Ovako, imam problem sa rušenjem računala. Problem se manifestira ili kao potpuni "freeze" ekrana ili kao instant reset. Stvar se ponavlja nekoliko puta dnevno, koji put na istim mjestima, recimo prilikom otvaranja stranice u firefoxu ili prilikom "browsanja" po disku. Ovaj "freeze" efekt se najčešće dogodi samo jednom dnevno i to prilikom prvog startanja računala, nakon reseta se više ne ponavlja. Ovaj drugi dio problema koji se manifestira kao reset se dogodi i do 2 puta na dan, te se nakon reseta izričito čuje kako se hard disk ponovno "zavrti", no napajanje radi cijelo vrijeme.
Također, problem se događa i na XP-u i na Visti.
Moja konfiguracija: Intel P4 1.8 Ghz overclockiran na 2.5 Ghz (400 Mhz FSB), MSI 845PE Max2, ATI Radeon 9800 Pro, RAM: 1GB DDR 400 Kingmax+512 MB DDR 400 Infineon, HDD: IBM 60 GB+Seagate 120 GB, PCI: zvučna, lan, skystar2 i napajanje noname 400W.
Moje mišljenje je da freeze problem navodi na RAM, samo ne razumijem zašto pošto su pločice istih frekvencija dok se tajminzi vrlo malo razlikuju. S druge strane, ovaj reset problem navodi na napajanje, ali opet, po kalkulatorima mislim da bi 400W trebalo biti dovoljno za ovu konfiguraciju. Također napajanje je nedavno mjenjano i ima 17A na izlazu za 12V.
Evo toliko. Ako netko ima prijedlog, zahvalan sam :)