Naime grafa mi se kuri sam tak. Problem nije sama temperatura kao takva, nego to da radi na 99%, a imam otvoren samo forum, znači bez da sam pokrenuo ikakvu igru, koja bi ju zagrijala. Prilažem sličicu.
Nije mi jasno zakaj vrti na 99%. Molim pomoć.
Naime grafa mi se kuri sam tak. Problem nije sama temperatura kao takva, nego to da radi na 99%, a imam otvoren samo forum, znači bez da sam pokrenuo ikakvu igru, koja bi ju zagrijala. Prilažem sličicu.
Probaj reinstalirat drivere.
Neki bug u biosu ili je to nerefentna verzija pa se cooler po defaultu vrti na 100% kao kod nekih gigabyte-ica sa zalmanom.
Najbolje da napraviš profil za vent u recimo sapphire trixx ili msi afterburner, ako nemožeš podešavat brzinu ventilatora software-om onda je ono drugo što sam rekao.
Probaj reinstalirat drivere.
Ma nije do drivera, to me muči još od 10.12 verzije. Mislio sam da je do toga, ali evo me već na 11.2, a situacija opet ista.
Neki bug u biosu ili je to nerefentna verzija pa se cooler po defaultu vrti na 100% kao kod nekih gigabyte-ica sa zalmanom.
Najbolje da napraviš profil za vent u recimo sapphire trixx ili msi afterburner, ako nemožeš podešavat brzinu ventilatora software-om onda je ono drugo što sam rekao.
Ne vrti se cooler na 100% nego opterećenje grafičke, a ne može bit tak opterećena samo sa otvorenim forumom. Ali, budem probao. Otvorio sam overdrive. te sam krenuo manuelno rihtat cooler, odmah sam ga čuo, vrti kao mutav. Ali, kažem, nije to strašna temperatura da vrtim neku igru, ali samo korištenje foruma - da grafa radi na 99%, to mi stvarno nije jasno. Evo u afterbureneru prikazuje istu stvar. Čemu opterećenje gpu- a od 99%?
Evo, pokrenuo cooler da bude brži, temperatura pala, ali opterećenje je i dalje 99%. Kaj sad?
Desilo se i meni par puta s 5850 i nije mi preostalo nista doli restarta
Najvjerojatnije je do drivera, drugo mi ne pada napamet
Desilo se i meni par puta s 5850 i nije mi preostalo nista doli restarta
Najvjerojatnije je do drivera, drugo mi ne pada napamet
Ma znam, ali neću ga svako malo restartat a koristim samo forum... Kao što sam napomenuo to mi se pojavilo još s driverima 10.12. pa sam misli da će sa novim driverima stvar biti ispravljena. Evo me na 11.2. a situacija ista... Ne kužim kaj grafičku opterećuje, i to full.
Ak nije do drivera,,format c: :D nazalost
Ali za svaki slucaj
1.uninstaliraj drivere
2.onda ih sa driver sweaperom pocisti
3.instaliraj cc celaner i ocisti registry
4.instaliraj ponovno najnovije drivere.
5.ak si sve ovo napravio i dalje ne radi(format c: i nove windozere jeb*ga haha)
Kao zadnja opcija da, ali koliko se ja kužim, ne vjerujem da će to išta promijenit.
Ali za svaki slucaj
1.uninstaliraj drivere
2.onda ih sa driver sweaperom pocisti
3.instaliraj cc celaner i ocisti registry
4.instaliraj ponovno najnovije drivere.
5.ak si sve ovo napravio i dalje ne radi(format c: i nove windozere jeb*ga haha)
1. jesam
2. jesam
3. jesam+glary
4.jesam
5. format wc, ali i dalje ne vjerujem da će to išta riješit...
Neka druga ideja?
probaj odnijet grafu kod frenda i stavi njegovu kod sebe, pa vidi dali se tvoja grije kod njega i dali se njegova grije kod tebe
ako se tvoja grafa isto ponas i kod njega onda je do grafe nest sje..., mozda neka tvornicka greska, nosi na garu ako je imas
ako tvoja grafa radi kod njeg normalno a njegova se kod tebe opet tako ponasa onda je stvar do tvog kompa pa bi ti u tom slucaju isto preporucio da si dignes novi windows, al ne isti koji imas sada
Evo digao sam Winse i za sad sve kak treba. garancije više nemam, a jedan frend ima garanciju na kištri koju ne mogu skidat, a drugi ima takvo groblje da grafa ne bi ni fizički ušla, a kaj bi tek bilo kad bih je spojio na moćno napajanje koje je unutra, neki no name 200 w, tak nešto...
So far so good, pa ćemo vidjet hoće li ostat na tome ili ne...
Stvar radi, može lock.