1600 MHz - u čemu je caka?
- poruka: 58
- |
- čitano: 9.241
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Pa ako ti nije problem razlika u cijeni, onda ova skuplja (P oznaka).
Osim boljeg hladjenja (rekao si OC-ati, zar ne), imas crossfire opciju i raid kontroler.
Pa ako ti nije problem razlika u cijeni, onda ova skuplja (P oznaka).
Osim boljeg hladjenja (rekao si OC-ati, zar ne), imas crossfire opciju i raid kontroler.
Mogla bi. Sluzbeno podrzan FSB na tom chipsetu ti je 333 MHz (1333), dok je tvoj CPU je na 266 (1066).
To znaci da ce ti cpu biti na 2,66 GHz oc-an (333x8), a ploca i memorija nece.
Za blagi overclock je dovoljno.
Mogla bi. Sluzbeno podrzan FSB na tom chipsetu ti je 333 MHz (1333), dok je tvoj CPU je na 266 (1066).
To znaci da ce ti cpu biti na 2,66 GHz oc-an (333x8), a ploca i memorija nece.
Za blagi overclock je dovoljno.
Forumashi!
Evo da vas obavijestim kako sam riješio problem vama zahvaljujući:
- nabavio sam novu ploču Gigabyte EP45-DS3L i jako sam zadovoljan
- Promjenio sam i memoriju i sada imam 4 GB Apacer DDR2-SDRAM PC2-6400 (399 MHz) - [DDR2-800]
- overkloknuo sam procesor sa 2,13 GHz na 2,4GHz (8x300) i test memorije prošao
Kada sam probao još malo podići na 2,6 (8x333) GHz onda mi se nije htio bootat, e sad me zanima jel je RAM u pitanju?
pozdrav
Ma ne vjerujem.
Jedino ako ti je velik FSB:RAM odnos pa si je napuco da joj fali napona.
Probaj s 1:1, pa vidi.
Ali preporucujem ti da procitas sticky teme iz OC podforuma, ako imas vremena.
FSB : DRAM 2:3
DRAM Freq: 450 MHz
BUS: 300 MHz
Rated FSB: 1200MHz
Podaci iz CPU-Z
Znaci dobro sam pretpostavio.
800 MHz ram si postavio da radi na 900 MHz. Ne moze to na def. naponu.
Ako zelis tu frekvenciju procesora, ili povecaj voltazu na memoriji, ili smanji mnozitelj memorije.
Jesam li sada dobro podesio? Nije li to previše?
Core: 2.66MHz (8 x 333) 25%,
Temperature CPU-a su se podigle za 5-6 stupnjeva na 50
CPU FSB: 333
DRAM:FSB 12:10
Memorijska sabirnica: 400MHz
MBO:
efektivna frekvencija sabirnice 800MHz
Hvala još jednom!
Hehe, sad si bas pogodio odnos da dobijes 800 MHz :)
FSB:RAM 5:6.
Ploca i RAM ti nisu OC-ani, a za cpu se ne brini, samo provrti neki stress test da vidis da li je stabilan sistem i kolike su max temperature.
ahhh napokon sam skužio, he he he koliko mi trebaaaaa
sad ću provrtiti onaj mem test od windowsa prvo
puno ti hvala na pomoći
Koji stres test predlažeš? Prime?
Stavi CPU FSB na 300MHz i uz množitelj 8x imaš 2,4 po jezgri, spremi F10 i izađi. Ne znam zašto bi ti se vratilo na stare postavke osim ako nije zbog matične. Vidi kod mene, isto mi je bilo na 1,6 prije gore navedenih korekcija.
http://www.imagesforme.com/show.php/352423_everest1.jpg
Isprika, nisam uopće vidio da ima i druga stranica na kojoj je navedeno isto što i ja predlažem (CPU FSB).
Koji procesor bi preporučili za ovo moju staru maticnu Gigabyte GA-945PL-S3 REV 1.0?
Slozio bih jednu slabiju konfiguraciju
pozdrav
Kad vec podrzava core2 procesore, uzmi neki od njih.
Ja bih uzeo neki iz (mislim) serije E4xxx koji radi sa FSB-om na 800 MHz, a ima visi mnozitelj, jer ako budes OC-ao, to malo MHz sto mozes pogurati na FSB-u ce dati na kraju veci takt procesora upravo zbog viseg mnozitelja.
Može li ovaj: Intel Pentium Dual Core E5200 BOX, 2×2.5GHz, 800MHz, 775-pin, 2MB
Ovih sa E4xxx nema baš na tržištu koliko vidim
Može li ovaj: Intel Pentium Dual Core E5200 BOX, 2×2.5GHz, 800MHz, 775-pin, 2MB
Ovih sa E4xxx nema baš na tržištu koliko vidim
napisao si da si napravio update na biosu,možda ti se sve poremetilo,možda nisi smio,jeli ti to radio prije updatea ili stalno.
Ili možda imaš virus koji ti brka bios.
vidi stvarno
hvala klimama!
napisao si da si napravio update na biosu,možda ti se sve poremetilo,možda nisi smio,jeli ti to radio prije updatea ili stalno.
vidi stvarno
hvala klimama!
Pošto Bios ima puno funkcija,CPU probaj auto stavit na manual,nebi ti smilo minjat tek tako.
A možda ti je virus iz windowsa,stavi novi hard disk sa instaliranim windowsom i probaj ili formatiraj sadašnji.
Prvo, koristi opciju ''uredi''.
Drugo, da si citao sve postove, sto bi bio red ako zelis da ucestvujes u temi, znao bi da je taj problem rijesen. Ovako ispadas smijesan.
Prvo, koristi opciju ''uredi''.
Drugo, da si citao sve postove, sto bi bio red ako zelis da ucestvujes u temi, znao bi da je taj problem rijesen. Ovako ispadas smijesan.