Evo imam dotičnu TV karticu koju sam pokušavao već prije pokrenuti na kompu,ali bez uspjeha.Naime,kad ju ugradim,potrebno je složiti postavke i pokrenuti da traži programe,ako nikako drugačije za one koji nisu baš nešto sa tim,ima opcija pretraživanja automatski.Pokušao sam sve moguće kombinacije i prije,kao i sada,ali bezuspješno.Možda negdje griješim,pa zato nikako nemogu pronaći TV programe.Ima nekoliko opcija,a ja sam isprobao sve moguće i proveo nekoliko sati pokušavajući pronaći signal,kojeg nikako nema.Isti kabel kad priključim na DVD rekorder koji je tu pored kompa,signala ima i on uredno radi.Ali kad spojim na karticu,on traži programe,ali signala nema.Evo i nekoliko slika za orjentaciju i uvid u problem,možda su u pitanju postavke koje ja ne razumijem.Ako netko ima ovakvu ili neku sličnu karticu,a imao je istih problema ili sličnih,a riješio ih je,molim neka pomogne,kao i ostali kojikuže više o čemu je riječ.Hvala...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Čekaj malo - tu se radi o digitalnom zemaljskom, ili satelitskom signalu?
Jer, na svim screenovima vidim da se Radi o DVBS postavkama na kartici (dakle, satelit), dok u tekstu pričaš o DVD rekorderu (za što bi čak prije pretpostavio da se radi o analognom signalu, nego da ima DVBT DVD rekorder).
Čekaj malo - tu se radi o digitalnom zemaljskom, ili satelitskom signalu?
Jer, na svim screenovima vidim da se Radi o DVBS postavkama na kartici (dakle, satelit), dok u tekstu pričaš o DVD rekorderu (za što bi čak prije pretpostavio da se radi o analognom signalu, nego da ima DVBT DVD rekorder).
Radi se o tome da može čitati i analogni i digitalni signal,a o rekorderu pričam da sam čak probao preko njega priključiti da dobijem sliku.Problem je u sljedećem to što je antenski sustav kablovski i zbog toga se nemože dobiti slika.Ovo sam saznao u ova 3 sata od kad sam postao temu.Naime kartica mora primati signal satelitskog sustava da bi se mogli gledati,mijenjati kanali i ostale stvari raditi.Ja mogu preko DVDrekordera gledati,ali nemogu prebacivati programe preko kartice već to moram raditi preko DVDa.A DVD je u banani,jer je otišao laser prije 1,5 godine,pa neradi pržilica i ne čita diskove,al može snimati na HDD,a ja sam to sve skup htio iskoristiti...
Ugalvnom rješenje problema je u tom da kad se priključuje antenski kabel,S-Video i Compsitnim kabelom mora biti prijem iz satelitskog prijemnika direkt.Znači nemože biti preko kablovske,niti preko bilokakvih uređaja jer se neće moći u potpunosti iskoristiti funkcije TVkartice,niti šaltanje programa,niti mogućnost snimanja programa.Zahvaljujem kolegama koji su preko pm me uputili i riješili mi problem.Mislim da bi dobro došao neki tutorijal o mogućnostima i potrebnim informacijama prije same kupovine TVkartica...