Monitor se gasi prilikom bootanja-Windows 10

poruka: 8
|
čitano: 1.657
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pozdrav,

Evo već neko vrijeme imam problem sa računalom i nikako da ga riješim.
Naime do nedavno je sve radilo kako spada ali mi se u jednom trenutku smrznula slika i od tada ne mogu upaliti kompjuter bez da mi se monitor izgasi prilikom bootanja.

Guglao sam svašta, pokušao još više od toga ali nikako da budem siguran u čemu je stvar. Mislio sam da je možda grafička otišla na vječna lovišta ali uredno mi pokreće Safe mode.
Isto tako kada izbrišem driver uđe mi u windowse i sve radi uredno do trenutka dok ne instaliram driver za graficku. Čim to napravim ekran se izgasi i jedino ga mogu upaliti u safe modeu ili bez drivera.
Pokušao sam isto tako staviti starije drivere pa i one sa CD-a od grafičke ali svaki put ista stvar, monitor se ugasi i ostavi me frustiranog.
Zbog toga svega više ni sam ne znam jeli do grafičke, drivera windowsa ili nečeg četrdeset petog. Nije problem ako je otišao neki dio, kupit će se novi ali mi se ne bacaju ipak pare na grafičku ako nije do nje. Ako netko ima neku ideju nek predloži, svaki savjet je dobrodošao.
Jedino što još nisam pokušao je staviti drugu valjanu grafičku ali nisam to u mogućnosti napraviti iako bi mi vjerojatno rasvijetlilo podosta toga.

Konfiguracija je pod moj pc ali evo kopirao sam je tu. Windowsi su 10 updateani preko 7 friško instalirani.

konfig:

CPU: i5 2500k
CPU cooler: xigmatek gaia
MBO: asrock p67 b3 extreme6
GPU: gigabyte gtx560 ti oc
PSU: xfx 550w
HDD: samsung 840 basic 120gb
wd blue 500gb sata2
RAM: ddr 2x4gb corsair vengance
CASE: haf 912+

i monitor dell u2311

Unaprijed hvala na svakoj ideji i savjetu!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Isbrobaj grafičku u nekom drugom računaru ako je moguće

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Nekad, kad se promijeni na drugi priključak na grafičkoj, se driver grafičke zna izblesirati (vjerojatno ne deaktivira izlaz iz prijašnjeg priključka) pa aktivirati multimonitor setup.
Dakle osim gornjeg savjeta da probaš baš sa nekom posuđenom grafičkom, probaj izvaditi grafičku, očistiti konektore, provjeriti jel sjeda dodatno napajanje, 
i promijeniti izlaz kabla na drugi dvi.
Potom, u safe modu očistiti sve drivere. http://www.guru3d.com/content-page/guru3d-driver-sweeper.html
onda kad pokrećeš driver od grafičke, imaš u nvidia opciju reset postavki, brisanje preferenci/clean install. 

Ako ni tada nebude ništa, vjerojatno je grafička na izdisaju. To ćeš opet znati sa provjerom ako probaš posuđenu na kompjuteru. 
Preostaju ti onda dvije opcije: jasno, kupovina, ili pokušaj oživljavanja - upute na http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/popravak-graficke-kartice-koristenjem-pecnice/67886.aspx?page=49

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Pokušao sam preštekavati kabel u drugi utor, promjenio cijeli kabel kao i monitor. Također sam cijelo računalo rastavio, očistio i ispuhao od prašine tako da je što se toga tiče sve tip top. Također nije ni do PCIe utora jer sam graf uštekao i na PCI2 i opet mi je bila ista stvar. Nije ni do napajanja jer sam isprobao drugo. Sve drivere bi u safe modu očistio upravo sa tim preporučenim programom i pokušao sam instalirati nekoliko verzija istih i opet ništa.

Inače bih tada već kupio novi GPU ali eto zbunilo me što bez drivera (dakle u VGA modu) radi a sa driverima ne radi.

Nisam trenutno u mogućnosti isprobati svoju nigdje niti mogu uzeti nečiju na probu ali sve mi se čini da ću morati uveseliti nekog od naših trgovaca i to najvjerojatnije već sutra ujutro. Komp mi neophodan za rad i ovih desetak dana jada i čemera je stvarno previše.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Monitor se gasi prilikom bootanja-Windows 10
Ne znam od kad imaš problem ali probaj sa starijom verzijom drivera, pogotovo ako si radio nadogradnju drivera. Jer je n vidia povukla nove drivere upravo zbog takvih i sl problema
Spija
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Monitor se gasi prilikom bootanja-Windows 10
A i ti što ti radi u safe modu ne mora značiti da je grafa ispravna, imao sam takvih situacija kad je grafa otišla u vječna lovišta
Spija
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Stavi ogles s molbom da ti netko u splitu (?) posudi neku svoju ili dozvoli da isprobate grafičku kod njega.
Probaj još samo neki stari hard disk sa svježom instalacijom win7 jer si rekao da si nadograđivao na win 10, pa s njime neki default driver od grafičke, njen s cd-a. 
No kad si rekao da ti je ciknula usred posla i nakon toga više nije htjela u normalan boot... neznam, ne zvuči optimistično. 
Jesi li upgradeao driver grafičke na onaj notorni? Možda je on kriv? http://www.bug.hr/vijesti/problemi-novim-driverom-nvidia-kartice/151232.aspx

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina

Evo da javim, ipak je bilo do grafičke. Uspio sam provjeriti svoju u drugom računalu gdje se desila ista situacija kao kod mene.

Uglavnom, kada sam kupio novi GPU sve radi kao podmazano.

Hvala svima na trudu i savjetima!

LP

Moj PC  
2 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice