Nema slike kod paljenja kompa

poruka: 42
|
čitano: 12.067
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Neznam postoji li slicna tema, ali nemojte zamjeriti ako je ima negdje,jer nemam vremena traziti, pa molim za razumijevanje.

E ovako, problem mi je kad upalim komp. radi sve, ali nema slike na ekranu. Mislio sam da je do rama, pa sam posudio dvije ispravne plocice rama, ali opet nije bilo slike. Isto tako sam probao i graficku,ali nije ni do nje, moj ram i graficka rade na drugom kompu. Zatim sam u komp ostavio samo procesor,graficku i ram (naravno i napajanje Osmijeh),probao upaliti ali opet bez slike!

Neznam što bi vise probao, ako ima netko ideju sto bi jos mogao nek javi!    HVALA VELIKA!!!Izlanuo se

0 0 hvala 0
14 godina
RE: Nema slike kod paljenja kompa

Možda ti monitor ne radi?

potpisi su za papke...
16 godina
odjavljen

Stavi samo CPU, MBO i PSU. Ako ne pišti, a beeper je ispravno spojen, vrlo vjerojatno je ploča ili procesor. Može biti i do napajanja.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
16 godina
nlo93 kaže...

Neznam postoji li slicna tema, ali nemojte zamjeriti ako je ima negdje,jer nemam vremena traziti, pa molim za razumijevanje.

E ovako, problem mi je kad upalim komp. radi sve, ali nema slike na ekranu. Mislio sam da je do rama, pa sam posudio dvije ispravne plocice rama, ali opet nije bilo slike. Isto tako sam probao i graficku,ali nije ni do nje, moj ram i graficka rade na drugom kompu. Zatim sam u komp ostavio samo procesor,graficku i ram (naravno i napajanje Osmijeh),probao upaliti ali opet bez slike!

Neznam što bi vise probao, ako ima netko ideju sto bi jos mogao nek javi!    HVALA VELIKA!!!Izlanuo se

Jel se čuje zvuk ulaženja u Windows?

Inače na poslu ima jedan kompjuter koji od nekih 10 puta paljenja nekih 6 puta neće da prikaže sliku.

Kod mene je bio sličan problem, ali u pitanju su bila dva neispravna slota za memoriju, kompjuter se upalio, ali nema slike na monitoru, naravno ni zvuka.

Radio, ne radio, svira radio!
14 godina
neaktivan

monitor radi, probao sam na jos 2 koja su takodjer ispravana,ali opet bez slike, tako da nije do monitora...

14 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Stavi samo CPU, MBO i PSU. Ako ne pišti, a beeper je ispravno spojen, vrlo vjerojatno je ploča ili procesor. Može biti i do napajanja.

stavio sam te 3 stvari ali nista opet, speaker spojen ispravno ali ne pisti...

boxer kaže...
nlo93 kaže...

Jel se čuje zvuk ulaženja u Windows?

Inače na poslu ima jedan kompjuter koji od nekih 10 puta paljenja nekih 6 puta neće da prikaže sliku.

Kod mene je bio sličan problem, ali u pitanju su bila dva neispravna slota za memoriju, kompjuter se upalio, ali nema slike na monitoru, naravno ni zvuka.

zvuk se ne cuje nazalostMršti se

14 godina
neaktivan
onda po mom je nesto na maticnoj neki cipcic ili nest jer sve ide preko maticne zar ne!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pa gledaj, ako si probao RAM, grafičku karticu i monitor kod drugog i oni rade onda se baziraj na matičnu ploču jer moguće da nešto sa njom ne štima.

Probaj prebaciti memoriju u druge slotove kako bi otklonio i mogućnost vezano za neispravnost nekog slota.

Inače kod mene je simptom bio takav da se sve popali, lampice, ventilatori ali kompjuter nedaje nikakve signale na monitoru, niti ima post display niti zvuka niti ista. Samo zuje ventilatori i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 0:03 (boxer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
boxer kaže...

Pa gledaj, ako si probao RAM, grafičku karticu i monitor kod drugog i oni rade onda se baziraj na matičnu ploču jer moguće da nešto sa njom ne štima.

Probaj prebaciti memoriju u druge slotove kako bi otklonio i mogućnost vezano za neispravnost nekog slota.

Inače kod mene je simptom bio takav da se sve popali, lampice, ventilatori ali kompjuter nedaje nikakve signale na monitoru, niti ima post display niti zvuka niti ista. Samo zuje ventilatori i to je to.

probao sam i to znaci rijeseni su i slotovi. Tako je i u mene ako se nismo razumijeli sve radi ali nema slike!

16 godina
nlo93 kaže...
boxer kaže...

probao sam i to znaci rijeseni su i slotovi. Tako je i u mene ako se nismo razumijeli sve radi ali nema slike!

Koja ti je konfiguracija?

14 godina
neaktivan
boxer kaže...
nlo93 kaže...
boxer kaže...

Koja ti je konfiguracija?

Pentium 4, 2 plocice rama po 512mb, graficka nvidia 8400.

16 godina

Matična ploča i napajanje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
boxer kaže...

Matična ploča i napajanje?

napajanje ms 400 atx, a maticna P5B

16 godina
odjavljen
nlo93 kaže...
MrBlc kaže...

Pokušaj s drugim napajanjem, pokušaj resetirat BIOS. Ako i dalje neće, traži prijatelja koji ima isti socket i pokušajte zamijeniti procesore.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
14 godina
neaktivan

Bas sam danas ima takav slucaj da monitor neradi (da je samo crna slika)........ uglavnom je stvar jednostavna......... Pored svega sto si nabrojo (sto je ispravno) ostaje ti jedino napajanje...... proveri dali su ti svi ulazi za napajanje spojeni na maticnu plocu

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam jednu mbo u ormaru. Pci-x utor ne radi. Koju god grafičku stavio nema signala dok onboard gpu radi. Moguće je da ti je utor za grafičku mrtav.

World championships: 7, GP started: 255, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,391

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
nlo93 kaže...
MrBlc kaže...

Pokušaj s drugim napajanjem, pokušaj resetirat BIOS. Ako i dalje neće, traži prijatelja koji ima isti socket i pokušajte zamijeniti procesore.

pokuso sam sa drugim napajanjem ali bezuspjesno, BIOS takodjer resetiran.

shhone kaže...

Bas sam danas ima takav slucaj da monitor neradi (da je samo crna slika)........ uglavnom je stvar jednostavna......... Pored svega sto si nabrojo (sto je ispravno) ostaje ti jedino napajanje...... proveri dali su ti svi ulazi za napajanje spojeni na maticnu plocu

Naravno da su spojeni svi naponski kablovi na maticnu, ispravno!

F1-IVO kaže...

Imam jednu mbo u ormaru. Pci-x utor ne radi. Koju god grafičku stavio nema signala dok onboard gpu radi. Moguće je da ti je utor za grafičku mrtav.

Vjerojatno ne radi, sve sam probao nemam vise ideje sta bi jos mogao uraditi!? Ali probat cu naci isti procesor pa zamijeniti. Javim vam ubrzo!

14 godina
neaktivan

e ovako: prijatelj mi je donio jednu maticnu i procesor ( ispravne ); sve svoje komponente (ram, graficku, procesor, napojnu) sam prebacio u njegovu maticnu, kad sam upalio sve mi je radilo, bilo je slike na ekranu.Osmijeh

e onda nastaju problemi njegov procesor sam stavio u svoju maticnu ali nije bilo slike kao i obicno! Sad mi samo preostaje maticna koja radi/neradi!

Ali nisam siguran podrzava li maticna prijateljev procesor? U njega je isto P4,a maticna je  P5VD2-MX SE??

Jos ce mi jedan prijatelj donijeti Celeronov procesor, pa cu pokusati i sa njim.

Kako cu znati koji procesor maticna podrzava??

0 0 hvala 0
16 godina

Dole ti je link sa specifikacijama matične ploče ASUS P5VD-2MX SE

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=SQkGx1Z6auj7xRGe&templete=2

Ovdje je popis podržanih procesora

Pogledaj koji procesor planiraš staviti na matičnu i onda baci oko na listu i vidi jel može.

Inače matična je 775 socket, podržava

Socket 775 for Intel Core 2 Dual / Pentium D / Pentium 4 / Celeron
- 2 x DIMM, max. 2 GB, DDR2 533/400, Non-ECC, un-buffered memory
- ALC660 6-ch Audio
- RTL 8201C 10/100 LAN controller
- 8 x USB 2.0
- 2 x SATA support RAID 0,1,JBOD

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
boxer kaže...

Dole ti je link sa specifikacijama matične ploče ASUS P5VD-2MX SE

Ovdje je popis podržanih procesora

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=SQkGx1Z6auj7xRGe&templete=2...

Maticna podrzava procesore. Prijatelj mi dolazi brzo pa cu vidjeti za celeron radi li... i njega maticna podrzava.

16 godina

Pa gle, više-manje sve si eliminirao i potvrdio da je ploča neispravna.

Dakle, mijenjaj ju.

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

E ovo nije za povjerovat!IznenađenSmijeh

Celeron 430 koji mi je prijatelj sad donio radi,(testirali samo na maticnoj drugog prijatelja za svaki slucaj: i procesor radi), e sad kad smo nas trojica bili sigurni da je meni sve ispravno osim maticne koju trebamo testirati, i takodjer njihove komponente ispravne (od prijatelja), desilo se nesto neocekivano. Celeron koji smo stavili u moju maticnu sa svim mojim komponentama rade i IMA SLIKE Smijeh. Vratim svoj procesor u svoju maticnu radi sve ali NEMA SLIKE! Iznenađen

EDIT: sve moje komponente rade na drugoj maticnoj,  a na vlastitoj maticnoj prilikom paljenja nema slike, kad zamijenim svoj procesor sa celeronom sve radi i slike ima!

Ako zna neko objasniti da obajsni jer nas 3 stvarno ne kontamo u cemu je kvaka!

0 0 hvala 0
16 godina
nlo93 kaže...

E ovo nije za povjerovat!IznenađenSmijeh

Celeron 430 koji mi je prijatelj sad donio radi,(testirali samo na maticnoj drugog prijatelja za svaki slucaj: i procesor radi), e sad kad smo nas trojica bili sigurni da je meni sve ispravno osim maticne koju trebamo testirati, i takodjer njihove komponente ispravne (od prijatelja), desilo se nesto neocekivano. Celeron koji smo stavili u moju maticnu sa svim mojim komponentama rade i IMA SLIKE Smijeh. Vratim svoj procesor u svoju maticnu radi sve ali NEMA SLIKE! Iznenađen

EDIT: sve moje komponente rade na drugoj maticnoj,  a na vlastitoj maticnoj prilikom paljenja nema slike, kad zamijenim svoj procesor sa celeronom sve radi i slike ima!

Ako zna neko objasniti da obajsni jer nas 3 stvarno ne kontamo u cemu je kvaka!

Ne kontam ni ja u čemu je onda fora, da tvoj procesor na tvojoj matičnoj ne radi, a radi na drugoj, a tuđi procesor radi na tvojoj matičnoj ploči.

Jel moguće da je do nekih PINOVA zbog kojih neće tvoj procesor, a hoće tuđi celeron? Ne poznajem toliko hardver da bih znao jeli ima neka razlika u toj arhitekturi između Pentiuma i Celerona.

Ostaju ti tri solucije:

• ostaviti sve i kupiti neki drugi procesor
  • kupiti drugu matičnu ploču
  • odnijeti to sve na neki stručni servis i tamo da ljudi spačno dijagnoziraju koji je *urac sa tvojom matičnom i procesorom
16 godina

Tvoj proc dobro radi kod drugoga.

Tvoj proc i jedan drugi ne rade ti na ploci. Jedan proc ti radi na ploci.

Ostale komponente dobro rade u drugim kompovima.

Dakle - definitivno ti je otisla maticna ploca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
boxer kaže...

...Ne kontam ni ja u čemu je onda fora, da tvoj procesor na tvojoj matičnoj ne radi, a radi na drugoj, a tuđi procesor radi na tvojoj matičnoj ploči.

• odnijeti to sve na neki stručni servis i tamo da ljudi spačno dijagnoziraju koji je *urac sa tvojom matičnom i procesorom...

neznam koliko ce mi to pomoci sa servisom, ali odnijet cu ga u svakom slucaju.

191x7 kaže...

Tvoj proc dobro radi kod drugoga.

Tvoj proc i jedan drugi ne rade ti na ploci. Jedan proc ti radi na ploci.

Ostale komponente dobro rade u drugim kompovima.

Dakle - definitivno ti je otisla maticna ploca.

Neznam bas to s maticnom,jer probana su samo 3 procesora od kojih 1 radi, treba jos koji procesor isprobati pa viditi... uglavnom komp mi ide na servis pa cemo vidjet...

Do tada pozdrav i velika hvala!!!Osmijeh

14 godina
neaktivan

Da zakljucim temu, nakon tjedan dana po servisima i jos moga kasnjenja jer sam zaboravio na temuOsmijeh rjesenje je ovo: jedan servis kaze maticna, drugi procesor, treci isto ne konta pa nisu nista bubali (posteno), uglavnom ja sam uzeo novu maticnu i rijesio problem da se vise nesekam, sad je sve OKSmijeh:

Hvala vam na trudu!

0 0 hvala 0
16 godina
nlo93 kaže...

Da zakljucim temu, nakon tjedan dana po servisima i jos moga kasnjenja jer sam zaboravio na temuOsmijeh rjesenje je ovo: jedan servis kaze maticna, drugi procesor, treci isto ne konta pa nisu nista bubali (posteno), uglavnom ja sam uzeo novu maticnu i rijesio problem da se vise nesekam, sad je sve OKSmijeh:

Hvala vam na trudu!

Od prvog svog odgovora rekoh - kriva je matična. No ti ni Čak Norrisa nebi poslušao odmah...

14 godina
neaktivan
191x7 kaže...
nlo93 kaže...

...Da zakljucim temu

Hvala vam na trudu!...

Od prvog svog odgovora rekoh - kriva je matična. No ti ni Čak Norrisa nebi poslušao odmah...

jeli ti ne razumijes da mi je od 3 servisa koja sam obisao i od toga jedno 10-tak ljudi od koji pola stvarno ne konta kako se to sve desava??? I to je tvoja tvrdnja i jos nekog,ali nekoga je procesor, nekoga nista od navedenog tako da nemozes sa 100%-om sigurnoscu reci da je maticna!

16 godina

Da ne mogu reći, nebih rekao. Što ti tu nije jasno?

Nisam ja tamo neki samoprozvani wanabee serviser, dobro znam o čemu pričam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dobro kralju imas svoje misljenje,razumijem te,ali razumi i ti mene i OK!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice