PC Freeze

poruka: 29
|
čitano: 6.831
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
PC Freeze

Bok svima, prijatelj mi ima novi PC i sve radi OK... Ima gore Windows7 Ultimate i svako toliko (nije definirano kada i dali uopće da) PC mu se zamrzne, sve radi i dalje (muzika, skype, itd) ali ekran se zamrzne i mora ga restartirati na dugme..

O čemu je ti riječ? Grafika možda ili?

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PC Freeze

neka napravi memtest

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PC Freeze

jese događa često ili ??

http://gtabalkan.com | http://www.webosfera.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: PC Freeze

napravio je, ne kaze nista.. sve OK po tome

15 godina
neaktivan
joze kaže...

jese događa često ili ??

kaže da nema pravila, ali otprilike 2 puta dnevno....

nije definirano di, neke pute u desktopu, nekad dok surfa, pa u igri, nakon restarta kompjutera...

17 godina
neaktivan

imam isti problem

imas dolje temu "komp se smrzava"

ja sam provjerio sve kako su mi rekli i na kraju izgleda da je napajanje.

probaj

16 godina
neaktivan
PC Freeze

aj ako možeš reci na konfiguraciju računala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

CUP Phenom(tm) II X6 1090T

MBO Gigabyte GA-870A-UD3

VGA ATI Radeon HD 6950 (500 Watt or greater power supply with two 75W 6-pin PCI Express® power connectors recommended)

SSD Corsair CSSD-F40GB2

HDD Seagate ST31000528AS

RAM 4GB DIMM DDR3 (2x2 GB)

550W napajanje

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 18:24 (mabencic).
16 godina
neaktivan
PC Freeze

napajanje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo dodao sam

14 godina
PC Freeze

konfiguracija je predobra da bi se mrznio komp!{#}

neki proces ga guši..  neka vidi malo na viruse(avira,malware...)

optimizira os(tuneup,ccleaner)

edit: koje napajanje od 550W? MS {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 18:28 (buggie).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ajoj, tek je novi kompjuter... ne vjerujem da je već problem oko toga.... :(

15 godina
neaktivan
Evo ovako vidim da je novija tema pa cu pitati ovdje. U subotu mi se komp izgasio sam od sebe, upalio sam ga i radio je normalno(mislio sam da je pad napona ili nesto). U nedjelju je sestri takodjer normalno radio(ja nisam bio kuci). Jucer opet problemi, gasio se 2-3 puta sam od sebe, pa sam ga otvorio i ocistio od prasine. Mislio sam da se neka komponenta zagrijala pa mozda zato(posto sam igrao cod4). Onda sam ga ponovno upalio, otisao i vratio se nakon 10min, mrdnuo misem i zablokirao je. Nista nije pomagalo ni ctrlaltdel, totalno freezan. Ako se dobro sjecam tad mi je blicnuo BSOD s nekim tekstom i komp se izgasio. I nista, palim ga ponovo, slika od maticne 2 puta blicne, onda dodje neka druga i pise Hard disk error. I tako 4-5 restarta, komp se normalno upalio i radio sve do navecer. Danas upaljen prvi put u 6-7 popodne. Radim referat, komp bloka svako 5 minuta na nekih 30sekundi.
15 godina
neaktivan
Nakon 10 blokavanja, opet totalni freeze, pa ga moram restartat. I nije htio ici dalje od slike od maticne pa sam isao u BIOS. Umjesto da odmah udje u bios pise mi "usb mouse detected...cd-rom detected...sata4 autodetecting..." i na sata4 stoji, ne mice se. I vise restart ne pomaze.

Ja sumnjam na disk(zbog hard disk errora i sata4 autodetecting :)), memoriju(zbog bsoda), napajanje(zbog samogasenja).

Sto vi mislite?
15 godina
neaktivan
Sorry sto nemogu editat, pisem s mobitela. Sad sam uspio uci u safe mode pa cu skenirati s mbamom i avastom, ali sumnjam da je do virusa. MOLIM SAVJET!
15 godina
neaktivan
N3N0 kaže...
Sorry sto nemogu editat, pisem s mobitela. Sad sam uspio uci u safe mode pa cu skenirati s mbamom i avastom, ali sumnjam da je do virusa. MOLIM SAVJET!

Skeniraj pa vidi, 

mislim da je tu nesto do hard diska.. {#}

15 godina
neaktivan
PC Freeze

Evo ja sam reinstalirao Windowse i za sada sve radi bez zamrzavanja...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pokusao skenirati s Avastom, dodje do 6% i neide dalje, nego se brzina skeniranja/mb pocinje smanjivati. Kad sam vidio da neide dalje zaustavio sam skeniranje i isao u Disk Cleanup, ne otvara. Bzvz probao uci u System Restore i nista. Idem restart preko start menua, tu bloka totalno i onda sam preko tipke restartao. Poslije boot screena od maticne, crna slika i nakon 5 sekundi ...disk read error occured... ctrl+alt+del to retry. I onda ga restarta i ponovno isto. 99% sam siguran da je disk :S... sumnjam da bi reinstall win pomogao.
15 godina
neaktivan
N3N0 kaže...
Pokusao skenirati s Avastom, dodje do 6% i neide dalje, nego se brzina skeniranja/mb pocinje smanjivati. Kad sam vidio da neide dalje zaustavio sam skeniranje i isao u Disk Cleanup, ne otvara. Bzvz probao uci u System Restore i nista. Idem restart preko start menua, tu bloka totalno i onda sam preko tipke restartao. Poslije boot screena od maticne, crna slika i nakon 5 sekundi ...disk read error occured... ctrl+alt+del to retry. I onda ga restarta i ponovno isto. 99% sam siguran da je disk :S... sumnjam da bi reinstall win pomogao.

Ne znam sto bi drugo moglo biti osim diska.. {#}

15 godina
neaktivan

Lol, nekim čudom problem je riješen... otvorio kutiju, odspojio kabele od diska i dvd-roma, spojio ih al bolje posložene i prebacio RAM u drugi slot... i radi...

15 godina
neaktivan
N3N0 kaže...

Lol, nekim čudom problem je riješen... otvorio kutiju, odspojio kabele od diska i dvd-roma, spojio ih al bolje posložene i prebacio RAM u drugi slot... i radi...

Moguce da je do slota bilo..{#}

16 godina
neaktivan
PC Freeze

ako slotovi ne radu onda bi ja na garanciju to

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ma koja garancija nema je vise :). Sad radi normalno, danas cijelo popodne, ne blokaje.
15 godina
neaktivan
N3N0 kaže...
Ma koja garancija nema je vise :). Sad radi normalno, danas cijelo popodne, ne blokaje.

Ako radi vise ne diraj... {#}

14 godina
neaktivan
PC Freeze
Pozdrav forumasi,evo da se i ja obratim za pomoc kod onih sto se razumiju bolje od mene u kompjutere i njihove probleme.Naime imam komp.nezz koliko je star uglavnom HDD ima preko godinu dana rada,i desavaju mi se ta famozna zaledivanja i BSoD.Radio sam memtest86+(vrtio ga 9h)uredu je ,HDD sentinel mi kaze da je 100% ok,procesor sam opterecavao i na njemu takodje ne pokazuje gresku.Problem je sam po sebi specifican;Mogu biti 10 min.i da zaledi ili mi izbaci BSoD ili pola dana do necega mu zavisi uglavnom ako upalim media player,facebook
BUG,i you tube zaledi u pola pregledavanja spota nekog ili slicno.Kada se zaledi ima nekada neki zvuk kao ddddddddddddd i onda mi preostaje samo restart na dugme.Primijetio sam da mi temperatura procesora skace na 63,64 stepena c kada se to zaledivanje desava.Ako neko zna sta moze biti problem molim ga da mi pomogne jer neznam sta da radim vise?Unaprijed zahvalan

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SejtanovRatnik kaže...
Pozdrav forumasi,evo da se i ja obratim za pomoc kod onih sto se razumiju bolje od mene u kompjutere i njihove probleme.Naime imam komp.nezz koliko je star uglavnom HDD ima preko godinu dana rada,i desavaju mi se ta famozna zaledivanja i BSoD.Radio sam memtest86+(vrtio ga 9h)uredu je ,HDD sentinel mi kaze da je 100% ok,procesor sam opterecavao i na njemu takodje ne pokazuje gresku.Problem je sam po sebi specifican;Mogu biti 10 min.i da zaledi ili mi izbaci BSoD ili pola dana do necega mu zavisi uglavnom ako upalim media player,facebook
BUG,i you tube zaledi u pola pregledavanja spota nekog ili slicno.Kada se zaledi ima nekada neki zvuk kao ddddddddddddd i onda mi preostaje samo restart na dugme.Primijetio sam da mi temperatura procesora skace na 63,64 stepena c kada se to zaledivanje desava.Ako neko zna sta moze biti problem molim ga da mi pomogne jer neznam sta da radim vise?Unaprijed zahvalan

Napajanje??

sta ti pise kad se izbaci BSOD?

za svaki slucaj skeniraj MBAM-om da nije kakav virus.

update prije scana pa onda quick scan.

14 godina
neaktivan
mario1990 kaže...
SejtanovRatnik kaže...

Napajanje??

sta ti pise kad se izbaci BSOD?

za svaki slucaj skeniraj MBAM-om da nije kakav virus.

update prije scana pa onda quick scan.

Vjerovatno mislis koj je napajanje(MS 550W)imao sam prije MS400W,a na BSoD mi obicno IROLL_LESS THEN_EQUAL tako nesto a sada se cesce desava zaledjivanje nego BSoD i desava se i kao da se HDD iz cista mira ugasi i onda se sve restartuje.ako treba jos koja informacija samo kazi cekam Hvala...

15 godina
neaktivan
SejtanovRatnik kaže...
Vjerovatno mislis koj je napajanje(MS 550W)imao sam prije MS400W,a na BSoD mi obicno IROLL_LESS THEN_EQUAL tako nesto a sada se cesce desava zaledjivanje nego BSoD i desava se i kao da se HDD iz cista mira ugasi i onda se sve restartuje.ako treba jos koja informacija samo kazi cekam Hvala...

Skini HD Tune i provjeri kakvo je stanje diska.

14 godina
neaktivan
mario1990 kaže...
SejtanovRatnik kaže...

Skini HD Tune i provjeri kakvo je stanje disk

Skinuo sam hd tune i test sam ga sve testove i ok su jedino na ovome mi je izbacilo,mijenjao am i sata kablo samo jos gore tj.cesce ledi 

HD Tune Pro: WDC WD1600JS-00NCB1 Health

ID                  Current  Worst   ThresholdData    Status   

(01) Raw Read Error Rate       200    200    51     0     ok     

(03) Spin Up Time           184    178    21     3783    ok     

(04) Start/Stop Count         95     95     0     5501    ok     

(05) Reallocated Sector Count     200    200    140    0     ok     

(07) Seek Error Rate         200    200    51     0     ok     

(09) Power On Hours Count       89     89     0     8226    ok     

(0A) Spin Retry Count         100    100    51     0     ok     

(0B) Calibration Retry Count     100    100    51     0     ok     

(0C) Power Cycle Count        96     96     0     4903    ok     

(BE) Airflow Temperature       70     49     45     30     ok