ComproDTV 2.5 instalacija zaključana tema

poruka: 3
|
čitano: 2.360
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
ComproDTV 2.5 instalacija

Evo imam dotičnu TV karticu koju sam pokušavao već prije pokrenuti na kompu,ali bez uspjeha.Naime,kad ju ugradim,potrebno je složiti postavke i pokrenuti da traži programe,ako nikako drugačije za one koji nisu baš nešto sa tim,ima opcija pretraživanja automatski.Pokušao sam sve moguće kombinacije i prije,kao i sada,ali bezuspješno.Možda negdje griješim,pa zato nikako nemogu pronaći TV programe.Ima nekoliko opcija,a ja sam isprobao sve moguće i proveo nekoliko sati pokušavajući pronaći signal,kojeg nikako nema.Isti kabel kad priključim na DVD rekorder koji je tu pored kompa,signala ima i on uredno radi.Ali kad spojim na karticu,on traži programe,ali signala nema.Evo i nekoliko slika za orjentaciju i uvid u problem,možda su u pitanju postavke koje ja ne razumijem.Ako netko ima ovakvu ili neku sličnu karticu,a imao je istih problema ili sličnih,a riješio ih je,molim neka pomogne,kao i ostali kojikuže više o čemu je riječ.Hvala...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: ComproDTV 2.5 instalacija

Čekaj malo - tu se radi o digitalnom zemaljskom, ili satelitskom signalu?

Jer, na svim screenovima vidim da se Radi o DVBS postavkama na kartici (dakle, satelit), dok u tekstu pričaš o DVD rekorderu (za što bi čak prije pretpostavio da se radi o analognom signalu, nego da ima DVBT DVD rekorder).

Gledam te!
16 godina
neaktivan
RE: ComproDTV 2.5 instalacija
Veliki Brat kaže...

Čekaj malo - tu se radi o digitalnom zemaljskom, ili satelitskom signalu?

Jer, na svim screenovima vidim da se Radi o DVBS postavkama na kartici (dakle, satelit), dok u tekstu pričaš o DVD rekorderu (za što bi čak prije pretpostavio da se radi o analognom signalu, nego da ima DVBT DVD rekorder).

Radi se o tome da može čitati i analogni i digitalni signal,a o rekorderu pričam da sam čak probao preko njega priključiti da dobijem sliku.Problem je u sljedećem to što je antenski sustav kablovski i zbog toga se nemože dobiti slika.Ovo sam saznao u ova 3 sata od kad sam postao temu.Naime kartica mora primati signal satelitskog sustava da bi se mogli gledati,mijenjati kanali i ostale stvari raditi.Ja mogu preko DVDrekordera gledati,ali nemogu prebacivati programe preko kartice već to moram raditi preko DVDa.A DVD je u banani,jer je otišao laser prije 1,5 godine,pa neradi pržilica i ne čita diskove,al može snimati na HDD,a ja sam to sve skup htio iskoristiti...

Ugalvnom rješenje problema je u tom da kad se priključuje antenski kabel,S-Video i Compsitnim kabelom mora biti prijem iz satelitskog prijemnika direkt.Znači nemože biti preko kablovske,niti preko bilokakvih uređaja jer se neće moći u potpunosti iskoristiti funkcije TVkartice,niti šaltanje programa,niti mogućnost snimanja programa.Zahvaljujem kolegama koji su preko pm me uputili i riješili mi problem.Mislim da bi dobro došao neki tutorijal o mogućnostima i potrebnim informacijama prije same kupovine TVkartica...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice