Problem je sljedeći kad priključim hard na komp izbaci mi ovu poruku:
"The USB device can perform faster if you connect it to a High Speed USB 2.0 port."
Kada spojim na neki drugi USB ulaz neće da ga očita uopće!
Savjeti???
"The USB device can perform faster if you connect it to a High Speed USB 2.0 port."
Savjeti???
Savjeti???
Pa izgleda da spajaš na neki stari USB port. Kao da disk ne dobiva dovoljno struje. Jesi ga probao kod koga drugoga?
Nisam ali probat ću.
Na laptopu što sam imao je radio uredu.
Jeli se može nešto napraviti da radi kako treba.
Kabel ima dupli USB, jedan za spajanje a jedan za struju ali svejedno neće da radi
možda su u biosu postavke na "stari" usb
kako to da promjenim jer nisam baš za kompjutere stručnjak?
ovisi od biosa do biosa, slikaj mi biose
Nemam sad s čim da slikam a ako pomaže matična je Biostar MCP6P M2+ a za bios everest izbaci ove podatke
-stariji USB portovi nemaju dovoljno struje za napajanje HDDa, zato se koristi Y-kabel, oba konektora uključi u računalo. Ovisno o BIOSu i samom USBu (vjerojatno je 2.0, ali zbog slabe struje se spusti u 1.1 verziju..). ...- moguče rješenje je priključiit HDD na ugašeni PC i tad upaliti.. ako BIOS pravilno detektira HDD na USBu vjerojatno će postaviti ispravan mod i struju.. tad radi i u Windowsima.
-to pomaže ponekad, ponekad trebaš novi USB kontroler, poželjno da ima dodatno napajanje..