Eksterni HDD problem

poruka: 6
|
čitano: 3.135
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Eksterni HDD problem

Evo ljudi imam problem sa eksternim hard diskom Transcend storejet 250 gb.

Kada ga uključim njegova plava lampica samo trepne i ništa dalje (ne prepoznaje ga ni windows ni linux).

Može li mi netko dati neki savjet prije nego ga demoliram?

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Eksterni HDD problem
xxxxx kaže...

Kada ga uključim njegova plava lampica samo trepne i ništa dalje (ne prepoznaje ga ni windows ni linux).

Demoliraj ga i stavi ga u kučište!

15 godina
Eksterni HDD problem

Pozdrav svima,

Jučer mi se pojavio problem sa bootanjem kompa, imam spojen eksterni HDD WD od 1 terabajta i dok god je on preko usb-a spojen na matičnu

bootanje stane na poruci "CHECKING NVRAM" i neće dalje. Ako odspojim taj hard boota se normalno u Windowse. 

Ima tko kakvu ideju u čemu bi mogao biti problem? Samo da napomenem da se do jučer bootao normalno i kad je taj HDD bio spojen.

Unaprijed hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Eksterni HDD problem

bump

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Eksterni HDD problem
Borostef kaže...

Pozdrav svima,

Jučer mi se pojavio problem sa bootanjem kompa, imam spojen eksterni HDD WD od 1 terabajta i dok god je on preko usb-a spojen na matičnu

bootanje stane na poruci "CHECKING NVRAM" i neće dalje. Ako odspojim taj hard boota se normalno u Windowse.

Ima tko kakvu ideju u čemu bi mogao biti problem? Samo da napomenem da se do jučer bootao normalno i kad je taj HDD bio spojen.

Unaprijed hvala

Tvoj problem i nije problem jer si i sam primjetio rješenje. Meni se ista stvar događa kada slučajno ostavim externi uključen u laptop. Provjeri u BIOS-u redoslijed bootanja uređaja, na 1. mjestu mora biti hard na kojem su instalirani windowsi.

The more you live, the less you die. (Janis Joplin)
14 godina
protjeran
Re: Eksterni HDD problem
xxxxx kaže...

ako ga još nisi demolirao imaš original kabel za taj disk u Linksu po 25 kn.

Taj crni dvoglavi kabel koji daju s tim diskom je jadan pa sam kupio kvalitetniji i deblji  jednoglavi za 97 kn i od tad sve 5.

TUR Operater
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice