Dogadja se da jednostavno hard kao da zablokira, ima taj cudan zvuk, kao da ga je nesto zaustavilo, pa onda samo od sebe normalno proradi. Nekad se dogadja da kada ga upalim, hard se uopce ne upali, nego ga moram vise puta iskopcat pa ukopcat da se pokrene. Pa nekada se cuje kao da vrti pa uspori vrtnju pa ubrza vrtnju. Hard je seagatov S-ATA 250 GB. Testirao sam ga i ne pokazuje greske.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
strujni kabel
vjerovatno je stvar u tome pogotovo ak nema grešaka hdd...to je samo pretpostavka...al od milion priključi isključi, zna se i to događat...
Jel to onaj siroki iz napajanja. Imam drugi hdd, pa sam mislio na njega dici windowse, a ovaj ostaviti za koristenje spremanja filmova. Jel ce i tada nesto utjecati takav rad, ako ce windowsi biti na drugom hdd-u. na maticnoj imam 6 prikljucaka za s-ata, i sve i jedan sam isprobao.
opet može bit sto stvari, zna se dogodit da od prelošeg napajanja koje ima ogromne oscilacije napona ode hdd..par slučajeva sam rješavao i to je bilo jedno jedino logičko objašnjenje...gdje radiš normalno u windowsu a odjednom se hdd smrzne...nemoš ništ drugo neg resart pa radi pa onda opet odjednom..
naravno prije toga..svakako i obvezno probaj sata kabel promjenit znači (data sata kabel) onaj što ide u matičnu...zna i on od presavijanja i koječega gubit kontakt i radit probleme...
imam 1 sata naponski kabel koji koristim za przilicu, a imam i molex>sata adapter, sada sam zamijenio na drugi molex kabel, pa cu javiti, napajanje je od 400 wati. promijenio sam i data sata kabel. javim rezultate.
Za sada je sve u redu. Ako bude promjena. javim