Kako uključit PC bez tipke?

poruka: 35
|
čitano: 29.394
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Kako uključit PC bez tipke?
Obi Wan kaže...

ne vidim smisao paljenja pc-a priko tipkovnice... osim ako ti netko nije sakrio onaj botun s kojim se pc normalno pali {#}

ak stavim kombinaciju tipki onda sam siguran da mi sin (2 god) nece upalit komp....a naravno, to mu je najomiljenija igracka, palit gasit komp....tati trgat zivce...i tak...

Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
16 godina
Mauro kaže...
Mojpismonosa kaže...
Ne znam koliko ti se to svida, ali da probas Wake On LAN? Mozes ga prek bilo kojeg smartphonea (Android, iOS, Symbian, WP) palit, uvjet je sam da je spojen na mrezu (sto Desk kompovi obicno jesu) i mob spojen na kucni Wireless.....Probao ja, setup nekih 5 minuta, radi savrseno (iPhone, WOL free aplikacija) :)

Nije nuzno niti da mobitel bude spojen na kucnu mrezu.

Radi i preko normalne 3G mreze (kada je mobitel na internetu, a ne na LAN-u).

Jedino sto trebas imati neki dyndns servis zbog promjene externe IP adrese i podesen port forwarding.

moze neki link na how to?

uputstvo ili stogod...

Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
16 godina
Srednji kaže...
Mauro kaže...
Mojpismonosa kaže...
Ne znam koliko ti se to svida, ali da probas Wake On LAN? Mozes ga prek bilo kojeg smartphonea (Android, iOS, Symbian, WP) palit, uvjet je sam da je spojen na mrezu (sto Desk kompovi obicno jesu) i mob spojen na kucni Wireless.....Probao ja, setup nekih 5 minuta, radi savrseno (iPhone, WOL free aplikacija) :)

Nije nuzno niti da mobitel bude spojen na kucnu mrezu.

Radi i preko normalne 3G mreze (kada je mobitel na internetu, a ne na LAN-u).

Jedino sto trebas imati neki dyndns servis zbog promjene externe IP adrese i podesen port forwarding.

moze neki link na how to?

uputstvo ili stogod...

Najprije moras naci aplikaciju za mobitel koja salje Magic packet za WoL i podrzava WoL sa interneta (a ne samo za LAN).

To nadjes na marketu za svoj telefon.

Evo link na jedan od tutoriala, ali upises u Google "Wake on Lan" i dobit ces hrpu tutoriala: http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/WOL

Proces ide ukratko:

1. u BIOS-u kompjutera Enableas Wake on LAN. Vecina (valjda sve) novije ploce imaju tu opciju

2. u Device manageru odes na network adapter -> Properties

3. tab Advanced provjeris da li je enablean Wake on Magic Packet

4. tab Power managament provjeris da li su checkirane 2. i 3. kucica (Allow device to wake computer)

5. dodjelis kompjuteru fixnu IP adresu

6. Run -> cmd -> ipconfig /all i provjeris MAC adresu mrezne kartice (zapises ju)

U gornjim koracima si omogucio kompjuteru da se pali pomocu Wake on Lan. Pogledaj kada je ugasen kompjuter da li lampice na mreznoj svijetle/titraju jer ako ne onda nesto nije dobro podeseno.

7. u routeru podesis port forwarding za portove 7 i 9 (najcesce se koristi 9) na iste portove svog kompjutera. Kako se to radi ovisi o samom routeru kojeg imas i provjeris u uputstvima istog

8. u routeru podesis neky dynamic dns servis. koji tocno ovisi o samom routeru i koje dozvoljava. ja npr. imam T-Com Siemens SX763 i on jedino dozvoljava DynDNS i jos neki cudni, pa sam morao otvoriti i podesiti DynDNS account

U aplikaciji na mobitelu podesis parametre (najbitniji su MAC adresa i dyndns servis, te port) koji se koristi za WOL.

Uglavnom, na netu ima hrpa tutoriala, pa malo pogledas. Podesenja PC-a su manje vise uvijek ista, a razlike su u podesenjima routera i to je drugacije za svaki router.

WOL (preko interneta) je manje vise isto kao i da se radi s nekim kompjuterom. Samo je potrebna aplikacija koja se moze dobro podesiti.

If you're not paranoid, you're not paying attention
15 godina
Mauro kaže...
Najprije moras naci aplikaciju za mobitel koja salje Magic packet za WoL i podrzava WoL sa interneta (a ne samo za LAN).

Postoji i jedna zgodna web stranica za to: http://www.depicus.com/wake-on-lan/woli.aspx .

11 godina
neaktivan
Kako uključit PC bez tipke?

Pozdrav, imam isti problem, zamijenio sam pwr i reset kablove na maticnoj, probao sam shemu sa spajalicom da napravim kratki spoj ali uvijek isto - racunalo se ukljuci na sekundu i onda opet nista, zelena ledica na maticnoj svijetli kkonstantno sto bi trebalo znaciti da je s napajanjem sve u red...

racunalo mi se ugasilo samo tijekom rada, svi ventilatori rade, 

molim pomoc

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice