Grafička problem

poruka: 24
|
čitano: 3.177
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Grafička problem

Pozz svima

Evo veceras sam isao reinstalirati win7, nesta mi se bilo skrsilo 

Ugl, imam 5850, skinuo sam 10.11 catalyst i kad sam ih instalirao, kao i kod 10.4 verzije javilo mi se "drag and drop transcoding failed"

resetiram komp i vidim da se cudno ponasa grafa.

Kad povlacim ekrane, tipa otvorim my computer i mrdam ga lijevo desno, kao da mi se slika razvlaci preko ekrana, duplicira

Jel ovo problem sa driverima ili? pokusao sam opet sa 10.04 ali opet ovaj drag and drop nije prosao kao ni prije 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Grafička problem

evo ovako nesto to izgleda.

Temp je 34 stupnja, sve izgleda ok kao i prije.

Pokusao sam sa 10.04., 10.11, 10.10, 10.02 (koji je došao sa grafickom) i uvijek isto

{#}

Sve ostalo je ok, radilo bez problema prije reinstalacije

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 1:02 (simeparanoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Grafička problem

65 čitanja i nitko se nije susreo s ovakvim problemom?? {#}

S čim u potpunosti uninstalirati ati drivere? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Grafička problem
simeparanoja kaže...

65 čitanja i nitko se nije susreo s ovakvim problemom??  {#}

S čim u potpunosti uninstalirati ati drivere?

Sa Driver sweeperom

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
16 godina
odjavljen
Grafička problem

Probaj sa jednim starijim ali još uvijek funkcionalnim programom, on će počistit ono što sweeper ne uspije. Klik

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Grafička problem

ok dakle pokrenem cleaner i on ce uninstalirati sve vezano za ATI ili moram iz add/remove programs uninstalirati drivere?

Šta u biti ati driveri instaliraju, tj sto treba uninstalirati?

Nitko nema ideju sta bi moglo biti sa grafom ili je ovo do drivera? Ili problemi sa win7 64 bit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Grafička problem

Sta se je to skrsilo sa win7 da si išao reinstall raditi? I da li si stavio istu verziju win7 kao i prije, i da li si skidao drv za grafu 32-64bit ovisno o verziji winsa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Sta se je to skrsilo sa win7 da si išao reinstall raditi? I da li si stavio istu verziju win7 kao i prije, i da li si skidao drv za grafu 32-64bit ovisno o verziji winsa?

Ma imao sam linux na dual boot-u pa sam ga maknuo pa mi je GRUB radio probleme. Malo sam povećao particiju za winse i isao instalirati

Instalirao sam istu verziju kao prije, također i istu verziju drivera za grafičku kao i prije (10.04) i ovo se dogodilo.

Da driveri su za win7 64bit, probao sam sa više njih

16 godina
simeparanoja kaže...
miki1981 kaže...

Ma imao sam linux na dual boot-u pa sam ga maknuo pa mi je GRUB radio probleme. Malo sam povećao particiju za winse i isao instalirati

Instalirao sam istu verziju kao prije, također i istu verziju drivera za grafičku kao i prije (10.04) i ovo se dogodilo.

Da driveri su za win7 64bit, probao sam sa više njih

Daj mi malo detaljnije pričaj o tim problemima, jer može biti povezano, a ako ne znam barem otprilike o čemu se radi onda sigurno nema šanse da izvučem makar okvirni zaključak.

17 godina
neaktivan
Grafička problem

Ma stvar je u tome da GRUB izbaci boot menu, dakle sta hoces od OS-a da se dize.

Kad sam formatira particiju di se nalazija linux, javio mi je "GRUB internal error" jer su linuxi maknuti, pa sam morao rucno dizati win7 koji je bio na drugom disku.

Kad bi se dignuli sve bi bilo ok i grafa bi radila ok.

Poslije toga isa sam instalirat win7 64bit koji sam dosad koristito, i ati 10.04 koji je radio i pojavili mi se "efekti" koje sam posato u drugom postu.

Grafa je na 33 stupnja, ventilator je na oko 1100 i cini mi se da je sve ok s njom.

Probao sam sa 10.11 i opet isto. 3 puta reinstalira win7 (iste koje imam) sa razlicitim ati driverima i uvijek isto

E da, prije ati drivera instaliram samo all in one driver sa asrockove stranice. no kad pokrenem setup otvara mi ati catalyst setup

Da li postoji mogucnost da uz ove drivere od maticne on instalira i catalyst control center pa se kolju taj i ovaj novi (iako dosad to nije bio slucaj)?

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 10:02 (simeparanoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Grafička problem

Je, moguće je, ako asrokica ima onboard grafu, iako mi se čini da u all in one drv nema grafičkog drivera...ili griješim?

nebitno, reinstall winsa, pa prvo install graf driver 10.11 ako hoćeš, i onda od drivera asrockovih uzmi samo i isključivo ono što ti win nije sam našao, a svakako NE i graf driver.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Grafička problem

evo instaliran nanovo win7 64 i poslije toga samo driveri od graficke i opet isto {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
simeparanoja kaže...

evo instaliran nanovo win7 64 i poslije toga samo driveri od graficke i opet isto {#}

Strava...moja preporuka je odnijet tu grafu u neki drugi komp i isprobati...da nije ipak do nje problem...

isto tako i možeš probat neku drugu grafu u tvoj komp, da vidimo da nije do MB-a...ili makar ako imaš dva pcie utora probaj staviti u drugi utor.

EDIT: vidim da imaš 890ku asrokicu, tako da probaj ovo sa zamjenom pcie utora.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 11:21 (miki1981).
17 godina
neaktivan
Grafička problem

instalirani i 32bitni win i opet isto se dogadja s tim da sad kod instalacije drivera za grafu sve proslo ok, nema fail-ova

na poslu sam pa ne mogu vadit grafu ali napravim poslijepodne, bratu se to ne da

Samo mi nije jasno kako se to moze dogodit kod reinstalacije win? nisam nista otvara, nista dira 

Instalira sve kao i prije i sad se ovo dogadja

Nagađam ovako ali bi li CLR CMOS pomogao? Imam tipku sa stražnje strane pa ne znam da li da to probam?

Ako da, da li se to radi dok je komp upaljen ili ugassen i koliko treba drzati tipku?

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 11:38 (simeparanoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pozdrav

Eto sumnjam da je problem u tome što mislim (driveri za 64 bitne win 7) ali probaj moddati? drivere.

http://www.hardwareheaven.com/modtool.php

Vidi prvo da li ima za tvoju graficku.

17 godina
neaktivan
Grafička problem

hvala ali nema za moju grafu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
simeparanoja kaže...

instalirani i 32bitni win i opet isto se dogadja s tim da sad kod instalacije drivera za grafu sve proslo ok, nema fail-ova

na poslu sam pa ne mogu vadit grafu ali napravim poslijepodne, bratu se to ne da

Samo mi nije jasno kako se to moze dogodit kod reinstalacije win? nisam nista otvara, nista dira 

Instalira sve kao i prije i sad se ovo dogadja

Nagađam ovako ali bi li CLR CMOS pomogao? Imam tipku sa stražnje strane pa ne znam da li da to probam?

Ako da, da li se to radi dok je komp upaljen ili ugassen i koliko treba drzati tipku?

Uvijek dok je ugašen, drži par sekundi i onda pali komp. Iako imaš i detaljna uputsvta u manualu od matične, za slučaj da je drukčije od toga.

Sa napomenom da to nekad baš i ne uspije, jednostavno neki put se niš ne dogodi, imao sam nekoliko takvih slučajeva kod Gigabyte ploča, jednostavno nekad taj gumbić radi nekad ne. Ako radim clr cmos preko jumpera onda uvijek bez problema.

Na Asrocku nisam nikad imao problema s tim

17 godina
neaktivan
Grafička problem

i onda poslije toga da ponovno pokusam reinstalirati sve ili?

ili da prvo formatiram C pa onda clr cmos pa onda instalacija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
simeparanoja kaže...

i onda poslije toga da ponovno pokusam reinstalirati sve ili?

ili da prvo formatiram C pa onda clr cmos pa onda instalacija?

hmm...ja bi prvo probao samo sa sweeperom maknut drivere, pa onda stavit nanovo, kad je kartica u novom portu. Pa vidjet šta je. Iak osad instal na w7 traje manje od pol ure, pa onda nije ni to problem...

ma prvo probaj samo drv ocistit i  clr cmos pa vidi onda.

i karticu bi bio dobro maknut u drugi utor, ali kažeš da nisi kući pa onda to kad se vratiš probaj.

A šta brata strah otvarat komp ili mu nedaš?

17 godina
neaktivan
Grafička problem

strah ga da ce nesta skrsit 

Sad sam mu reka da formatira sve, napravi clr cmos, i pokrene instalaciju pa cemo vidjet.

Ako ne prodje mijenjam slot

Ako smijem pitati, sta se moglo dogoditi da je potrebno grafu prebacivati u drugi slot? To mi bas nije jasno

E i ako se iskljuci ovaj drag and drop da li to ima utjecaja na performanse grafe u win ili? Jer mi to smece nikako ne prolazi koje god drivere odabra, a ne znam da li je u tome problem?

Poslije clr cmos-a jos uvijek isto

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 14:40 (simeparanoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Grafička problem

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 15:53 (simeparanoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
simeparanoja kaže...

strah ga da ce nesta skrsit 

Sad sam mu reka da formatira sve, napravi clr cmos, i pokrene instalaciju pa cemo vidjet.

Ako ne prodje mijenjam slot

Ako smijem pitati, sta se moglo dogoditi da je potrebno grafu prebacivati u drugi slot? To mi bas nije jasno

E i ako se iskljuci ovaj drag and drop da li to ima utjecaja na performanse grafe u win ili? Jer mi to smece nikako ne prolazi koje god drivere odabra, a ne znam da li je u tome problem?

Poslije clr cmos-a jos uvijek isto

Kako ti uvijek šteka drg and drop, gore si napiosao da ti nije izbacio grešku kad si radio instal drivera...šta se kasnije opet pojavila greška ili?

Prebaciš u drugi port samo da vidišp da nije do porta problem, može biti prljav, oštećen, pokvaren, u smislu lošeg kontakta od grijanja i hlađenja i td

Ajde onda ti preostaje samo probat grafu u drugom kompu ili probatdrugu grafu u tvom kompu...

17 godina
neaktivan
Grafička problem

Ma ovaj drag and drop problem se javlja uvijek, i na 32bitnoj i na 64bitnoj verziji win/drivera

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Grafička problem

Evo izgleda da sam rijesio problem

Naime, kad instaliram win7, on mi stavi da je defaultna tema "basic" kad prebacim na "aero" onda sve radi i nema ovih cudnih efekata

Pa eto ako se tko susretne s istim problemom da zna

Napravio sam 3dmark06 i dobio 17500 što mi se čini ok?

Hvala puno svima na pomoći

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice