Može li biti gore (ponuda IT poslova) izdvojena tema

poruka: 1.208
|
čitano: 618.065
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Može li biti gore (ponuda IT poslova)
SilverSurfer kaže...
naxeem kaže...

Za 5-6 keka možeš naći na stotine ljudi da budu gruntovi/code monkeys i mnogo je lakše naći posao kad nemaš pojma (s faksa) i kad si jeftin i kad ti je plafon keka eura. S iskustvom i znanjem raste ti cijena, a ovdje se to baš i ne cijeni i ne plaća, a nemamo ni puno proizvoda koji trebaju ili imaju kvalitetu. Rijetke domaće firme plaćaju prihvatljive iznose seniorima. Čim skupiš nešto znanja i iskustva, trebaš seliti van ili raditi za strance koji još nisu dovoljno upoznati s mogućnostima u Hrvatskoj pa se zalete platiti fer iznose.

Aha, znači da ubuduće moram u CVu navesti da imam puno manje iskustva nego što realno imam. Super, još samo moram falsificirati preporuku i na konju sam. I još da hoću raditi za max. 4 soma čuna, uključen prijevoz, prekovremeni, rad vikendima i za Božić. Hebemti državu i ovakvo stanje.

Čak niti nemam nekakva nerealna očekivanja od početne plaće, bilo bi mi za početak prihvatljivo i cca. 5-5 i pol soma kuna. Iako bi možda i trebao tražiti i htjeti više s obzirom na iskustvo i znanje ali nije baš da sam u poziciji gdje mogu birati.

Inače, i dalje se jako zabavljam javljanjem na natječaje po čijem završetku mi se apsolutno nikada nitko ne javi.

Situacija je takva, da jednostavno nema posla za visokokvalificirani kadar. Na tržištu koje je siromašno, koje ne može platiti kvalitetu, kvalitetu nema smisla ni proizvoditi niti ti onda treba kadar koji to može.

16 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Iz recimo prve ruke - nije.

Takve firme ne moraju raditi natječaje niti im je primarni način zapošljavanja preko istih. Kad se pojave takvi natječaju u pravilu traže ljude koje ne mogu kupiti ili nemaju nikog "na radaru".

No, traži se bitno više od prosjeka.

Ok, jasno mi je da velike firme mogu tražiti doslovno štogod im padne na pamet jer je situacija na tržištu takva da će im se, recimo za mjesto sys admina, javljati i oni sa dva dana radnog iskustva i oni sa 7-10+ godina radnog iskustva.

Ali što je to točno "bitno više od prosjeka"? Čisto informativno pitam, tako da ubuduće znam što da izmislim/krivootvorim u CVu.

17 godina
naxeem kaže...

Situacija je takva, da jednostavno nema posla za visokokvalificirani kadar. Na tržištu koje je siromašno, koje ne može platiti kvalitetu, kvalitetu nema smisla ni proizvoditi niti ti onda treba kadar koji to može.

Upravo obrnuto, visokokvalificirani kadar nalazi posao, promjene firmi su relativno česte, no tu se ne radi o natječajima.

SilverSurfer kaže...
Ok, jasno mi je da velike firme mogu tražiti doslovno štogod im padne na pamet jer je situacija na tržištu takva da će im se, recimo za mjesto sys admina, javljati i oni sa dva dana radnog iskustva i oni sa 7-10+ godina radnog iskustva.

Ali što je to točno "bitno više od prosjeka"? Čisto informativno pitam, tako da ubuduće znam što da izmislim/krivootvorim u CVu.

U pravilu se traži ili nekakav junior admin (VSS, certifikati, ovo ono) i mora proći sito i rešeto kroz niz krugova testiranja, razgovora itd. Za to treba imati dobar CV (i to toliko dobar da standardno napisan CV uopće neće proći kroz filter - naći na Googleu best practice varijante pisanja). Krivotvorine se skuže domah, nema smisla to raditi. To kad su natječaji u pitanju.

Senior kadar - isključivo preko direktnog kontakta.

Što napisati u CV-u - više se orijentirati na projektni nego formalno edukacijski dio, upisati realna iskustva itd.

17 godina
neaktivan

Ma, Iggy, slabo, slabo. Takvih mjesta je malo, zato je nezgodno upasti. Kako si rekao, veći dio ide bez natječaja, ali ponekad se i na natječajima može.

15 godina
neaktivan
Može li biti gore (ponuda IT poslova)

Bit sistemac i samo se orijentirati na to znanje je takav critical fail,da se razumijemo to je inace prekrasno znanje ali nitko ziv na nasem trzistu te nebude primio ako nemas nekakve veze ili barem 5 godina radnog iskustva. Nazalost ja sam to tek sam to sad skuzio,dok sam studirao da sam otisao odma na smjer programiranja  sad bi mi bilo puno lakse.

Poanta price je: Naucit programirat,orijentirat se na jezike koji te zanimaju,nakon kad usavrsis programiranje napises u CV-u kaj sve znas raditi i kazes poslodavcu da znas rijesiti bilo koj programski problem i da si voljan mu to dokazati pred njime. Nakon tog bus instantno dobio posao. Sva sreca za progamiranje ti ne treba niakvo iskustvo u nekakvoj random  fimi,nego sve od doma mozes ljepo nauciti ako si dovoljno uporan. Ja se sad orijentiram na web jezike i to je majka znanja ak se to dobro nauci.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 13:18 (kach).

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kach kaže...

Bit sistemac i samo se orijentirati na to znanje je takav critical fail,da se razumijemo to je inace prekrasno znanje ali nitko ziv na nasem trzistu te nebude primio ako nemas nekakve veze ili barem 5 godina radnog iskustva. Nazalost ja sam to tek sam to sad skuzio,dok sam studirao da sam otisao odma na smjer programiranja  sad bi mi bilo puno lakse.

Poanta price je: Naucit programirat,orijentirat se na jezike koji te zanimaju,nakon kad usavrsis programiranje napises u CV-u kaj sve znas raditi i kazes poslodavcu da znas rijesiti bilo koj programski problem i da si voljan mu to dokazati pred njime. Nakon tog bus instantno dobio posao. Sva sreca za progamiranje ti ne treba niakvo iskustvo u nekakvoj random  fimi,nego sve od doma mozes ljepo nauciti ako si dovoljno uporan. Ja se sad orijentiram na web jezike i to je majka znanja ak se to dobro nauci.

Čekaj, ti stvarno misliš da bi se ja, nakon gotovo 9 godina iskustva kao sistemaš, mogao samo tako prebaciti na programiranje?

Ipak mislim da u ITu to ne ide tako, jednostavno odabereš jednu granu ITa koja te interesira i na to se fokusiraš. Bar tako ide u civiliziranim državama, a to što je ovo zadnja zabit, to je druga priča.

Iako, čak ni to što imam gro iskustva mi ne pomaže, čak bi rekao i da mi pomalo odmaže što se tiče traženja posla. Iskreno, klasificirati kompletnu IT branšu samo na programiranje je u najmanju ruku blesavo. Svjestan sam toga da programeri na našem tržištu rada daleko bolje prolaze od sistemaša, ali stavljam naglasak na "naše" tržište. Ali opet, programiranje me jednostavno nikada nije zanimalo i fokusirao sam se na sistemaški dio ITa i to je to.

Dakle, hoćeš reći da bi ovih 10+ sistemaških certova koje imam plus iskustvo od gotovo devet godina trebao baciti u smeće zato jer, eto, to nije traženo na našem tržištu? Nikako ne želim vrijeđati ili bilo što slično, ali molim te, nemoj omalovažavati bilo koju IT branšu.

Uostalom, smatram da pravi ITevci se nikada neće povoditi za onim što je trenutno traženo, nego će učiti i napredovati baš u onome što ih zanima. To prebacivanje iz jednog u drugo nikada nisam shvaćao.

Nikada ne bi mogao biti tako dobar programer kao što sam dobar sistemaš.

@Iggy

Ok, recimo da imaš jednog sistemaša koji ima VSS i certove sa godinu-dvije iskustva, a s druge strane imaš SSS sistemaša sa tim istim certovima ali i sa 5-6 godina iskustva. Koga bi prije zaposlio?

17 godina
kach kaže...

Poanta price je: Naucit programirat,

Daleko od toga. Treba svih orijentacija.

SilverSurfer kaže...
@Iggy

Ok, recimo da imaš jednog sistemaša koji ima VSS i certove sa godinu-dvije iskustva, a s druge strane imaš SSS sistemaša sa tim istim certovima ali i sa 5-6 godina iskustva. Koga bi prije zaposlio?

Ovog drugog. Veće firme će za junior sistemca gledati prvog, no većina firmi će iskustvo staviti ispred (neki imaju i interne kalkulacije gdje se n godina iskustva klasificira kao VSS).

15 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

U pravilu se traži ili nekakav junior admin (VSS, certifikati, ovo ono) i mora proći sito i rešeto kroz niz krugova testiranja, razgovora itd. Za to treba imati dobar CV (i to toliko dobar da standardno napisan CV uopće neće proći kroz filter - naći na Googleu best practice varijante pisanja). Krivotvorine se skuže domah, nema smisla to raditi. To kad su natječaji u pitanju.

Dok se sjetim hrvatske stvarnosti i dok čitam kojekakve upise o rigoroznim provjerama ogromnih znanja mislim da ne pričamo o istom tržištu. O istim stvarima..o istom svemiru..

Možda ti pričaš o firmama kao Span ili Verso koje odrađuju vrlo kompleksne projekte po svijetu i gdje se stvarno očekuje, traži i može primjeniti bilo kakva ekspertiza..

U većini standardnih hrv. sistemaških firmi ni senior admini nisu baš nešto, tako da ne znam zašto stalno zazivaš i opravdavaš ove pi*darije oko rigoroznih uvjeta i sličnog bahaćenja..

(a da ni ne pričam o internim sistemašima po firmama)

toliko od mene ukratko..sažeto..

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 22:13 (Putin).
17 godina
Putin kaže...
Old Iggy kaže...

Dok se sjetim hrvatske stvarnosti i dok čitam kojekakve upise o rigoroznim provjerama ogromnih znanja mislim da ne pričamo o istom tržištu. O istim stvarima..o istom svemiru..

Možda ti pričaš o firmama kao Span ili Verso koje odrađuju vrlo kompleksne projekte po svijetu i gdje se stvarno očekuje, traži i može primjeniti bilo kakva ekspertiza..

U većini standardnih hrv. sistemaških firmi ni senior admini nisu baš nešto, tako da ne znam zašto stalno zazivaš i opravdavaš ove pi*darije oko rigoroznih uvjeta i sličnog bahaćenja..

Čovjek je pitao za konkretne firme i konkretne okoline.

Što i kako radi "šarafimtipodomeni d.o.o." realno nikog ne zanima i ne može se generalizirati.

16 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Ovog drugog. Veće firme će za junior sistemca gledati prvog, no većina firmi će iskustvo staviti ispred (neki imaju i interne kalkulacije gdje se n godina iskustva klasificira kao VSS).

Vidiš, upravo to mene zbunjuje. Javljam se i javljao sam se na doslovno svaki IT natječaj, od onih gdje traže junior sistemaša pa do onih gdje traže minimalno 5 godina iskustva, a imam gotovo dvostruko više iskustva. Prosječno se javim na 3-4 natječaja mjesečno. Da, redovito, svaki mjesec. Bilo ponovljeni natječaji, bilo novi natječaji.

I pogodi što? Naravno da mi se u 99.9% slučajeva nitko ne javi.

Ok, konkretno pitanje...na koju foru uletjeti u neku firmu sa 400-500+ zaposlenih kao interni sistemaš? Bez povlačenja veza i vezica?

17 godina
SilverSurfer kaže...
Ok, konkretno pitanje...na koju foru uletjeti u neku firmu sa 400-500+ zaposlenih kao interni sistemaš? Bez povlačenja veza i vezica?

Trenutno, jako teško, ako si im potpuno nepoznat.

15 godina
neaktivan
SilverSurfer kaže...

Čekaj, ti stvarno misliš da bi se ja, nakon gotovo 9 godina iskustva kao sistemaš, mogao samo tako prebaciti na programiranje?

Naravno da ne,jer ti kad si birao taj smjer to su bila druga vremena i tad imat takvo znanje je bilo super. Mislim i sad je super to znat,ali nitko od ovih kretena to vise ne zna cijeniti,a i budimo relalni sistemasa ima ko u prici + ja sam jedan od njih bez iskustva i konkretnog znanja o tome. Nazalost danas ak mislis bit dobar sistemac moras ovisti o firmi,jer jedino tamo mozes stec kvalitetno znanje u praksi,a praksu nebude nitko imao priliku dobit jer nema nikakvo iskustvo od prije haha:D. Cak i oni puput tebe koji imaju 9 godina iskustva nemreju nac posao ovdje u ovoj usranoj drzavi. Dok je  kod programiranja super jer ne trebas ovisiti o firmi,dovoljno je da doma sjedis i kuckas, kaj se web jezika tice to je tak. Ako si uporan naucit ces prebrutano radit taj posao bez da ovisis o firmi. Ovo govorim za nove ljude koji nisu sigurni kaj bi i nemaju starog koj ima svoju informaticku firmu ,a htjeli bi studirat informatiku da se ne dvoume i da idu upisu smjer programiranje. Jer nebudu ovisili o nikome,a naucit mogu sve raditi od doma.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 0:05 (kach).
15 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
Putin kaže...
Old Iggy kaže...

Čovjek je pitao za konkretne firme i konkretne okoline.

Što i kako radi "šarafimtipodomeni d.o.o." realno nikog ne zanima i ne može se generalizirati.

Nisu baš nekakve "šarafimtipodomeni d.o.o." pa onda ipak mislim da bi trebalo zanimati gotovo svakog u IT u Hrvatskoj.

Radi se o velikim i poznatim IT sistemaškim firmama.

Još uvijek ne vjerujem u te mitske genije kojih su navodno pune te neke firme...dok ih ne vidim. A vidio sam već puno kolega sistemaša iz raznih firmi.

A jednako tako sam vidio i masu zahtjevnih i bahatih/blesavih selekcija za poslove.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 0:14 (Putin).
17 godina
neaktivan
kach kaže...
SilverSurfer kaže...

Naravno da ne,jer ti kad si birao taj smjer to su bila druga vremena i tad imat takvo znanje je bilo super. Mislim i sad je super to znat,ali nitko od ovih kretena to vise ne zna cijeniti,a i budimo relalni sistemasa ima ko u prici + ja sam jedan od njih bez iskustva i konkretnog znanja o tome.

Ti si sistemaš bez iskustva i konkretnog znanja o tome? Nisi onda nikakav sistemaš, već eventualno sistemaš-wannabe. "Sistemaša" ne čini želja. Da, istina, "onih koji bi htjeli biti sistemaši" vjerojatno ima kao u priči, ali sistemaša vjerojatno nema.

Ja sam, recimo, pilot borbenog lovca F-15. Nemam iskustva i znanja o pilotiranju F-15, ali ima nas kao u priči. Pilota F-15, jel...

17 godina
Putin kaže...

Nisu baš nekakve "šarafimtipodomeni d.o.o." pa onda ipak mislim da bi trebalo zanimati gotovo svakog u IT u Hrvatskoj.

Radi se o velikim i poznatim IT sistemaškim firmama.

Još uvijek ne vjerujem u te mitske genije kojih su navodno pune te neke firme...dok ih ne vidim. A vidio sam već puno kolega sistemaša iz raznih firmi.

A jednako tako sam vidio i masu zahtjevnih i bahatih/blesavih selekcija za poslove.

U RH postoji brdo izvrsnih sistemaca, čiji su znanje i projekti priznati i na svjetskom nivou.

Druga stvar je samo IT tržište, firme i "firme" koje koegzistiraju i slično.

naxeem kaže...

Ti si sistemaš bez iskustva i konkretnog znanja o tome? Nisi onda nikakav sistemaš, već eventualno sistemaš-wannabe. "Sistemaša" ne čini želja. Da, istina, "onih koji bi htjeli biti sistemaši" vjerojatno ima kao u priči, ali sistemaša vjerojatno nema.

Ja sam, recimo, pilot borbenog lovca F-15. Nemam iskustva i znanja o pilotiranju F-15, ali ima nas kao u priči. Pilota F-15, jel...

Otprilike. Upita za pomoć u traženju posla imam skoro na dnevnom nivou. A u 20+ godina staža preporučio sam ih manje nego što ih se da nabrojati na prste jedne ruke radnika u pilani. O "nepreporukama" da ne govorim.

16 godina
neaktivan
kach kaže...

Naravno da ne,jer ti kad si birao taj smjer to su bila druga vremena i tad imat takvo znanje je bilo super. Mislim i sad je super to znat,ali nitko od ovih kretena to vise ne zna cijeniti,a i budimo relalni sistemasa ima ko u prici + ja sam jedan od njih bez iskustva i konkretnog znanja o tome. Nazalost danas ak mislis bit dobar sistemac moras ovisti o firmi,jer jedino tamo mozes stec kvalitetno znanje u praksi,a praksu nebude nitko imao priliku dobit jer nema nikakvo iskustvo od prije haha:D. Cak i oni puput tebe koji imaju 9 godina iskustva nemreju nac posao ovdje u ovoj usranoj drzavi. Dok je  kod programiranja super jer ne trebas ovisiti o firmi,dovoljno je da doma sjedis i kuckas, kaj se web jezika tice to je tak. Ako si uporan naucit ces prebrutano radit taj posao bez da ovisis o firmi. Ovo govorim za nove ljude koji nisu sigurni kaj bi i nemaju starog koj ima svoju informaticku firmu ,a htjeli bi studirat informatiku da se ne dvoume i da idu upisu smjer programiranje. Jer nebudu ovisili o nikome,a naucit mogu sve raditi od doma.

U principu, tvrdiš da, osim programera, nitko drugi nema što tražiti u ITu u Hrvatskoj? A što ako netko želi raditi u ITu, ali tog nekog programiranje ne zanima? Odmah može zaboraviti IT i prebaciti se na prodavanje bureka?

Inače, smatram da je programerima puno gore raditi u ITu nego sistemašima. Da, sve to stoji, ima više posla za programere, u pravilu imaju veće plaće...ali sve to ti pada u vodu kad te počnu zlostavljati i prijetiti otkazom zbog neispunjavanja nekakvog deadlinea. Poznajem nekoliko programera, ne onih koji pišu web skripte i nazivaju se "programerima" nego pravih programera...i nije im baš tako divno i krasno. Da, lijepo zarađuju, ali džabe im sve to kad praktički nemaju kada ni trošiti lovu koju zarade. I nitko ih ništa ne pita, deadline se uvijek mora ispuniti, pa makar radili i preko 12-13 sati u komadu.

Usput, baš se pitam kako bi programeri radili kada ne bi imali nekoga tko im održava mrežu, AD, kompove, periferiju, hardveraj i općenito IT infrastrukturu.

Da, sistemaša ima kao u priči, ali to su sve dobrim dijelom "sistemaši" bez realnog hands-on iskustva koji su braindumpali CCNA i MCSA 2003, stali na tome i sad se nazivaju sistemašima. Što je najsmješnije od svega, uopće se ne bih iznenadio da mi upravo takvi uzimaju posao.

Kao što je već rečeno, jako malo firmi u obzir uzima kvalitetu, a kad netko u CVu napiše da ima cca. 9 godina iskustva kao sistemaš, preko deset MS certova...prva stvar koja poslodavcu prođe kroz glavu je sigurno ta kako bi trebao puno plaćati tog sa iskustvom.

Zašto onda ne uzeti nekoga tko ima skoro pa ništa iskustva, plaćati ga 4000kn, a kak radi, to je manje bitno, sve dok se ne žali na plaću.

Iako, ja sam nebrojeno puta na razgovorima naglasio kako ne očekujem neke astronomske cifre pa opet ništa od toga.

Ali imaš pravo, budući da mene programiranje ne zanima, zato me čeka blistava karijera okretača burgera u McD-u.

15 godina
neaktivan

Situacija je takva da sistemasa ima ko u prici,a programera ima jako malo. Web programer ne treba ovisiti o firmi u hrvatskoj,ima poslova na internetu kolko oces samo se treba malo bacit u istrazivanje, dok sistemas mora ovisiti o nekakvoj firmi u hrvatskoj i samo mu je to moze bit jedini izvor zarade. Zalosno ali istinito.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kach kaže...

Situacija je takva da sistemasa ima ko u prici,a programera ima jako malo. Web programer ne treba ovisiti o firmi u hrvatskoj,ima poslova na internetu kolko oces samo se treba malo bacit u istrazivanje, dok sistemas mora ovisiti o nekakvoj firmi u hrvatskoj i samo mu je to moze bit jedini izvor zarade. Zalosno ali istinito.

To si super rekao,ali i žalosno je točno to da netko kao @SilverSurfer ništa ne može pronaci a toliko znanja i iskustva. (ali naletit ce kad tad nesto garant)
Ovo je i ujedno pouka ne svima,ali vecem dijelu da se uhvati programiranja ako je u IT krugovima.
Sistemaš ce ovisit o nekoj firmi ili necem trecem dok programer moze banalno nac i neki "zadatak" preko bug foruma za kojeg ce ga netko isplatit jako dobro.
Koliko sam samo puta vidio da ljudi traže programera za android,windows,... aplikacije. Tako ako netko i nema posao može se nesto privremeno nac, možeš se bavit i rjesavanjem
nekakvih skripti,templatea za wordpress bilo što... gdje svaki mjesec možeš (samo sjedeci u svojoj fotelji) zaradit min.2000-3000 kn dok se eventualno nesto vece ne nađe.

15 godina
neaktivan

situacija u IT-u je u nasoj zemlji komicna .... dovoljno govori podatak ... kad odete na moj posao i vidite ponudu poslova iz hrvatske pa onda na nasem portalu iz srbije i bosne .... 

navest cu svoj primjer .. zaposlio sam se u jednoj firmi pred cca 4 godine poceo raditi u informatici . .u medjuvremenu zavrsio mcitp tj za server 2008 pa i dosta certifikata za microsoft system center ... ccna sam imao u malom prstu i nisam ga nikad mislio ni ic polagat jer svaka susa to ima .. u to sma ulolzio cca 3 godine skoro ucenja i to postenog ucenja jer eto to sam volio i zanimalo me ... s tim sam radio ...par mjeseci . . na server u2003 ... pa i na 2008 ... spajao racunala odrzavao AD .. i sve kja treba u firmi s preko 1200 zaposlenih . . nas je bilo dosta ..nakon par mjeseci . . firma odluci uzet vanjske informaticare!? .. i u IT-u ostane jedan jer eto ono pa da imamo i IT ... mene bace na drugo mjesto . . koje i nema veze s informatikom ono poveznica prodaje i informatike . .mjesto na kojem hocu kosu pocupat . .jer je zamorno dosadno . .uglavnom uzas . .i da smanje mi placu . .al to je nebitno . .

vec vise od dve godine se javljam na sve poslove .. ali nista ... potrosio dane i dane godisnjega na razgovore razna testiranja ... provjere jezika . . e da govorim 2 jezika iza kojih stoje diplome .. i vise od 15 godina ucenja u raznim skolama stranih jezika ... ali nista ..i dalje radim di radim .. nemogu se maknut s mrtve tocke . .odradim tu i tamo neki fus .. i to je to . .sad sam u zadnjih 4 mjeseca prosao skoro cijeli server 2012 ... i pitam se imali smisla dalje ic to polagat .... .. 

situacija je katastrofa . .radje se specijalizirajte za neki programski jezik naucite radit igrice za ios ili android ...nego placat kojekakvim skolama koje iskoristavaju krizu pa nude sve i svasta da ce vas naucit .. hoce ali s tim cete si moc obrisat guzicu i sa ciscom i sa vmwareom i sa microsoft serverima .. ... rako bi da je linux opet malo drugaciji . . ali ni to nije garancija nicega . .ili prvo prek neke je***e stele probajte upast negdje u IT ... pa onda krenite ucit . .postepeno . .

znaci vss sam hrpa certifikata . .iskustva . ..... (jos 90' godina sam ko klinac spajao igraonice po kvartu) dva strana jezika . .placa 4000kn nes malo vise jer eto nemam nikog ni strica ni rodjaka ni tetka nikoga ko ima ikakvu vezu ili stelu . .

iduce? .. radim na odlasku iz drzave dok sam relativno mlad ... 31 mi je godina ...i nadam se da se necu vise tak skoro vratit .. 

i da nemojte davati nikakve novce ponavljam za ikakve tecajeve ako vec niste u tome svemu . . ne krecite od nule . .jer kostat ce vas zivaca druda zdravlja svega . .. radje odite za tesara ili za cistaca ulica ili za vozaca ... imat cete vecu placu . .a IT u hrvatskoj . .to je proslo svrseno vrijeme 

1 1 hvala 1
15 godina
neaktivan
Stux kaže...
(samo sjedeci u svojoj fotelji) zaradit min.2000-3000 kn dok se eventualno nesto vece ne nađe.

Pretvori ovih 2000-3000 u dolare. Ma joj internet i programiranje = gold mine. 

16 godina
odjavljen

Malo upadam kao padobranac ali imam jedno pitanjce, zapravo, zanima me vaše mišljenje.

Prema vama, recimo da postoji tvrtka koja nudi kompletnu uslugu postavljanja IT sustava za manje i srednje tvrtke - od odabira hardvera, izrade i instaliranja nekog custom softvera, podrške pa do administracije i održavanja tih istih sustava, kako bi ona prošla?

Dakle, da jedan poduzetnik na jednom mjestu može dobiti ponudu za konfiguracije (koje nebi sami sklapali, uzeli bi gotove radne stanice od "naših" dobavljača), softver, instaliranje i održavanje? I to isključivo linux kao podloga.

I koliki bi morao biti tim u startu ako ima sve već pripremljeno? Dakle, softver za uobičajeno administrativno poslovanje (knjigovodstvo, skladište, POS, neki ERP, CMS, par specijaliziranih aplikacija) bi već bio gotov i u 100% vlasništvu firme. Nudila bi se i mogućnost izbora lokalnih ili cloud rješenja na pretplatu.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Malo upadam kao padobranac ali imam jedno pitanjce, zapravo, zanima me vaše mišljenje.

Prema vama, recimo da postoji tvrtka koja nudi kompletnu uslugu postavljanja IT sustava za manje i srednje tvrtke - od odabira hardvera, izrade i instaliranja nekog custom softvera, podrške pa do administracije i održavanja tih istih sustava, kako bi ona prošla?

Dakle, da jedan poduzetnik na jednom mjestu može dobiti ponudu za konfiguracije (koje nebi sami sklapali, uzeli bi gotove radne stanice od "naših" dobavljača), softver, instaliranje i održavanje? I to isključivo linux kao podloga.

I koliki bi morao biti tim u startu ako ima sve već pripremljeno? Dakle, softver za uobičajeno administrativno poslovanje (knjigovodstvo, skladište, POS, neki ERP, CMS, par specijaliziranih aplikacija) bi već bio gotov i u 100% vlasništvu firme. Nudila bi se i mogućnost izbora lokalnih ili cloud rješenja na pretplatu.

Za sve što si nabrojao je cca 40 - 50 ljudi dovoljno.

16 godina

Pozdrav ljudi!

Evo, neznam gdje da ovo ubacim: moje kolege traže web dizajnera, radno mjesto je u Požegi. Više informacija na linku:

https://www.facebook.com/tockamarketing/posts/10152897366495051

Pa eto,ako vas zanima ili znate nekoga...

2 0 hvala 1
12 godina
protjeran

Da ne otvaram novu temu, da li netko zna da li je ovo na ovom linku još jedna u nizu prijevara ili se stvarno može nešto zaraditi?

I ako  netko zna o čemu se radi. Hvala.

http://info.posao-novosti.com/Posao-Ponuda.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

svi pišu nema posla ,nema posla ,a dečko je ujutro otvorio temu i nitko nije napisao jedan upit

nevjerovatno,

http://www.bug.hr/forum/topic/programiranje/trazimo-programera/189949.aspx

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina

Ja vjerujem da je dobio hrpu PP-ova jer šta drugi moraju znati da sam se ja/ti/netko treći njemu javio.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
12 godina
protjeran
Yoseep kaže...

Da ne otvaram novu temu, da li netko zna da li je ovo na ovom linku još jedna u nizu prijevara ili se stvarno može nešto zaraditi?

Nitko?

14 godina
Yoseep kaže...
Yoseep kaže...

Nitko?

Jel nije očito? Mislim, pogledaj dizajn.

WordPress ❤
15 godina
neaktivan

Evo mali podsjetnik na priču vezanu uz davanja na plaću državi i inima. Pustimo sada managere koji se spominju u članku i fokusirajmo se na IT sektor... Programer, sysadmin ilištoveć s odgovarajućim iskustvom vrlo lako premaši cifru od 8000 kn koja se spominje u članku. I onda prema toj kategorizaciji on spada u bogati sloj. {#} A ako je pritom još u Zagrebu (a gdje drugdje bi velika većina nas bila)... Kata-fakin'-strofa. {#}

Koliko lud moraš biti da bi želio pokrenuti high tech firmu u Hrvatskoj, u ovim okolnostima, da bi kroz plaće (i ostala davanja) financirao preogroman birokratsko-politički aparat? Rekao bih - POPRILIČNO.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bok svima.

Trikoder d.o.o. zapošljava pa su svi programeri i oni koji se takvima smatraju dobrodošli. Traže se backendaši (php), frontendaši (javascript, jquery, css, html), seniori, juniori, svi.

Zainteresirani mogu poslati molbu na ovom linku.

Za sva pitanja stojim na raspolaganju

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice