Nova konfiguracija neće se upalit

poruka: 17
|
čitano: 2.074
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav. Kupio sam novu konfu u djelovima i neće mi se upalit. Sve sam provjerio vise puta, kako sam spojio  kablove itd. Sve je dobro. No, reko mi je frend (koji se dobro kuzi u kompove) da bih trebao kupiti 4-8 pin kabel za napajanje procesora. Ošo sa cjelim kompom u links ( tamo sam kupio djelove) i oni rekli koji tocno kabel treba, ali ga ima samo u Rijeci. Ja narucio iz Rijeke i ceko tjedan dana. Kabel doso neki dan i spojim ja unutra i opet nece. Svaki put kad stisnem Power Switch ili na matični ili naprijed na kompu, taj gumb Power Switch ma matični na pola sekunde zacrveni i ugasi se, a sa kompom ništa.

Konfa : AMD FX 8320 3.5 GHz 16 mb

Fusion 550-EU

ASrock 870 Extreme3 R2.0

Kingstone value 4GB, DDR3 1600MHz

Ima tko ideju možda, u čemu je problem?

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.4.2014 16:58 (Shlundravko).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Nova konfiguracija neće se upalit

bok, 

Meni ovo zvuči kao problem s pločom ili napajanjem, ako si je sam slagao provjeri da negdje nisi nesto krivo spojio pa je cijele stvar u kratkom spoju.

Uglavnom nisam skuzio računalo ti se upali i onda se ugasi ili je upaljeno ali "nigdje slike, nigdje ton"? Ako ostane raditi a nista se ne desava provjeri memoriju moguće da je ista neispravna...

Javi kak je prošlo...

SOS Računala - www.sos-racunala.com
12 godina
neaktivan

Uopće se nece upalit, kao da nije niti u sturju uštekano :P

Gledo sam po internetu puno za matičnu i po onom prirucniku koji sam dobio uz nju di sta ide, a i sam znam dosta toga kako spojiti.

Stvarno neznam sta je snjim 

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.4.2014 17:16 (Shlundravko).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Shlundravko kaže...

Pozdrav. Kupio sam novu konfu u djelovima i neće mi se upalit. Sve sam provjerio vise puta, kako sam spojio  kablove itd. Sve je dobro. No, reko mi je frend (koji se dobro kuzi u kompove) da bih trebao kupiti 4-8 pin kabel za napajanje procesora. Ošo sa cjelim kompom u links ( tamo sam kupio djelove) i oni rekli koji tocno kabel treba, ali ga ima samo u Rijeci. Ja narucio iz Rijeke i ceko tjedan dana. Kabel doso neki dan i spojim ja unutra i opet nece. Svaki put kad stisnem Power Switch ili na matični ili naprijed na kompu, taj gumb Power Switch ma matični na pola sekunde zacrveni i ugasi se, a sa kompom ništa.

Konfa : AMD FX 8320 3.5 GHz 16 mb

Fusion 550-EU

ASrock 870 Extreme3 R2.0

Kingstone value 4GB, DDR3 1600MHz

Ima tko ideju možda, u čemu je problem?

Kakvo imaš napajanje jel novo,staro? 

Umjetna inteligencija se ne može suprotstaviti prirodnoj gluposti
12 godina
neaktivan

Novo, sve su ove komptonente nove.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Taj procesor ploča podržava tek od zadnje verzije BIOS-a koji je izašao 12.08.2011. Ako je ploča proizvedena (piše na kutiji mjesec i godina) nakon toga, trebala bi imati zadnju verziju BIOS-a. Ako je ploča starija, bilo bi dobro ako možeš od nekog posuditi stariji AM3 procesor, tesirati i nadograditi BIOS ako je sve u redu s tim procesorom kako bi tvoj radio (napomena: neke ploče rade s procesorima koji nisu službeno podržani, tako da ovo nije vjerojatno, ali je dobro za provjeriti).

Napajanje bi trebalo biti dovoljno jako (pod uvjetom da nije tu uparena još neka paprena grafička), ali ako je staro, moguće da nema snage. Ako možeš posuditi od nekoga za probati, bilo bi dobro.

Na 4-pinskom napajanju bi procesor trebao raditi, barem na stock clocku. Adaptor bi bio dobar za provjeriti da matična nema zaštitu koja ne da upaliti bez 8-pinskog napajanja, ali za trajni rad, ako može bez adaptora, bolje je imati 4 pina direkt nego 4 pina na dodatni adaptor jer kroz isti konektor opet teče ista struja, samo postoji spoj više.

Adaptor koji uzima 4 pina sa orginalnog 4-pinskog konektora, a preostala 4 pina napaja s molexa je bolje rješenje, iako to opet ovisi i o podjeli railova u napajanju.

I na kraju najbanalnije: jesi probao resetirati BIOS?

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

1 1 hvala 1
16 godina
moderator

Da nisi ti matičnu zašarafio u kučište bez onih odstojnika pa ti je u kratkom spoju?

To sam vidio već puno puta kod manje iskusnih...

Izvadi ju van iz kučišta pa onda probaj.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
14 godina
neaktivan

MrBlc ti je dao dobar savjet update biosa.. nadam se da te tvoje neiskustvo nece kostati nekog hardvera :) ako nista bar ces nesto nauciti (na tezi nacin).. btw. prije nego kupujes djelove za pc dobro se raspitaj bez obzira sto u spec. pise da podrzava neki procesor jer googlu ti na tu maticnu i doticni procesor izbaci dosta informacija o kompaktibilnosti..

0 0 hvala 1
16 godina
MrBlc kaže...

Taj procesor ploča podržava tek od zadnje verzije BIOS-a koji je izašao 12.08.2011.?

Bez obizira na to jeli mu ploca na najnovijem updatu ili ne trebalo bi mu raditi.Imao sam taj problem sa fx 4100 i maticnom MA770OT-UD3 samo mi je bio  crn ekran ali pc se upali.Kod njega samo malo skljocne i  to je to.Vrlo moguce da je do napajanja bez obtira sto je novo i nova napajanja su nekad losa.

14 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...
MrBlc kaže...

Taj procesor ploča podržava tek od zadnje verzije BIOS-a koji je izašao 12.08.2011.?

Bez obizira na to jeli mu ploca na najnovijem updatu ili ne trebalo bi mu raditi.Imao sam taj problem sa fx 4100 i maticnom MA770OT-UD3 samo mi je bio  crn ekran ali pc se upali.Kod njega samo malo skljocne i  to je to.Vrlo moguce da je do napajanja bez obtira sto je novo i nova napajanja su nekad losa.

To ti sve ovisi o maticnoj s nekom ces moci dici win i tek u windowsima ti javi pod unknown model a s nekom neces niti mrdnut.. 

12 godina
neaktivan

Probo sam restartat BIOS i jos uvijek ista stvar, samo malo zablica gumb na matičnoj.

Taj frend koji mi je pomogo slozit i reko koje da djelove kupim, ima iskustva, vec je on slozio par konfi sam...

Provjerio sam jel mozda kojim cudom baterija ma maticni prazna, al nije, puna je...

0 0 hvala 0
17 godina
Shlundravko kaže...

.., ima iskustva, vec je on slozio par konfi sam...

{#}

Shlundravko kaže...

..

Provjerio sam jel mozda kojim cudom baterija ma maticni prazna, al nije, puna je...

-baterija nema nikave veze s tim, možeš i bez baterije. Stani s 'popravcima' prije nego napraviš veću štetu. Zovi nekog tko stvarno zna.

-nove stvari mogu biti neispravne, mbo, napajanje, vga.. bilo što pa do banalnog jumpera ili pogrešno spojenih frontpanel kablova. Odspoji sve (može na radnom stolu) čista ploča i dio po dio... ili majstor.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
protjeran
Shlundravko kaže...

Probo sam restartat BIOS i jos uvijek ista stvar, samo malo zablica gumb na matičnoj.

Taj frend koji mi je pomogo slozit i reko koje da djelove kupim, ima iskustva, vec je on slozio par konfi sam...

aj odkopcaj hard disk tocnije napajanje na njemu pa javi dali komp pali!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
neaktivan

Ma bilo bi najbolje da ga je odnesem u links u pon pa nek oni barataju sa njim  :D

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

cuj meni se ipak cini da je MBO mrtva! bez obzira što je nova, moguće je da je tvornički neispravna.

SOS Računala - www.sos-racunala.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Shlundravko kaže...

Ma bilo bi najbolje da ga je odnesem u links u pon pa nek oni barataju sa njim  :D

- Da li se čuje jedan beep iz zvučnika matične ploče kod paljenja?

- Da li uopće imaš zvučnik spojen?

- Za probu, možeš spojit minimum minimuma, npr. izvadiš ploču na stol,

samo na ploču (samo CPU na njoj, RAM izvađen) spojiš njeno napajanje, bez ikakve periferije,

ravnim šarafcigerom kratko na par sekundi spojiš dva pina (power switch) front panel conektora,

čisto za test, budeš vidio da li se PC bude pokrenuo (neće daleko) ili samo trznuo kao do sada,

ako bude znakova napretka, onda vraćaš dio po dio natrag i isprobavaš (serija paljenja).

- Pazi da su svi konektori naponski dobro i do kraja sjeli u svoje utore.

- Da li je napajanje dosta jako ili ne se ne može reći, nisi naveo koju grafu imaš, ako imaš npr. HD7750,

onda je napajanje OK, a ako imaš npr. R9 290, onda nije ok garant.

- Test napajanja (slika).

- ps. kolega MrBlc ti je dao dobre savjete.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.4.2014 10:24 (Valentin17).
14 godina

ASrock 870 Extreme3 R2.0

kako to može biti novo??

ta ploča nikako nemre biti nova jer se ne proizvodi vec dugo

tu je problem u biosu, treba na tu ploču novi bios... i da, ta ploča ne prepoznaje nove proceve kao unknown, pa ti treba stari AM3 proc da digneš novi bios jer AM3+ nema šanse da radi gore bez updatea

p.s. koju grafičku imaš?

p.s.2 zašto ti taj frend koji se "kuži" ne pomogne?

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.4.2014 21:58 (FakeDeath).
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice