HDD Ext. Imation Apollo 2.5'' 160GB USB2.0, Portab

poruka: 7
|
čitano: 5.030
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav!

Imam navedenni eksterni disk i odnedavno su počeli problemi. Kada kopiram s internog diska na njega ili s njega na interni disk treba mu neizmjedno dugo vremena bez obriza koliko file bio velik/mali. Kada kopiram i računalo mi šteka, internet, sve. Ne znam u čemu je problem. Prije je bilo sve u redu ovo je od nedavno počelo i sad već jako živcira. Ima tko kakvih savjeta?

THX

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: HDD Ext. Imation Apollo 2.5'' 160GB USB2.0, Po

1. Ugradi dobar antivirusni software i proskaniraj PC od virusa, a i koji dobar Antispyware bi bilo dobro instalirati.

2. Probaj ukopčat u neki drugi USB utor.

3. Provjeri USB kabel (probaj neki drugi USB kabel).

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2009 18:04 (Tiger).
16 godina
neaktivan

Taj disk odn. kućište ima problem da ga komp ne prepozna kao USB2 uređaj.

1. Provjeri u control panel-system-hardvare-usb da li imaš usb2.0 driver.

2. Ako imaš idi na točku 3, ako nemaš instaliraj

3. Ugasi računalo, spoji disk i upali računalo.

Sada testiraj brzinu. Trebalo bi biti OK. Međutim kad ga spojiš dok je komp uključen opet će biti spor. Taj problem ni ja nisam uspio riješiti.

Rješenje br 2.

Kupi drugo USB2 kućište za 2.5" disk (Imam Canyon i radi). stavi disk iz Imation kućišta u njega i sve radi brzo i uvijek.

Nadam se da sam pomogao.

Pozz.

17 godina
neaktivan
LeCoux kaže...

Taj disk odn. kućište ima problem da ga komp ne prepozna kao USB2 uređaj.

1. Provjeri u control panel-system-hardvare-usb da li imaš usb2.0 driver.

2. Ako imaš idi na točku 3, ako nemaš instaliraj

3. Ugasi računalo, spoji disk i upali računalo.

Sada testiraj brzinu. Trebalo bi biti OK. Međutim kad ga spojiš dok je komp uključen opet će biti spor. Taj problem ni ja nisam uspio riješiti.

Rješenje br 2.

Kupi drugo USB2 kućište za 2.5" disk (Imam Canyon i radi). stavi disk iz Imation kućišta u njega i sve radi brzo i uvijek.

Nadam se da sam pomogao.

Pozz.

LOL. Da problem je očito u kućištu!! Ugl. USB 2.0 je aktivan još od 2000. godine i da koristim staro računalo koje imam USB 1.1 napomenio bih to (novo kućište za disk nebi ništa pomoglo ako imam USB 1.1 kontroler). A ovaj tvoj postupak je za ništa. Po tvome je dovoljno da odštekam disk i resetiram računalo i sve bi bilo ok. Kao što rekoh to je externi disk onda je očito da sam ga prenosio i da sam u međevremenu resetirao/ugasio računalo, a problem je i dalje tu. Nemoj davati više takve glupe savjete osim ako nemaš konkretno rješenje

16 godina

Imam ovaj disk i svi usb portovi mu prepoznaju kontroler kao usb 1.1 i to me strašno počelo živcirati. Ima li načina da ovaj disk proradi kako treba jer u specifikaciji se vodi kao 2.0? Btw,ovakve stvari me i ne čude s obzirom da je ovo poklanjao T-COM kao nagradu za produljenje maxTv ugovora....

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Imam ovaj disk i svi usb portovi mu prepoznaju kontroler kao usb 1.1 i to me strašno počelo živcirati. Ima li načina da ovaj disk proradi kako treba jer u specifikaciji se vodi kao 2.0? Btw,ovakve stvari me i ne čude s obzirom da je ovo poklanjao T-COM kao nagradu za produljenje maxTv ugovora....

Uređaj je USB 2.0. Jesi siguran da na računalu imaš instaliran USB 2.0., a ne 1.1. Meni uvijek radi na 2.0.

I must be running out of luck Cause you’re just not drunk enough to fuck
16 godina

Windows 7 64bit,dakle,s driverima je sve u redu. Međutim,pri uključivanju uvijek dobivam onu poruku "Device can perform faster"... Na druga dva računala imam xp sp3 i događa se isto...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice