Komp se gasi zbog nepoznatog razloga

poruka: 10
|
čitano: 3.518
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

pozz!
imam jedan problem, u zadnje vrjeme mi se komp poceo gasit dok igram igre. nakon nekog vremena igranja primjetio sam da mi se napajanje dosta grije nakon cega je usljedilo gasenje, upalit se tek mogo nakon sto sam ga isteko iz struje i saceko da se sve lampice pogase... prvo sam pomislio da je rjec o slabom napajanju jer na grafickoj pise da treba imat min. 500w kolko i imam a samo napajanje je dosta staro pa reko nemoze vise drljat na maxu, nakon toga sam spojio graficku na napajanje od drugog kompa i sve je radilo bez problema cak jedan cijeli dan dok mi se maloprije nije ugasio (glavno napajanje je imalo osjetno manju temperaturu).

nakon toga sam odlucio rastavit komp sve ljepo ocistit i provjerit dali je dobro ucvrsceno ali nakon ponovnog paljenja i pokretanja igre ugasio se za par minuta, cak se nije ni stigo zagrijat!

temperature prije gasenja; cpu: 46 gpu: 55 mobo: 42. i ventilator procesora vrti na 6.5-7k rmp-a sto mi se cini puno.  nisam dodavo nikakve nove komponente u zadnjih ~6 mjeseci.

mislio sam ga odnjat na servis al to trenutacno noje moguce jer se nemogu odvojit od njega na par dana zbog posla tako da pomozite ako mozete! ako sam izostavio neke vazne informacije slobodno ih navedite.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

obicno, ako se komp mora istekati iz struje da bi ga natrag upalio, je napajanje u pitanju. koje napajnje imas i koje napajanje si nakon njega isprobao?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

neko ljevo: powertrain ml500w, i nisam isprobo drugo napajanje nego ga samo rasteretio spajanjem graficke na odvojeno napajanje, znaci 1 komp 2 napajanja. nisam mogo sve na to drugo jer je preslabo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Komp se gasi zbog nepoznatog razloga

onda opet ne mozes sa 100%-tnom sigurnoscu ista zakljuciti. bitno je i koliko ti to drugo napajanje daje struje po 1 rail-u... probaj sa drugom grafom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.1.2013 20:09 (Idealist).
17 godina
z4yl kaže...

neko ljevo: powertrain ml500w, i nisam isprobo drugo napajanje nego ga samo rasteretio spajanjem graficke na odvojeno napajanje, znaci 1 komp 2 napajanja. nisam mogo sve na to drugo jer je preslabo.

To tvoje napajanje ne valja ništa,Nevinašce ono se nazivno ne može zvat niti 350W a kak tek 500W to je samo bezvezna oznaka.Posudi od nekog ispravno napajanje, ako možeš pa onda isprobaj jel je to problem a vjerojatno je ako koristiš jaču grafičku karticu.{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
12 godina
neaktivan

iz samog naziva napajanja sam zaklucio da je drek XD vec ~6 mjeseci tjera hd 6950 pa je valjd vec na izmaku. sutra cu posudit neko napajanje pa isprobat... izgleda da mi negine ~800kn za neko kvalitetno napajanje...

12 godina
neaktivan

Imam slican problem, danas mi se komp ugasio 2 puta, a prije se to nikada nije dogadalo...

Temperatura maticne i procesora je u redu i neznam do cega je.

Ima li mozda nekakve veze sa napajanjem, ali cisto sumnjam, jer kada se ugasi pricekam minutu i upalim ga i radi nekih 4-5 sati i opet se ugasi...

Pomagajte ljudi!

0 0 hvala 0
15 godina
z4yl kaže...

iz samog naziva napajanja sam zaklucio da je drek XD vec ~6 mjeseci tjera hd 6950 pa je valjd vec na izmaku. sutra cu posudit neko napajanje pa isprobat... izgleda da mi negine ~800kn za neko kvalitetno napajanje...

800kn je bacanje (razbacivanje) novaca

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=8575

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=9848

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.1.2013 22:16 (Idealist).
12 godina
neaktivan

slazem se da je poveca svota novaca al opet za te pare daju garanciju i do 7godina/ a nebi htio uzet neko od 500w pa da se desi da za godinu/dvije dana zbog nadogradnje moram kupovat nest jace a postoji i mogucnost da cu nabavit grafu od frenda za vise manje dzaba pa za neki 6950 crossfire bi trebalo nekih 750w (tako sam bar procito). a i ta cijena od 800 je bila samo figurativna jer nisam jos nist odlucio, prvo cu dobro razmotrit sve opcije pa onda donjet najisplativiju odluku il se bar tako nadam!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Dobro si zakljucio, naravno ako mislis spajati grafičke onda se najbolje držati preporuke proizvođača. Ali ako ne misliš spajati grafe onda ti je ovo sasvim dovoljno i kvalitetno :

http://www.magazinrs.hr/napajanje-xfx-core-edition-80-550w-napajanje-easyrail-technology/XFX-P1-550S-XXB9

DonDon

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice