otvaranja.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
15 godina

Da , vjerojatno je jos bila pod garom ! Sad neznam kolko mu je pametno slat na servis jer ce vjerojatno skuzit da je mjenjao pastu , pogotovo ak su šarafi oštećeni !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Da , vjerojatno je jos bila pod garom ! Sad neznam kolko mu je pametno slat na servis jer ce vjerojatno skuzit da je mjenjao pastu , pogotovo ak su šarafi oštećeni !

Sad ne nisam to ni mislio iako ja bi za svaki slučaj otišao i pristojno zamolio,ako bi me prokužili pravio bi se blesav ko da nemam pojma što je grafička ako bi me i onda prokužili išo bi metodom pretty please with a cherry on top.Čuo sam da su u nekima hr dućanima obavili zamjene i reklamacije čak i nakon što je utvrđeno prčkanje po grafičkoj samo dok god si pristojan i ne zahtijevaš nebo i zemlju bez očitog razloga.Par sam već takvih priča čuo na našim i stranim forumima gdje su ljudima zbog pristojnosti pomogli čak i kad nije bilo garancije.Tako da vrijedi i to probati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.6.2012 16:39 (Ikarus01).
13 godina

...a jel moguce da sam ja prejako ili preslabo zategao sarafe (na njima je opruga) pa ima neadekvatan dodir s chipom..?

btw stavio sam paste na sredinu chipa velicine cca zrna rize jel treba vise -manje?

nisam je "razmazao" po procesoru...

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.6.2012 18:55 (brka911).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

A gle , moguce je ! Inace je zrno rize paste dosta !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

http://postimage.org/image/ltx6r25yt/ evo ovako je izgledao kad sam 1. skinuo hladnjak

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Samo naneses pastu u kolicini zrna rize po sredini i stavis hladnjak i to je to !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
brka911 kaže...

http://postimage.org/image/ltx6r25yt/  evo ovako je izgledao kad sam 1. skinuo hladnjak

Ili zrno riže pa cooler na to, ili tanko razmazat.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
16 godina
brka911 kaže...

http://postimage.org/image/ltx6r25yt/ evo ovako je izgledao kad sam 1. skinuo hladnjak

Možda glupo pitanje, ali jesi li očistio staru pastu?

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina
neaktivan

A vidi se na pasti da kuler ili gpu nisu ravni kak spada probaj s malo više paste pa vidi i netreba šarafe jako stezat da ne oštetiš gpu,dosta je onako fino zategnut ne divljački s osječajem i to križno,najprije jedan šraf pa po dijagonali drugi i onda ova dva tako.

Dok budale imaju peneze, kramari tržiju!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Kao prvo, nema on šta reklamirati !! Ako se grafa nepregrijava do te mjere da se gasi i slično, nema reklamacije. Koliko ja znam ( a znam ) 90C nije preko njenog maximua i neće ti ništa oni reklamirati. Drugo, očito je malo "omašio" kod reinstalacije i to je to. Trebao bi ponoviti postupak, uz pregledavanje par tutoriala po youtubu malo pa nek vidi onda.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice