Laptop ne boota sa cd-a

poruka: 7
|
čitano: 7.380
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Laptop ne boota sa cd-a

E ovako frendica je dobila novi laptop toshiba i sad windows 8 na njemu ali on hoce windows 7 , ova windows 8 je za mene samo poboljsano to sto su je iskomplicirali ali okej nebitno je ... e sad gledam da je disk u GPT a ne u MBR ili kako se vec pise,..jeli moguce da zbog toga nemogu nista u biosu pokrenut sa cda? hirens boot cd, mem test, windows xp, sedmica sve sam to probao bootat i nece da pokrene pitam se zasto? laptop modela je toshiba satellite c855-1tq.. molim vas da mi ne govorite probaj ovo ,probaj ono ili mozda je to nego da tocno kazete zasto ne boota i kazete sta moram da uradim..hvala 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Laptop ne boota sa cd-a
Damir1908 kaže...

E ovako frendica je dobila novi laptop toshiba i sad windows 8 na njemu ali on hoce windows 7 , ova windows 8 je za mene samo poboljsano to sto su je iskomplicirali ali okej nebitno je ... e sad gledam da je disk u GPT a ne u MBR ili kako se vec pise,..jeli moguce da zbog toga nemogu nista u biosu pokrenut sa cda? hirens boot cd, mem test, windows xp, sedmica sve sam to probao bootat i nece da pokrene pitam se zasto? laptop modela je toshiba satellite c855-1tq.. molim vas da mi ne govorite probaj ovo ,probaj ono ili mozda je to nego da tocno kazete zasto ne boota i kazete sta moram da uradim..hvala 

Prije svega pogledaj na netu jel ima drivere za win 7, ali kada je kupljena i u njemu je win 8 pa mislim da za sedmicu upitno dal ima drivere. Ako ipak na netu nema drivere win 7 tada neisplati stavit sedmicu već u osmici vozaj dalje. 

Nenad
13 godina
neaktivan
Laptop ne boota sa cd-a

pa drivere ce automatski sa windows update imat? neisplati se jer to koriste stariji ljudi kojima treba samo skype i internet a i meni je to komplicirano kamoli njima... znaci trebam bootat sa cd-a windowe a nece da boota ni preko usb.a ni sa nekim drugim programom kao mem test...zasto?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...

pa drivere ce automatski sa windows update imat? neisplati se jer to koriste stariji ljudi kojima treba samo skype i internet a i meni je to komplicirano kamoli njima... znaci trebam bootat sa cd-a windowe a nece da boota ni preko usb.a ni sa nekim drugim programom kao mem test...zasto?

Najbolje da skineš s Toshibe stranice jer tamo su origi. Utvrđeno za njega ima drivera za win 7.  Stisni Klik.

Nenad
13 godina
neaktivan
Nello kaže..
Damir1908 kaže...

Najbolje da skineš s Toshibe stranice jer tamo su origi. Utvrđeno za njega ima drivera za win 7.  Stisni Klik.

sta da ja radim s atim driverima? sad skidam update za bios da vidim dal cu moci bootat sa cda da obrisem cijeli hdd i convertam ga u MBR ..mada koja je razlika izmedu GPT I MBR?

17 godina
Damir1908 kaže...

- ne diraj, nek se navikne na Osmicu.

-ako baš moraš (razmisli), u BIOSu promijeni, ugasi GPT, UEFI->Legacy boot opciju. Može i podešavanje redosljeda, dodavanje pauze za boot (da stigneš pročitati i stisnuti tipku). Obično je F9 (možda neka druga, ESC, F10, F8..) za izbor QuickBoota.

- ostavi OSmicu, dodaj classic shell i to je to.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
Laptop ne boota sa cd-a

Rijeseno ! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: