Bolest AC adaptera prijenosnih računala

poruka: 9
|
čitano: 1.828
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Zasigurno je da danas svaka skoro osoba ima prijenosno računalo bilo novo ili polovno, no kad su AC adapotori punjači u pitanju dolzimo do grozne pomisao a to jest pregrijavanje u kratkom roku tih punajača što nikako nije dobro kad su prikopčani na  vaše prijenosnike  baš iz razloga što pretjerano pregrijavnje unutarnjeg transformatora može da dovede do pregrijavanja zavojica transformatora i on eksplodira ili se zapali što sam uspio izvući priče od svojih prijatelja kako su zbog adapotora koji košta oko 300 400 kuna sa naglim izgaranjem adoptora spržili i sam prijenosnik računalo koje zasigurno je skuplje od samog adaptora.moje pitanje je kako zaustavit naglo pregrijavanje AC adapotora a da ne ugrozmo tim jeftinim stvarčicama i same prijenosnike.Jedan moj biliži prijatelj također doživio istu sudbinu kupio novi

Orginal HP Adapter i on se odjednom zapalio i ovom spržio prijenosno računalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Bolest AC adaptera prijenosnih računala
Master Infirmiy kaže...

Zasigurno je da danas svaka skoro osoba ima prijenosno računalo bilo novo ili polovno, no kad su AC adapotori punjači u pitanju dolzimo do grozne pomisao a to jest pregrijavanje u kratkom roku tih punajača što nikako nije dobro kad su prikopčani na  vaše prijenosnike  baš iz razloga što pretjerano pregrijavnje unutarnjeg transformatora može da dovede do pregrijavanja zavojica transformatora i on eksplodira ili se zapali što sam uspio izvući priče od svojih prijatelja kako su zbog adapotora koji košta oko 300 400 kuna sa naglim izgaranjem adoptora spržili i sam prijenosnik računalo koje zasigurno je skuplje od samog adaptora.moje pitanje je kako zaustavit naglo pregrijavanje AC adapotora a da ne ugrozmo tim jeftinim stvarčicama i same prijenosnike.Jedan moj biliži prijatelj također doživio istu sudbinu kupio novi

Orginal HP Adapter i on se odjednom zapalio i ovom spržio prijenosno računalo.

To je poprilično rijetko, a posebno je rijetko danas vidjeti transformatore u toj ulozi.

16 godina
neaktivan

Ja imam HP adpter i grije se nenormalno u 30 minuta vruć ko žera takog sam ga dobio uz prijenosno računalo

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

kad krepa odneses na garanciju i dobis novi, gdje je problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Master Infirmiy kaže...

Ja imam HP adpter i grije se nenormalno u 30 minuta vruć ko žera takog sam ga dobio uz prijenosno računalo

U principu tu nema nekog posebno "nenormalnog" ponašanja.

16 godina
neaktivan

Kak sam već napisao nije problem kad bi sam po sebi krep no postoji li mogućnost da doživim sudbinu kao moj prijatelj isto dugo se igrao na prjenosniku i odjednom iz adptora bum nakon tog laptop nije htio ni na novi adpter ni bez njega ošao majstoru i ovaj mu rekao da je kratki spoj u adptoru i varničenje skršilo mu i matičnu u laptopu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Master Infirmiy kaže...

Kak sam već napisao nije problem kad bi sam po sebi krep no postoji li mogućnost da doživim sudbinu kao moj prijatelj isto dugo se igrao na prjenosniku i odjednom iz adptora bum nakon tog laptop nije htio ni na novi adpter ni bez njega ošao majstoru i ovaj mu rekao da je kratki spoj u adptoru i varničenje skršilo mu i matičnu u laptopu.

Takva mogućnost uvijek postoji. No takvo što je ekstremno rijetko.

16 godina
neaktivan

Da i ja se slažem da jest takva pojava rijetka ali se ipak može desiti

18 godina
Master Infirmiy kaže...

Da i ja se slažem da jest takva pojava rijetka ali se ipak može desiti

A gle, sve se može dogoditi, ako želiš apsolutno sigurnu opremu to bi koštalo nekoliko puta više od sadašnjeg jeftilena.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice