PC- ne daje sliku na monitoru

poruka: 17
|
čitano: 11.352
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Prijatelj mi je donjeo centralnu da malo ocistim i sredim sistem,i sve sam spakovao sredio,probao kod sebe,on je odnjeo kuci i odma ga skopcao i upalio,naravno nije smjeo radi temperature,e kad je upalio radio je nekih 2-3 minute i gotov,ovako,on radi,upali se ,na pocetku se cooler pojaca na max. cuje se pa stane onda se cuje zvuk 4 puta kao neki signal ali uglavnom sliku ne daje na monitoru

Graficka je integrisana,tako da nisam mogao probati do cega je,sta vi mislite sta je crklo ? nesto jest sigurno ali ne znam sto,jedino sto se cuje je 4 puta na pocetku kao neki signal

samo da napomenem da je vani minus tako da dok ga je odnjeo do kuce,stavio ga u toplu sobu i odma upalio

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.1.2014 16:43 (bl4ck_h4ck3r_1).

0 0 hvala 0
17 godina

Ta promjena temperature ne bi smjela smetati, vjerojatnije je da se nešto odspojilo tokom transporta.

Treba otvoriti kućište i provjeriti sve. Ne škodi i potražiti informaciju što signaliziraju takvi zvukovi koje proizvodi zvučnik spojen na matičnu.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

pročitati u user manualu od matične što znače 4 zvučna signala

MPLAB C18
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

a znate kako je to danas,polovna roba i to,nema to papire i sl. zna neko otprilike sta bi moglo znaciti ta 4 zvuka ? 

0 0 hvala 0
17 godina
Re: PC- ne daje sliku na monitoru
bl4ck_h4ck3r_1 kaže...

a znate kako je to danas,polovna roba i to,nema to papire i sl. zna neko otprilike sta bi moglo znaciti ta 4 zvuka ? 

Zna proizvođač matične. Potražiš manual na stranici matične i tamo pročitaš.

Ako nema u manualu (baš sam nedavno sređivao jedan komp s ECS pločom, u manualu nisu napisali što koji zvučni signal predstavlja), onda googlaš.

Twitter: @191x7
13 godina
neaktivan

4 zvuka su upozoravala za ram,jedan ram nije dobro uklopio to je moja greska kad sam pregledavao bio,to se desilo poslije kvara,

i dalje ne baca sliku,nema nikakvih zvukova sad ne znam do cega bi moglo biti ? na sta vi ciljate bar otprilike da mi kazete da mogu pregledavati jedno po jedno,jer on kad ga je donjeo radio nekih 5 min i onda se ugasilo,sutra ujutro je opet upalio isto nekih 2 minute i opet se ugasio mislim slika se ugasila nije komp

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ja bih rekao da ti nisi nesto dobro umetnuo ili je elektricitet nesto sprzio, provjeri sve sto si rastavljao jesi li dobro vratio, puhni malo u utore...

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.1.2014 17:48 (Stiven).
13 godina
neaktivan

vidi ja nisam nista rastavljao prije nego je on odnjeo pc kuci,ja sam inst. sistem ocistio prasinu,upalio radio je i sve to,on dosao i odnjeo kuci,odma upalio kod njega radio 5min i nema slike,sutra ujutro opet upalio radio 2 min i opet slika nestala,ja sad samo ram provjerio 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Dali se sad uopce dobije kakva slika, mozes li uci u BIOS?

13 godina
neaktivan

ne ne nikakva slika znaci na monitoru se pojavi zelena lampica i prelazi na zutu i to je to nema vise nista

2 puta se pojavilo i nikad vise

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Jesi probao izvaditi CMOS bateriju da resetiras BIOS?

EDIT: jednom sam imao takav problem i ispostavilo se da monitor nije radio pa vidi i to {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.1.2014 18:46 (Stiven).
13 godina
neaktivan

izvadio sam jednom baterijicu i vratio mislim  koliko treba cekati da se resetira ? a sto se tice monitora vec sam probao na 2 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

samo da jos nesto dodam sto bi mozda pomoglo da vi meni pomognete haha ovako znaci kad se upali pc izgleda da ne pokrecce sistem jer se nikako ne cuje zvuk windowsa koji se uvijek cuo 

0 0 hvala 0
13 godina

Reci koja je maticna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ThinkCentre REV: 3.3

evo par slikica

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozz, danas sam slozio sebi jedan komp i ne daje sliku na monitoru, monitor je ispravan a grafa intergrirana. Napajanje se cuje da radi a north bridge (nb) se ugrije nakon 4-5 min rada.

Radi se o jednom starom HP-ovom kompu.

Specs: Intel Celeron neki, neka maticna od intela il nekog, hdd 40 gb western digital (wd)

Svaka pomoć je dobrodošla {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.3.2014 21:50 (eXtreme69).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
eXtreme69 kaže...

ne daje sliku na monitoru

- Odspoji HDD, optiku, RAM izvadi (mora pištati bez RAMa, ispravna matična),

odspoji svu periferiju (tipkovnica, miš printer).

- Provjeri jel sve dobro spojeno (kabeli napapajanja na matičnoj), odspoji i spoji ponovno.

- RAM izvadi van, ispuši utor, stavi RAM u neki drugi utor.

- Izvadi bateriju s matične na 5 minuta, vrati natrag.

- Posudi negdje neku grafičku (pazi, treba vidjeti jel matična podržava PCI-E ili staru AGP karticu).

- Pazi da je monitor dobro (stegni one vijke lagano) priključen na matičnu.

- ps. nakon svakog od ovih pokušaja probaj upalit PC, logično. :)

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ---------- Sva pitanja, nejasnoće, prigovore molim na PM. :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.3.2014 10:41 (Valentin17).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice