OGROMAN bottleneck graficke

poruka: 6
|
čitano: 1.848
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Konfu imate u potpisu. I grafa i proc su podosta zastarjeli i slabi, al svejedno dolazi do bottlnecka od cak 70-ak posto i to u (relativno) nezahtjevnim igrama kao sto je Batman Arkham Asylum i  League of Legends. U Batmanu sam smanjio detalje na medium, ugasio sve ostalo, smanjio rezu na 1680x1050 i FPS je uzasan, oko 20 prosjecno u borbi do 15. Upalio sam MSI Afterburner i gledao koliko % GPUa se koristi i bilo je maksimalno 30% sto je stvarno bijedno. S obzirom na to da Batman trazi Athlon x2 4600+ kao recommended a minimum je neki bijedni Pentium D, ja bih trebao lako nju na high tjerati. Nije mi jasno zasto TOLIKI botleneck. I da, OS je Windows 7 64 Ultimate. Znam, nema smisla drzati tako zahtjevan OS na tako slaboj konfi ali nikako mi se ne da skidati i reinstalirati sve ispocetka... {#}

Say hello to my little friend!
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.12.2012 1:11 (NESHO).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Si probal s drugim driverima ? Kakva je situacija u drugim igrama ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Izasli su nesto noviji driveri, nisam jos probao i sumnjam da je to. Ali skinucu ih pa mozda pomogne. Situacija u drugim igrama ovisi o tome koliko je igra zahtjevna. Realno, 9600GT nije toliko slaba. Stara da, al toliko slaba ne. Recimo dok sam imao XP igrao sam Crysis 2, Mass Effect 2 bez problema na default postavkama i pomislio sam da je do promjene OS-a ali mi je nelogicno da zbog promjene OSa CPU iznenada pocne bottleneckati grafu. Jel to stvarno moguce? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

vrati se na xp. nije dovoljan hardver za igrat na win7. samo to je.

A najviše ti triba bar još malo rama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: OGROMAN bottleneck graficke
NESHO kaže...

Izasli su nesto noviji driveri, nisam jos probao i sumnjam da je to. Ali skinucu ih pa mozda pomogne. Situacija u drugim igrama ovisi o tome koliko je igra zahtjevna. Realno, 9600GT nije toliko slaba. Stara da, al toliko slaba ne. Recimo dok sam imao XP igrao sam Crysis 2, Mass Effect 2 bez problema na default postavkama i pomislio sam da je do promjene OS-a ali mi je nelogicno da zbog promjene OSa CPU iznenada pocne bottleneckati grafu. Jel to stvarno moguce? {#}

Gle, nez sada moze li biti bas tolika razlika ali ja sa XP-om (ofc DX 9 posto je to max za XP) imam isto bolje performanse nego sa Win 7, konfa u potpisu.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.12.2012 4:16 (lovac82).
16 godina
neaktivan
Re: OGROMAN bottleneck graficke
witch from the east kaže...

vrati se na xp. nije dovoljan hardver za igrat na win7. samo to je.

A najviše ti triba bar još malo rama.

Ne podrzava maticna vise... {#} Znam, znam vrijeme je za upgrade... {#} Nista, morat cu se vratiti na XP. Ali to je stvarno OGROMNA razlika izmedju XP performansi i Win7 performansi. Znaci rezolucija 1680x1050 Mass Effect 2 default postavke average FPS 32-33, minimalno 25. Sad na toj rezi ne smijem ni pomisljati upaliti igru... {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.12.2012 15:43 (NESHO).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice