ATI Radeon HD 4850 se pregrijava zaključana tema

poruka: 9
|
čitano: 2.413
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
ATI Radeon HD 4850 se pregrijava

Graficka mi radi na 115 stupnjeva u stanju mirovanja, ocistio sam ventilator na kartici i stavio novu termalnu pastu ali opet je ista temperatura, frend misli da je ventilator, ali ventilator vrti ok i ono metalno oko njega je hladno dosta tako da mislim da nije problem u njemu. Ima li ikakve pomoci ili je graficka otisla... Kuciste mi je otvoreno.

Evo vam ss od temperatura: http://i47.tinypic.com/107oniq.jpg

0 0 hvala 0
15 godina

Mozda je senzor otisao !

EDIT : Da ti se nisu mozda driveri kaj zblesirali , probaj instalirat neke druge !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.9.2012 20:04 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ako je zrak koji izlazi iz finova hladan mogu biti 2 problema: Baza hladnjaka ne naljieže dobro pa nema transfera topline ili je senzor pokvaren.

Šalalallalalalalallalaa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam najnovije drivere, a PC mi se gasi cim upalim malo jacu igricu i dode do 120 stupnjeva. A rukom mogu da opipam grafu i stvarno ima 100 stupnjeva :D to znaci da nije senzor otisa? Btw ja sam je rasklopio i dobro sam stavio ventilator na nju, dok graficka radi imam otvorenu kutiju jako je vruca a hladnjak je stvarno hladan... Ne znam da li mora da bude graficka toliko vruca sa te druge strane gdje se ne nalazi hladnjak?

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.9.2012 22:47 (FarmWithMeee).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Hladnjak vjerojatno nije sjeo kako treba, cesta greska.

clock2much

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kompjuter je star 3 godine, znaci nije nitko dira taj hladnjak sama od sebe se pocela pregrijavat prije pola godine a meni to nije smetalo do nedavno jer sam igra wc3 pa mi nije trebala jaka graficka a sad ocu da igram dotu 2 pa se gasi pc.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Znaci ako mi mozete reci nesto vise o tom senzoru gdje on tocno ocitava temperaturu dali je to izmedu hladnjaka i graficke pretpostavljam? Da li graficka mora da bude ovako vruca da nemos ruku drzat na njoj vise od 2 sec, znaci vruca je sa strane gdje nije hladnjak, a hladnjak je hladan sto znaci da nije pokvaren ventilator. Da li mi se onda isplati ( ako sumnjam na to da je taj senzor pokvaren ) nekako napraviti u BIOSU ( nzm da li je to uopce moguce ) da mi se PC ne gasi kad grafa dode do 120 stupnjeva.

0 0 hvala 0
18 godina

Dobija ti prevelik napon. je li koji kondenzator nabrekao (napuhan)? Kako izgledaju mosfeti?

Najnoviji driver za tu seriju kartica ti je 12.6 za seriju 4000, 3000 i 2000.

Ovo je za Win7 32-bit http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/legacy/Pages/legacy-radeonaiw-vista32.aspx

A moguće da ti je kartica i trajno oštećena zbog dugog rada na prevelikoj temperaturi (kad biser nisi na vrijeme riješio problem).

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sve izgleda u redu...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice