Viking's Story

poruka: 258
|
čitano: 70.160
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Viking's Story

Gle Marac, znam da programiranje i općenito izrade igre same traje dosta dugo pogotovo ako radi jedna osoba, ali mi ne ide u glavu da radiš igru više od godinu dana i još si u prvom postu napisao 70% gotova, a sada je najednom gotova - tako zvuči tek 20%.

Muljaš ti nas malo, jelda? :)

U učenju je spas, u neučenju uživanje - sve do zaključivanja ocjena! :)
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
RE: Viking's Story
4ucker kaže...

Gle Marac, znam da programiranje i općenito izrade igre same traje dosta dugo pogotovo ako radi jedna osoba, ali mi ne ide u glavu da radiš igru više od godinu dana i još si u prvom postu napisao 70% gotova, a sada je najednom gotova - tako zvuči tek 20%.

Muljaš ti nas malo, jelda? :)

Vjerojatno je na početku mislio napraviti nešto manje, ali kad je malo više ušao u programiranje porasli mu apetiti :)

Nek si uzme vremena, neće mu nigdje pobječ, samo pomalo.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
16 godina
neaktivan
Viking's Story

@4ucker:

Pa, u početku mi je bio cilj da umjesto onih kvadratića stavim neku usranu grafiku izrađenu jednim klikom i takvu igru stavim, ali, kao što kaže xxxxx, porasli mi apetiti :D

Pa igra je 70% gotova što se tiče koda, ali što se tiče grafike 20% tek. Osim toga, ovaj mi projekt više služi kao primjer kako izraditi i isplanirati manju punokrvnu igru.

Puno toga sam naučio - od pixel arta, programiranja u Pythonu pa do planiranja same igre. Jedino što mi je trebalo je vrijeme, a sad ga imam koliko hoću i zato, bez brige ;)

The way of an artist: people spit on him, they insult him, they ignore him and laugh to him, and then, when he dies, then they realise his greatness.

7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Viking's Story
cool! znači potpuno tvoj engine? ja sam uspio dosad ( isto imam 13 g) napravit neke platformriće i slično u gamemakeru, ali meni je ovo puno više cool!!! sada mislim naučit c++, pa prijeć na c#, i onda na nešto ovakvoga
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Viking's Story

Nije baš moj game engine nego mali "engine" koji pokreće igru i daje joj obilježja tower defense igre.

The way of an artist: people spit on him, they insult him, they ignore him and laugh to him, and then, when he dies, then they realise his greatness.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Viking's Story

jednostavno : D al ovakve igre su i najzaraznije kad krenes xD do kraja .. svaka cast btw

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MaracKoMarac kaže...

Evo što trebam napraviti:

• službena stranica
  • grafika
  • poboljšanje koda
  • dokumentiranje koda
  • particle effects :D
  • jezična potpora (engleski, njemački, talijanski, hrvatski, ...)
  • online profile system
  • provjera bugova

I nakon svega toga Beta je gotova. Onda slijedi testiranje. Ako vam se svidi, igra je gotova. Ako vam se ne svidi, onda slijedi još programiranja.

bez uvrede, ali mislim da malo pretjeruješ

netreba ti službena stranica, ni online profile system

ne želim te uvrjedit, ali nemoj mislit da će tvoja igra postati TAKO popularna! na kraju, radi se o tower defense igri, za kraću razbrigu

i imaj na umu da grafika nije bitna, jer je gameplay bitan, pa tako bolje proradi na novim livelima, jedinicama, oružjima i takvim stvarima

16 godina
neaktivan
Viking's Story

kad ce biti gotovo da zaigramo napokon :)

Model fashion guru.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Viking's Story

čet 14.5.2009 11:27

ako vam ovo sta znaci :P

xFire: rebelsy

3 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
rebelsy kaže...

OK dečko je digao puno prašine s ovom temom, ali uzmite u obzir da cjeli projekt radi sam ( artwork, programiranje, priča, zvukovi itd.... ) mislim da mu nitko nema što za zamjerit. 

http://www.woodgamesfx.com
15 godina
protjeran
Ako decko treba neki cover/logo neka me pita u ovoj temi kada dodem sa mora ja se bacim na posao :)
Reading spoil vision, see only an illiterate :) http://crotrailers.co.cc/
17 godina
protjeran
rebelsy kaže...

Pa i ja gledam kad će više. Tema se non-stop diže iz mrtvih a ništa konkretno se ne događa.

17 godina
Viking's Story

Ljudi, hoce li tko decka financirat? Je li tko zainteresiran za kupnju igre barem?  NE? Sta navaljujete onda?

Ovako, ako bude gotovo sutra - super!

Ako bude gotov 7.4.2013. - super!

Ako nikada ne zavrsi - I OPET SUPER!

@MaracKoMarac - Ako ikad zavrsis igru ili trebas testere, mi smo tu.

Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Viking's Story

svaka cast ja imam 12 godina i zanima me dali netko zna kako napraviti 2d nogometnu igricu

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

To pitanje postavi u nekoj drugoj temi!

Programer i 3D artist
15 godina
neaktivan
marac de nam koji trailer snimi,da malo uuuživamo.
http://www.kristijan3d.bloger.hr/
15 godina
neaktivan
jeote stvarno... (ne mislim doslovno :) ), svaka cast!!! imam ja takodjer ko Marac godina, i vec sam radio svoje igre, ali nikad ovako nesto... procitao sam 1. stranicu i potaknuo me na nesto... nije da cu mu konkurirat ali... :)
Loši stari komp... na izmaku snaga :P
15 godina
neaktivan

a dobro i ja sam star ko on,ali po zanju sam 0! :)

Programer i 3D artist
16 godina
neaktivan

Jeste dosadni, evo vam screenshot (mock-up točnije, sve je isprogramirano osim vukova koji su dodani

u Gimpu Belji se):

Ne znam za vas, ali meni to nekak bolje izgleda od onih kvadratića.

@Mr.Croatian100:
Ako ne misliš ozbiljno, treba ti pola kile igrača, dvije kosti Zdravka Mamića, jedna palica Bad Blue Boys-a i

džezva urina Cristiana Ronalda. A ako pak misliš ozbiljno, zasuči rukave, nauči neki programski jezik, napravi

neku omanju text-based igru, onda pak nauči kako napraviti igru u tom programskom jeziku i kada naučiš dovoljno

toga prelij već navedenu smjestu u 10 deka programerskog koda. I godine ti nisu važne, važno je samo da ti radiš igru

zato jer jednostavno voliš vidjeti rezultat na monitoru i mučenje da bi se došlo do istog.

15 godina
neaktivan
a sta za tako nesto ti treba samo python i pygame? (i naravno naucit sve to).. ?
Loši stari komp... na izmaku snaga :P
16 godina
neaktivan
Viking's Story

Alat je alat, o tebi ovisi hoće li doći to nečeg takvog. Za sve treba volje i rada.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
E jesi to sve ti crtao ili si skinuo,znam da si vukove crtao ti,a ovo ostalo jesi i to.
16 godina
neaktivan
Zekida kaže...
E jesi to sve ti crtao ili si skinuo,znam da si vukove crtao ti,a ovo ostalo jesi i to.

Da. Prvo sam počeo švrljati nešto po tutorialima, pa sam onda to mijenjao i na kraju dobio rezultate, a nešto sam sasvim slučajno napravio.

15 godina
neaktivan
Super,pravi si pokazatelj,šta se može napravit uz malo volje i truda.
15 godina
neaktivan
i kako napreduje igra,nisi valjda odustao,ako nisi,čudim se kako nije gotova.
16 godina
neaktivan
Zekida kaže...
i kako napreduje igra,nisi valjda odustao,ako nisi,čudim se kako nije gotova
Vjeruj mi, i ja se katkad zapitam Belji se
Za oko tjedan dana će biti otvoren projekt na Sourceforge-u tako da ćete tamo gledat novosti
i silovat project web page pitanjima.
15 godina
Viking's Story

Kak ti ide?

Baci nam koji SS...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Viking's Story

Dodan GUI i error poruke, isprogramirana rotacija čudovišta, malo uređen kod i slično.

Za vidjet se nema toga puno, ali ajde:

Trenutno radim na zvuku te na čarolijama Osmijeh.

http://mkm.doublebuffer.org
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.8.2010 15:03 (MaracKoMarac).

7 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Viking's Story

Hoće to? :D

Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Luka P. kaže...

Hoće to? :D