Dakle, na novom laptopu (Dell Inspiron 1525) kad ga upalim i ništa ne radim aktivnost procesora je normalna; 1-4%. Međutim, kada opteretim procesor i onda ga potpuno prestanem opterećivati, aktivnost je konstantno oko 50-60%, iako ništa ne radim na računalu. Zar se ne bi aktivnost trebala automatski smanjiti? Koristim XP SP3, procesor je Pentium Dual Core T2390, 1,86 GHz.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Moze li screenshot task managera pa da vidimo koji proces toliko "vuče"?
Dakle, na novom laptopu (Dell Inspiron 1525) kad ga upalim i ništa ne radim aktivnost procesora je normalna; 1-4%. Međutim, kada opteretim procesor i onda ga potpuno prestanem opterećivati, aktivnost je konstantno oko 50-60%, iako ništa ne radim na računalu. Zar se ne bi aktivnost trebala automatski smanjiti? Koristim XP SP3, procesor je Pentium Dual Core T2390, 1,86 GHz.
To je definitivno svchost.exe, i kad ga prekinem sve postane normalno. I zanimljivo koliko imam procesa s tim istim imenom...e sad, ne vjerujem da je to virus, skenirao sam s Ad-Awareom i ništa nije našao, a imam i NOD32 stalno uključen, i Windows Firewall...
Mislim da se ne može vratiti ispod otprilike 50% nakon bilo koje aktivnosti koja će ga natjerati da radi preko 50%, pa čak i gledanja filma u HD rezoluciji. Na koji update misliš? Windowsi su mi podešeni da se automatski updateaju.
I što je najgore, kad ugasim taj proces on se opet vrati kad opteretim procesor...
Vidim da imaš NOD32.Nekim ljudima se znalo dogoditi da ekrn.exe(proaktivna zaštita,filtrira HTTP promet) poludi i diže
im zauzeće procesora non-stop.Simptomi kao kod tebe.
Nije problem u NOD32, kada ga isključim i isključim sve njegove procese, problem se opet javlja. I ispravak, svchost.exe sam od sebe nakon nekoliko minuta optereti procesor i opterećenje se ne smanjuje. Zna li tko kako mogu provjeriti što ga to opterećuje?
Edit: Problem je misteriozno nestao nakon updatea Windowsa, i to onog u kojem instalira Internet Explorer 7.0.
napravi novi user account i sve ce biti ko prije...imao sam slicnih problema i stvar se da rijesiti sa novim accountom ili vracanjem natrag u vrijeme...sistem restore :P