GPU nakon cišćenja problem !!

poruka: 34
|
čitano: 8.036
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: GPU nakon cišćenja problem !!
dajstadas kaže...
mudantos kaže...
bahrija kaže...

kakve performanse-alo-smanjuješ voltazu proca-downvoltaš ga{#}-nema ti to nikakve veze s performansama{#}

Pa mora se negdi valjda izkompenzirat to smanjenje voltaže? Nisu ovi što su ga radili valjda bezveze odlučili da će stavit određenu voltažu?

Ako je to tako kao što ti kažeš onda super.

Pa kad se malo udubiš u tematiku shvatiš da su baš stavili napon za pojedini step procesora odoka i to loše...

Evo par primjera:

1. na laptopu je T7200 (2.0GHz)

-po deafultu ima slijedeći raspon frekvencija, napona jezgre, max temperatura = 1000-2000MHz; 0.95V - 1.25V; 95C i onda ga matična ugasi

-nakon tretiranja sa RMClock i detaljnog testiranja = 1000-2000MHz; 0.95V (chipset ne dopušta niže) - 1.05V; 78C

2. na kućnom kompu je Phenom II X4 840 (3.2GHz)

-po deafultu ima slijedeći raspon frekvencija, napona jezgre, max temperatura = 800-3200MHz; 0.9xxxV-1.35V; 65C

-nakon K10stat i detaljnog testiranja = 400-3200MHz; 0.70V - 1.25V, 60C

Tako preporučam da se primiš RMClocka i počni lagano downclock jer ti je termalna disipacija proporcionalna kvadratu napona jezgre i direktno proporcionalna taktu procesora - odnosno za laike ako spustiš napon jezgre procesora za 10% smanjio si termalnu disipaciju procesora za 19%...

meni je na t7200-voltaza minimalno 0.95 a max 1.15(pod right markom)--pod ful opterečenjem mi je maximalno kaj izmjeril temperatura procesora 75 stupnjeva-a kad je bila dafault voltaza do 85 stupnjeva mi se grijal proc...

Bahrija
14 godina
neaktivan
Re: GPU nakon cišćenja problem !!
bahrija kaže...
dajstadas kaže...
mudantos kaže...
bahrija kaže...

kakve performanse-alo-smanjuješ voltazu proca-downvoltaš ga{#}-nema ti to nikakve veze s performansama{#}

Pa mora se negdi valjda izkompenzirat to smanjenje voltaže? Nisu ovi što su ga radili valjda bezveze odlučili da će stavit određenu voltažu?

Ako je to tako kao što ti kažeš onda super.

Pa kad se malo udubiš u tematiku shvatiš da su baš stavili napon za pojedini step procesora odoka i to loše...

Evo par primjera:

1. na laptopu je T7200 (2.0GHz)

-po deafultu ima slijedeći raspon frekvencija, napona jezgre, max temperatura = 1000-2000MHz; 0.95V - 1.25V; 95C i onda ga matična ugasi

-nakon tretiranja sa RMClock i detaljnog testiranja = 1000-2000MHz; 0.95V (chipset ne dopušta niže) - 1.05V; 78C

2. na kućnom kompu je Phenom II X4 840 (3.2GHz)

-po deafultu ima slijedeći raspon frekvencija, napona jezgre, max temperatura = 800-3200MHz; 0.9xxxV-1.35V; 65C

-nakon K10stat i detaljnog testiranja = 400-3200MHz; 0.70V - 1.25V, 60C

Tako preporučam da se primiš RMClocka i počni lagano downclock jer ti je termalna disipacija proporcionalna kvadratu napona jezgre i direktno proporcionalna taktu procesora - odnosno za laike ako spustiš napon jezgre procesora za 10% smanjio si termalnu disipaciju procesora za 19%...

meni je na t7200-voltaza minimalno 0.95 a max 1.15(pod right markom)--pod ful opterečenjem mi je maximalno kaj izmjeril temperatura procesora 75 stupnjeva-a kad je bila dafault voltaza do 85 stupnjeva mi se grijal proc...

I još bih nadodao da korištenjem RM Clocka dobiješ sve međukorake u frekvenciji a ne samo maksimalnu i minimalnu tako da ti je rad procesora do kraja optimiziran kao "picino oko" :)

15 godina

Koju termalnu pastu koristiš, koliko je stara i koliko je dugo bila otvorena?

Možda da kupiš novu AS i staviš vrlo tanak sloj?

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nova je pasta. Mx-2 koristim. Budem probao ovo sa voltažom kad gpu "poludi".

Hvala Vam ljudi na savjetima !!!!

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice