Pozadisnki šum kada spojim laptop na zvučnike

poruka: 9
|
čitano: 4.975
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Obicno laptop spajam na monitor radi lakseg rada. Pored video izlaza spojim ga i na zvucnike (monitor ima built-in zvukcnike, spajam preko standardnog aux prikljucka).

Problem je sto se stalno imam neki pozadinski šum. Kada laptop spojim na struju šum postane i do 3 puta jaci.

Pretpostavljam da je ovo hadrverski problem ali ima li neki nacin da se ovo rijesi. Po netu sam nalazio savjete da se disable mikrofon, pa modem pa ovo pa ono al nista nije pomoglo.

Laptop je Toshiba Satellite A300-233.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da, problem ti je u slabom transformatoru u zvučnicima, odnosno loši su ti zvučnici, što nije uopće čudno kad su ugrađeni u monitor... jedino rješenje ti je da spojiš prave zvučnike...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pozadisnki šum kada spojim laptop na zvučnike

Iskljci line in i mic na laptopu.

15 godina
protjeran

Nije problem u zvučicima nego u D/A konverterima. Kao i kod svake build in zvučne kratice (matična, monitor itd). To ti je jednostavno jeftina proizvodnja. Čak možeš primjetiti i termički šum koliko je bezveze to napravljeno.

Rješenje JE: kvalitena zvučna kartica + dobro pojačalo + dobri zvučnici. Osmijeh

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ako je loša zvučn kartica, imat ćeš i šum.

e sad ti kad spojiš laptop šum se pojača, i to je normalno zato što nije dobro uzemljenje..

ono što možeš napravit je između ona dva pina na utikaču gdje je onaj metal naljepiš izolirku ili staviš neki najlon i onda tako gurneš u utičnicu.

nemoraš se bojat da će se nešto dogodit, meni se tako uvijek šum od laptopa izgubi.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
logic kaže...

Iskljci line in i mic na laptopu.

Gdje su postavke za to? Imam windows 7.

17 godina
neaktivan

Control panel pa pod sounds

16 godina
neaktivan

To se je i meni događalo kad sam si laptop smojio na lcd i htio gledat filmove,... zvuk sam spojio prek laptopovog audio izlaza na pojačalo i isto je zujalo tak da nisam mogao gledat film.

Gle malu vocku poslije kise, uzmem motiku i nema je vise....
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
logic kaže...

Control panel pa pod sounds

Nije pomoglo.

Ovo je laptop: http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/jsp/SUPPORTSECTION/discontinuedProductPage.do?service=EU&com.broadvision.session.new=Yes&PRODUCT_ID=1064826

U specifikacijama pise da ima jedan S/PDIF (na istoj uticnici kao i za slusalice). To bi trebalo da je digitalni audio izlaz? Ako nabavim taj kabl i spojim na monitor ne bi trebalo biti tog suma?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice