Komp ne prepoznaje externi hard

poruka: 11
|
čitano: 4.668
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Dakle.... pošto vrlo brzo mijenjam komp želio bi izvući podatke s harda na prijenosni hard.... i bilo gdje uštekam ne prepoznaje mi hard, hard je Verbatin 320gb, neki koji se od T-Coma dijeli prije godinu-dvije {#}

Obični USB-ovi rade, miš preko USB-a, MP3 mogu spojit, mobitel sve sve.... jedino taj hard... sad ne znam do čega je to.... Windowsi su XP SP3.... hard radi kod prijatelja, tako da je očito nešto kod mene problematično {#}

eto... nadam se da netko ima rješenje... hvala {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Komp ne prepoznaje externi hard

Odi u Device Manager i pogledaj javlja li se tamo disk u kojem obliku. Možda je bila neuspješna instalacija prvi put i stavljeno je da više ne pokušava ponovo.

16 godina

Gledao sam u Device manageru, ništa se ne očitava... kao da ne postoji... gledao da nije problem sa slovima pa ga zato ne očitva... ne znam.... {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 15:37 (Just Lost).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Just Lost kaže...

Dakle.... pošto vrlo brzo mijenjam komp želio bi izvući podatke s harda na prijenosni hard.... i bilo gdje uštekam ne prepoznaje mi hard, hard je Verbatin 320gb, neki koji se od T-Coma dijeli prije godinu-dvije {#}

Obični USB-ovi rade, miš preko USB-a, MP3 mogu spojit, mobitel sve sve.... jedino taj hard... sad ne znam do čega je to.... Windowsi su XP SP3.... hard radi kod prijatelja, tako da je očito nešto kod mene problematično {#}

probaj malo "čačkatI" kada uključiš. Dosta su spojevi skloni kidanju, moj recimo dosta gubi spoj. Pod određenim kutom radi, malo pomaknem, krepa.

Zvuči ludo, ali tako se meni par puta događalo.

** Live 4 Music **
17 godina
Just Lost kaže...

Hm ak ti kod frenda radi disk a kod tebe ne, uglavnom skini i instaliraj ovaj dole program pa preko modula Damaged Partition Recovery pogledja vidi li on disk. Ako vidi disk na taj nacin moš sa njega izvuc bitne podatke ak treba, ali obavezno trebaš podesit pod Advanced Setings kak sam pokazal na videu pa onda tek Recover.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-softverske-teme/lista-besplatnog-softvera/30365.aspx?page=7&jumpto=1521735&sort=asc&view=flat

Ko drugo ne bi ja vjeroval uopce tom Verbatim kucištu, s obzirom kaj sam rekel na linku dole tj poznatu situaciju i šrot elektroniku u kucištu to je veliki problem. Ak treba morat ceš otvorit kucište i izvadit disk van, i spojit ga na komp da provjeriš jel disk ispravan vjerojatno je ali Verbatim kuciše nije tj elektronika kaj drugo.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/potreban-servis/77810.aspx?page=0&jumpto=1475082&sort=asc&view=flat

17 godina
neaktivan

imam sličan problem

formatirao sam externi hard WD 500gb na laptopu win. vista 7 86 bitni i tamo sve funkcionira ok,

međutim kada spojim hard na svoj komp doma kojii ima win. xp prepozna ga ali kaže da ga trebam formatirati,

ne znam što da radim i da ga hoću formatirati ne dozvoljavas mi da ga formatiram na

FAT 32 je li moguće da uopće ne prepoznaje fat 32 i što da napravim...

0 0 hvala 0
17 godina

Ako diskove kopčate na prednje usb ulaze, probajte sa onima na matičnoj ploči (otraga) ponekad ni 2,5" diskovi ne rade jer ne dobivaju dosta struje preko prednjih ulaza koji su tankom produžnom žicom spojeni sa matične. Meni ne radi 2,5" transcend na prednjim a radi na zadnjim usb ulazima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam imao sličan problem sa svojim WD-om od 1 Tb samo što je meni dolazila poruka: "Found new hardware" (followed by) "Windows could not load the installer for Volume" .

Ako ti dolazi ovakva poruka fali ti jedan dll file!

To se rješava na ovaj način:

-pronaći u mapi windows-system32 sfcfiles.dll i primenovati u sfcfiles.old ili ako ga nema ,skinuti sa neta i staviti u mapu system32 sfcfiles.dll .

Tako sam ja bio riješio svoj problem,ali ponovno napominjem da mi je dolazila ona gore poruka!

LP!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

probao sam ih spajati i iza direktno ali isti problem.

do sada sam izgubio pola dana s ovim problemom i nema rezultata, instalirao sam na svom računalu vistu 7 i komp je bez problema prepoznao externi hard, ali pošto mi unutarnji hard ima samo 40 gb a vista mi je zauzela 31 morao sam vratiti na xp i opet isti problem ne prepoznaje externi hard, ne znam što mu je kako da ga prepozna i što da radim, možda da komp i ex hdd bacim kroz prozor i gotovo..

POMOĆ MOLIM!!!!

samo da razjasnim nije da ga ne prepozna vidi ga (xp mislim) ali kaže da ga moram formatirati

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2011 16:22 (šefgradilišta).

0 0 hvala 0
17 godina

Ako disk prepoznaje vista ili sedmica a ne xp onda ti vjerovatno nešto nije u redu sa instalacijom xp-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

i ja isto mislim ali nemogu skužit što.

vidio sam da je vrag odnio šalu i sad ga pokušavam formatirati iz xp-a ali neda mi da ga formatiram na fat 32 pa sad tražim neki program da to napravim što prije, ako neko ima neku ideju neka mi javi

hvala

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice