Pozdrav,
Evo već neko vrijeme imam problem sa računalom i nikako da ga riješim.
Naime do nedavno je sve radilo kako spada ali mi se u jednom trenutku smrznula slika i od tada ne mogu upaliti kompjuter bez da mi se monitor izgasi prilikom bootanja.
Guglao sam svašta, pokušao još više od toga ali nikako da budem siguran u čemu je stvar. Mislio sam da je možda grafička otišla na vječna lovišta ali uredno mi pokreće Safe mode.
Isto tako kada izbrišem driver uđe mi u windowse i sve radi uredno do trenutka dok ne instaliram driver za graficku. Čim to napravim ekran se izgasi i jedino ga mogu upaliti u safe modeu ili bez drivera.
Pokušao sam isto tako staviti starije drivere pa i one sa CD-a od grafičke ali svaki put ista stvar, monitor se ugasi i ostavi me frustiranog.
Zbog toga svega više ni sam ne znam jeli do grafičke, drivera windowsa ili nečeg četrdeset petog. Nije problem ako je otišao neki dio, kupit će se novi ali mi se ne bacaju ipak pare na grafičku ako nije do nje. Ako netko ima neku ideju nek predloži, svaki savjet je dobrodošao.
Jedino što još nisam pokušao je staviti drugu valjanu grafičku ali nisam to u mogućnosti napraviti iako bi mi vjerojatno rasvijetlilo podosta toga.
Konfiguracija je pod moj pc ali evo kopirao sam je tu. Windowsi su 10 updateani preko 7 friško instalirani.
konfig:
CPU: i5 2500k
CPU cooler: xigmatek gaia
MBO: asrock p67 b3 extreme6
GPU: gigabyte gtx560 ti oc
PSU: xfx 550w
HDD: samsung 840 basic 120gb
wd blue 500gb sata2
RAM: ddr 2x4gb corsair vengance
CASE: haf 912+
i monitor dell u2311
Unaprijed hvala na svakoj ideji i savjetu!

Spija