Out of memory

poruka: 16
|
čitano: 2.276
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Out of memory

evo već tri ili četiri dana mi se nakon što upalim komp pojavljuje ova poruka:

error error
ne kužim što bi to trebalo značit jer u posljednje vrijeme nisam ništa instaliravao, osim novog antivirusa (CIS) ali on uopće ne troši puno resursa tako da sumnjam da bi on mogao biti uzrok makar je to jedino što sam novoga instalirao u posljednje vrijeme.

ali nisam uopće prmijetio da se otkako se ta poruka pojavljuje nešto promijenilo, komp mi radi kao i inače.

kliknem ok i sve radi normalno, ništa se nije niti usporilo niti da ne bi radilo.

nisam niti ništa mijenjao na kompu (dodavao rame ili slično), tako da stavrno nekužim baš kako se to odnjednom stvorilo.

što se tiče same memorije, imam još više od 55 giga slobodnog prostora tako da kompu ništa ne fali.

nadam se da netko zna u čemu je problem i kako ga riješiti...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Out of memory

Sama poruka ne upućuje na prostor na disku (55 GB slobodnog) nego na RAM u računaru. Kako si i sam spomenuo to se počelo pojavljivati tek nakon instaliranja spomenutog antivirusa, probaj ga deinstalirati pa vidi što se tada događa.

Cloud computing vesti i recenzije: http://www.ictcloud.wordpress.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Out of memory

Povećaj Virtual Memory (Swap File).

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Out of memory

A da navedeš konfiguraciju računala!

Ako slučajno pomognem molimo pritisnite gumb hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Out of memory

Updateiraij Visual Basic for Applications, verojatno nesto je u konfliktu sa Visual Basicom

Pocni odavde

Microsoft® Visual Basic® for Applications Update - Q822150 

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Out of memory
Quark kaže...

Sama poruka ne upućuje na prostor na disku (55 GB slobodnog) nego na RAM u računaru. Kako si i sam spomenuo to se počelo pojavljivati tek nakon instaliranja spomenutog antivirusa, probaj ga deinstalirati pa vidi što se tada događa.

da, i mislio sam si da se to odnosi na rame jer ih imam jako maloPlač

neznam jel da deinstaliram cis, jer sam ga dost dugo namještavao i to, jel moguće da tu poruku zapravo šalje cis jer on smatra da imam premalo rama za njegov startup ili to ipak šalju windowsi?

15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Updateiraij Visual Basic for Applications, verojatno nesto je u konfliktu sa Visual Basicom

Pocni odavde

Microsoft® Visual Basic® for Applications Update - Q822150 

evo instalirao sam to što si mi naveo i restartao komp ali i dalje mi se pojavljuje ona poruka :(

@ Weky   a kako se poveća taj swap file (sorry ali stvarno neznam, noob sam kao što se valjda i shvatili)

evo i konfe: (za koga je dobro je)

konfa konfa
17 godina
neaktivan
Smata123 kaže...
Quark kaže...

da, i mislio sam si da se to odnosi na rame jer ih imam jako maloPlač

neznam jel da deinstaliram cis, jer sam ga dost dugo namještavao i to, jel moguće da tu poruku zapravo šalje cis jer on smatra da imam premalo rama za njegov startup ili to ipak šalju windowsi?

Teško je reći koji je razlog te poruke. Probaj povećati virtualnu memoriju kako je prije spomenuto, a ako to ne upali onda je najbolje da program reinstaliraš.

Koliko vidim imaš dva diska, da bi postavio količinu virtualne memorije trebaš ju izračunati: količina RAM-a * 2 / broj diskova.

U tvom slučaju: 512 MB * 2 / 2 (broj diskova) = 512 MB

Na svakom disku trebaš na jednu particiju postaviti virtualnu memoriju na vrednost od 512 MB.

Povećati virtualnu memoriju u Win XP:

1. My Computer > desni klik > Properties
  2. Prebaci se u tab Advanced, pa klikni na Settings pod grupom Performance
  3. Prebaci se u tab Advanced i klikni na Change na dnu
  4. Odaberi particiju (jednu na prvom disku i jednu na drugom) > Custom size
  5. U polja Initial size i Maximum size unesi vrednost koju sam prije izračunao (512 MB)
  6. Potvrdi sa Set
  7. Resetiraj
Cloud computing vesti i recenzije: http://www.ictcloud.wordpress.com
15 godina
neaktivan
Out of memory

Quark, napravio sam kako si napisao ali nažalost ništa se nije promijenilo, makon što restartam komp i dalje mi se pokaže ona poruka :(

jel ima netko još kakav prijedlog? uglavnom hvala svima zasad, nadam se da će još netko nešt smisliti...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Onda preostaje samo jos jedno da uradis a to je System Restore.

1. Deinstaliraj navedeni antivirus
  2. Ako ima kakav removal tool na strani za navedeni antivirus upotrebi ga
  3. Nakon svega upogoni System Restore i vrati se prije antivir.
  4. Ako se stvar sredi onda uradi Windows Update i nanovo instaliraj antivirus

A mozes li reci koje sve programe imas u startup-u? Start---Run-- upisi msconfig ---OK pogledaj u kartici Startup

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
15 godina
neaktivan
Out of memory

evo što imam u startupu:

startup startup
nadam se da nemam nešto što ne bih trebao...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A sto je ono fsb.exe? Zbog cega je u startupu? Jel` moze i bez toga?

Probaj

15 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...

Probaj

Slažem se. Jako sumnjivi exe file. Treba ga pronaći gdje se nalazi na kompu i skenirati dodatno na VirusTotalu.

15 godina
neaktivan
BlackFoot kaže...
Lazarus Long kaže...

Probaj

Slažem se. Jako sumnjivi exe file. Treba ga pronaći gdje se nalazi na kompu i skenirati dodatno na VirusTotalu.

fsb.exe sigurno ne bi trebao biti tu (to je crv ili tako nesto). Detaljnije na: link 1, link 2.

Vidi Veni Vici
15 godina
neaktivan
Out of memory

hvala ljudi!!!!! evo uspio sam popraviti stvar!!!

sad kada ste rekli da je taj fsb sumnjiv, sjetio sam se da me neki dan cis upozorio da je taj fsb stavio u karantenu i da bi ga trebao obrisat, ja tada nisam znao što je taj fsb pa sam ga tamo ostavio i nisam brisao.

ali očito je taj crv sam javljao tu poruku da nemam dost memorije, a valjda ga je cis spriječio da učini nešto što nebi bilo ovako bezazleno.

uglavnom, obrisao sam taj fajl i izbrisao a iz startupa i sad je sve ok.

hvala svima!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To nije dovoljno. Moras slediti upute Symanteca   W32.HLLP.Yero.Worm - Removal

Zatim skini Malwarebytes (MBAM)   i opali skeniranje za svaki slucaj.

MBAM nece biti u koliziji za trenutnim antivirusom kojeg imas. Inace ako nisi znao nije pozeljno imati instalirano dva antivirusa zbog toga sto njihove proaktivne komponente (pozadinsko posmatranje) pokusavaju "pomoci" u isto vreme i nastaje krkljanac...ako ne i rusenje Windowsa.

P.S

i polako sa tim krekovima koje koristis, nitko ti nista ne daje dzaba na netu

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.6.2010 18:40 (Lazarus Long).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice