PC poludio

poruka: 21
|
čitano: 4.349
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
PC se duuuuugo pali

imam jedan problem,poceo je prije mozda dva-tri tjedna

kada upalim komp, cirka minutu se nista ne desava, komp radi al nista ne radi Izlanuo se

i onda se cuje zvuk da se resetira i onda krene normalno raditi, u cemu bi mogao biti problem?

mbo je P5B SE ako ista znaci

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PC poludio

koji hard imaš,možda te bootanje zeza a to zna bit i do harda

dnl
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: PC poludio

WD-ov

17 godina
neaktivan
roki kaže...

koji hard imaš,možda te bootanje zeza a to zna bit i do harda

lijencina kaže...

WD-ov

Kakve veze ima koji hard ima? resetuj bios za pocetak pa onda vidi. Pokusaj rucno uci u boot meni pa izabrati svoj disk da vidis da li ce tako ici brze.

15 godina
protjeran
RE: PC se duuuuugo pali
Ja sam imao slican problem, al meni cim su se digli windowsi resetirao. To sam rijesio jednostavnom deinstalacijom windowsa. Bojim se da je kod tebe neki drugi problem, moguce je do harda jel ti on boota.
Reading spoil vision, see only an illiterate :) http://crotrailers.co.cc/
16 godina
neaktivan

do windowsa nije,vec sam to napravio, i po biosu sam se malo zaj.... al nista

16 godina
neaktivan
PC poludio

vratio sam BIOS na tvornicke postavke ali i dalje isto

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PC poludio

zna li tko??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PC poludio

Mozda je do napajanja

http://www.omgpop.com/?r=dqxd
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
PC poludio

pa nemam pojma vise sta da mislim, uskoro cu upisat komponente u moj PC pa mozda nekom pomogne u rjesavanju ovog problema

zivcira me to, ne sto se pali 2min, nego sto neznam zasto :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
lijencina kaže...

imam jedan problem,poceo je prije mozda dva-tri tjedna

kada upalim komp, cirka minutu se nista ne desava, komp radi al nista ne radi Izlanuo se

i onda se cuje zvuk da se resetira i onda krene normalno raditi, u cemu bi mogao biti problem?

mbo je P5B SE ako ista znaci

pa opiši malo bolje što se događa. što ovo podebljano znači? da nemaš slike na ekranu?

16 godina
neaktivan

znaci ovako,stisnem tipku da se upali,komp pocne zujit odnosno radit al na ekranu nema nista,ni one slike sa onim ASUS, intel inside i imenom maticne

i tako nekih minutu, mozda i malo duze, i onda nekad kao da se cuje onako kao da je resetiran (na tipku), nekad ne

i onda se pocne palit normalno,znaci prvo ta slika (sa onim ASUS, intel inside i imenom maticne) i one ostale gluposti i onda krene bootat

i sve normalno radi,i kad je upaljen nemam nikakvih problema...

eto samo ta minuta me zanima zasto to,sto bi moglo biti

16 godina
PC poludio

Mislim da je do harda. A posebno ako je WD-ov. Imao sam dva WD harda koji su nakon nekog vremena poceli *ebavat. BIOS ih je poceo sporo prepoznavati...

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
PC poludio

Probaj iskopčat diskove, pržilice, grafičku (ako imaš integriranu) i onda probaj upaliti. Ako će se tada normalno bootat, onda spajaj jednu po jednu stvar i svaki put ga upali pa ćeš vidit šta ga usporava.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
PC poludio

Otkopcaj iz struje, izvadi memoriju, obrisi kontakte, vrati memoriju i probaj. Najbolje ti je obrisati kontakte sa obicnom gumicom.

2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
PC poludio

Ja čisto sumljam da je hard u pitanju.

Ukoliko bi izvadili hard disk i dalje bi imali sliku na ekranu koja dolazi iz matične i BIOS-a.

Moguće je da je u pitanju napajanje ili RAM.

Naravno nemože biti do CPU-a jer i najmanji kvar na CPU uzrokuje to da je taj CPU neiskoristiv.

Prvo provjeri napajanje.

Onda provjeri RAM,a ukoliko imaš dva izvadi jedan pa uključi kompjuter,a onda vrati taj pa izvadi ovaj drugi.

Slika na ekranu se u nekim slučajevima ne pojavljuje ukoliko nemate ili ukoliko je RAM pokvaren,pogrešno fiksiran(nije do kraja uguran u socket).

Pa eto probaj da vidiš da nije možda ovo pa nam javi rezultate.

Ukoliko je problem do hard diska,dok BIOS bude boot-ovao kompjuter dobilii smo tekst na dnu ekrana "Hard Disk Error"

Naravno da je problem to harda nakon što se kompjuter nekako uspije uključiti bootanje sa harda bilo bi izuzetno sporo ukoliko je problem do glave čitača i masivan broj bad sektora bi se pojavljivao uništavajući sve gdje se pojave,a usto popravka tih bad sektora bi dovela do još većeg problema.

Prema tome opcija da je u pitanju hard disk je izbačena.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 9:57 (GamerMaster2041).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
GamerMaster2041 kaže...

...Naravno nemože biti do CPU-a jer i najmanji kvar na CPU uzrokuje to da je taj CPU neiskoristiv....

Ja sam imao slucaj da je CPU bio u pitanju ali se komp normalno palio i resetovao se naizgled potpuno nasumicno.

:)
16 godina
neaktivan
logic kaže...
GamerMaster2041 kaže...

...Naravno nemože biti do CPU-a jer i najmanji kvar na CPU uzrokuje to da je taj CPU neiskoristiv....

Ja sam imao slucaj da je CPU bio u pitanju ali se komp normalno palio i resetovao se naizgled potpuno nasumicno.

Ajmo da čekamo lijencina da vidimo šta on kaže.

16 godina
neaktivan
PC poludio

hvala ljudi, bio sam u guzvi ovih dana pa sada idem isprobavati

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.6.2010 20:24 (lijencina).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Badpix3l kaže...

Otkopcaj iz struje, izvadi memoriju, obrisi kontakte, vrati memoriju i probaj. Najbolje ti je obrisati kontakte sa obicnom gumicom.

GamerMaster2041 kaže...

Onda provjeri RAM,a ukoliko imaš dva izvadi jedan pa uključi kompjuter,a onda vrati taj pa izvadi ovaj drugi.

Slika na ekranu se u nekim slučajevima ne pojavljuje ukoliko nemate ili ukoliko je RAM pokvaren,pogrešno fiksiran(nije do kraja uguran u socket).

evo ovako,imam dvije plocice RAMa,izvadio sam jednu pa drugu, mjenjao slotove,i na kraju jednu plocicu sam vratio u isti slot gdje je i bila jedna plocica,

neznam jel ta ili ona druga al uglavnom, komp se normalno upalio....ugasio sam i dodao i drugu plocicu i isto,a nisam ni obrisao ni nista...

namjeravam ocistit cijeli komp ovih dana,ali sad nisam nista napravio jedino sto sam mozda zamjenio plocice i radi sve kako treba,

pa moze biti da je kao sto je GamerMaster2041 rekao: nije do kraja uguran u socket

hvala svima na odgovorima

16 godina
neaktivan
PC poludio

E pa uživaj.

Mogo si nam bar svima kliknuti hvala,ali nema veze važno je da ti je kompjuter sad uredu Belji se

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.6.2010 9:52 (GamerMaster2041).
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice