Visual basic 2008

poruka: 31
|
čitano: 8.650
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Visual basic 2008

Kako bi moga o dodati bookmarks u svoj webbrowser koji radim u vb 2008?

I još neke kontrole: History

Tab control 

0 0 hvala 0
17 godina
Visual basic 2008

Radiš web browser ?

Možemo li vidjeti to ? xD

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Visual basic 2008

Ako si ti napravio svoj funkcionalni browser, koji može ići na web i u koji možeš upisivati adresu, onda ti ovo dalje nije problem. Napraviš kontrole koje npr. mogu pozvati neku drugu formu u kojoj su bookmarksi ili history. History dobivaš tako da napraviš jednostavnu klasu koja će ti handleati cijelu povijest (dodavati nove linkove, organizirati ih i prikazivati, te naravno delete).

E sad za tabove, tu ćeš se već malo povučiti. Iskreno ne znam sigurno kako radi, ali ako se dobro sječam iz C#a, možeš nad tabControl objectom pozvati metodu dodavanja taba. Nisam to nikad koristio, pa ne znam. Proči malo komponente koje koristiš, a nemoj samo drag'n'drop raditi.

17 godina
Visual basic 2008

Uzeo si pretešku problematiku za početnika :) Jest da VS ima webbrowser kontrolu, ali ako ti je problem ovako jednostavne stvari implementirati, možda bolje da ideš na neke jednostavnije probleme.

Ugl. bookmarks bi implementirao kao polje podatkovnih struktura (dakle klasa), a svaka struktura sadrži informaciju o nazivu i URLu stranice - oboje u obliku stringa. Kako bi se ti bookmarci vizualno prezentirali korisniku, ovisi o tebi. Jedna od mogućnosti je da drag'n'dropom dodaš toolstrip na formu, a iz koda dodaješ toolstripbutton objekte za svaki bookmark.

Njih možeš pohraniti u kojem god obliku želiš, npr. XMLu ili čistom tekstu.

History implementiraš tako da stvoriš listu stringova, gdje svaki string predstavlja jedan URL. Možeš koristiti i strukturu od gore, ako bi htio korisniku reći i naziv stranice koju želi ponovno otvoriti.

Tabove je relativno jednostavno napraviti, samo što se moraš odlučiti kako ćeš pohranjivati informacije za svaki tab. Jedna od mogućnosti je stvoriti strukturu od history liste, URL-a, naziva stranice i webbrowser objekta. Svaki tab je predstavljen jednom ovakvom strukturom u listi. Index trenutno aktivnog taba se koristi za pristup informacija o tom tabu - npr. tabovi[0].URL. Prilikom promjene taba (postoji event na tabcontrolu) samo mjenjaj taj index.

Vjerujem da nisi puno shvatio od ovoga, zato preporučam da ideš na nešto jednostavnije, a forme i rad s njima naučiš nakon što dobro usvojiš OOP.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Visual basic 2008

Sve vas razumijem. Mene to zanima kako napraviti bookmarkse, tabove i history jer želim da ima više funkcija moj browser.

Ima sve osnovno: Natrag, naprijed, stop, refresh, home i naravno adressbar i go.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

osnovne funkcije nije tesko uopce napraviti...to je jedno 30-40 linija koda (sve zajedno!!)

recimo da napravite web browser koji funkcionira napravite samo:

TextBox,Button ,WebBrowser(promijenite u svemu text po želji,ali name ne dirajte!!)

zatim kliknite na button dva puta i upišite

WebBrowser1.Navigate(TextBox1.text)

i vaš web browser je gotov....ove funkcije poput Povratak i Unaprijed:

napravite dva Button (promijenite text po želji,ali name ne dirajte!!) i zatim kliknite na prvi.

ako vam je prvi gumb "Povratak" onda kliknete na njega dva puta i upišete

WebBrowser1.GoBack()

i evo ga,funkcija radi.....

a za naprijed upisite

WebBrowser1.GoForward()

i jos neke funkcije koje cete lako skuziti...ali sad se javlja problem zbog bookmarka i history-a jer svi oni koji misli

zato sto su uspjeli da im browser profunkcionira da ce uspjeti sve drugo.Naprotiv! Nije to tako prelagano kao browser (browser je zbilja prelagano) napraviti!

Sada bi trebalo malo otici na net (mozete sa svojim browserom) i potraziti neke tutorijale ili mozete cak kupiti knjigu neku (to sam ja napravio pa sam napravio jedan vrlo uspjesan i ne bugovit browser)

E kako sad ne bih izdao "source kod " svoga browsera necu ti reci totalno sve,dao sam savjet,kupi knjigu i trazi tutorijale po net-u!......

a kad ti malo krene nesto "zahtjevnije" pomoci cu !  

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2009 16:57 (ScorpioN60).
16 godina
neaktivan
Visual basic 2008

To je sve ok ali meni trebaju kodovi ako je to moguće?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Visual basic 2008

ako tu mogu pitat, gdje se može nabaviti knjiga o vb 2008(može i starije,imam visual studio 08)?

ova za skroz početnike koja pokazuje sve postupno. hoću onu koja pokazuje dobro kako se radi u formama(ovo button,textbox...).

hvala unaprijed!

OS: Windows XP Professional Edition SP3,Windows 7 Ultimate Beta 1(Build 7000)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Visual basic 2008

forme != početničko gradivo

barem ako ih želite uistinu razumijeti (OOP na kojem se temelje)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
itf4n kaže...

forme != početničko gradivo

barem ako ih želite uistinu razumijeti (OOP na kojem se temelje)

ja i jesam početnik
16 godina
neaktivan

Ako si blizu nekog Algoritma, tamo imaš knjiga za početnike što se tiče programiranja u VB-u i C#
u VS2005 i 2008 pa biraj a također bar bi engleski trebao znati recimo dobro i odatle kreni korak po korak.
Uglavnom biraj one za početnike i misllim da češ zadovoljiti i potrebu i znatiželju.

Private
17 godina
Visual basic 2008

"!=" znači "nije jednako" :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
itf4n kaže...

"!=" znači "nije jednako" :D

ahaa
16 godina
neaktivan
Visual basic 2008

I opet mi niste ništa dali, ljudi, kodovi??

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Visual basic 2008

jel mi neko može dati stranicu sa dosta kodova i ako može napisati kako da stavim da button kopira iz rich text boxa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Na stranici code projecta imaš kodove i examplove. 

www.codeproject.com

17 godina
neaktivan
Visual basic 2008

tnx.

a jel zna tko riješit ovaj problem na slici?

stalno se pojavljuje stalno se pojavljuje
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prvo moraš build solution pa onda debug -> Start without debugging jer ti projekt nije buildan i izgrađen.I naravno projekt ti mora biti u
istom path-u kao i cijela aplikacija ili program da bi uopće mogao build napraviti.kompajler ne može povezati projekt jer
ga za njega nema.

Private
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2009 19:36 (Private).
17 godina
neaktivan
Private kaže...

Prvo moraš build solution pa onda debug -> Start without debugging jer ti projekt nije buildan i izgrađen.I naravno projekt ti mora biti u
istom path-u kao i cijela aplikacija ili program da bi uopće mogao build napraviti.
kompajler ne može povezati projekt jer
ga za njega nema.

gdje to namjestiti?
17 godina
OsXfreak kaže...

I opet mi niste ništa dali, ljudi, kodovi??

?

Pogledaj moj post. Ako misliš da će ti netko još i pisati kod onda LOL.

Ugl. ostavi se forma i kreni na nešto jednostavnije, dodavanje event-handlera doubleclickom nije baš programiranje.
16 godina
neaktivan

Gledaj to je razumjevanje IDE-a u kojem radiš a spada u osnove ,sad ako to ne naučiš  nećeš moći niti
pokkretati kod ili aplikaciju koju pišeš,i svajet je da kreneš od samih početaka red po red a vidim da si odmah
skočio na forme ,događaje ....i slično ...a opet da bi i događaji funkcionirali moraš
napisati koji kod a da bi to napisao moraš znati programirati bar osnove a kroz to naučiš i
nešto o razvojnoj okolini u kojoj radiš.Ako baš želiš odgovor na pitanje gdje namjestiti ..postaj sliku koda koji
pokrečeš da vidim točno o čemu se radi da bih ti pokazao.Ali kreni od nekih osnova razumijevanja
varijabli ,sintakse i dr i dr.......

Private
17 godina
neaktivan
Visual basic 2008

čuo sam da je visual basic.net dobar, pa počinjem s njim(konzolna aplikacija).

treba mi samo kod da se program ne zatvara automatski.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
djdomi kaže...

Tako treba :)

Dodaj Console.ReadLine() na kraj koda.
17 godina
neaktivan
itf4n kaže...
djdomi kaže...

tnx.
17 godina
neaktivan
djdomi kaže...
itf4n kaže...
djdomi kaže...

tnx.
 a jel bi znao ovo objasniti kako maknuti taj error,da objasniš na jednostavan način?
17 godina
neaktivan
djdomi kaže...
djdomi kaže...
itf4n kaže...
djdomi kaže...

tnx.
 a jel bi znao ovo objasniti kako maknuti taj error,da objasniš na jednostavan način?
 a joj,jesam glup! trebao sam staviti writeline.
16 godina
neaktivan
Visual basic 2008

Ljudi kodovi? Djdomi drugi put napravi svoju temu ok ? Može meni tko dati kodove za bookmarke i history ili ne?? :D

0 1 hvala 0
17 godina
OsXfreak kaže...

Ljudi kodovi? Djdomi drugi put napravi svoju temu ok ? Može meni tko dati kodove za bookmarke i history ili ne?? :D

Em si ljen probat napravit ono sto su ti neki ljudi ovdje savjetovali kako bi to mogo napravit, em si ljen sam potrazit na internetu (nije da nema razno raznih primjera za web browser), em cekas da ti neko servira kod. Dok sam nes nenapravis  od tebe nikad programera nece bit.
16 godina
protjeran
OsXfreak kaže...

Em si ljen probat napravit ono sto su ti neki ljudi ovdje savjetovali kako bi to mogo napravit, em si ljen sam potrazit na internetu (nije da nema razno raznih primjera za web browser), em cekas da ti neko servira kod. Dok sam nes nenapravis  od tebe nikad programera nece bit.

Živa istina.Nisam ni ja neki programer ali barem ako me nešto zanima pitam i kad mi netko kaže što da napravim ja to pokušam. Ali ti čekaš samo da ti netko da kod. I zapamti, programiranje nije uređivanje tuđih kodova. Piši program od "nule" !

13 godina
neaktivan
Re: Visual basic 2008

Nisam neki profesionalac u VB-u , mada sam se i ja bavio programiranjem u njemu.
Koliko sam skontao moras Dim-ovat tabove kao nesto, i onda Button click nek bude tabcontrol add tab . tabcontrol selected tab exist webbrowser i ostalo sta ti treba sadrzavat, ja mislim da bi trebao i webbrowser Dim-ovat :)
A ZASTO JEDNOSTAVNO NE POTRAZIS NA YT: HOW TO MAKER WEB BROWSER WITH TAB IN VB2008 :)
Nadam se da sam pomogao :D 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice