Razvoj TXT igre na poteze u C++

poruka: 89
|
čitano: 13.354
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Vidim uništili ste mi temu koju sam napravio da dobijem pomoć u izradnji igre.

Ali onda mi je DUMP-ovac počeo narušavati prostor svojim "iskustvima" iz C#.... (zovu se DUMP i onda misle da će nešto postić u životu)

Rustwear, nidjo123 i ClickJack: mogli ste ga potpuno ignorirat... to što on tjera C# nas C++ codere boli đon!

Ja možda jesam mlad, klinac, n00b, ali Fearless to što je nama lijepo pisat 100 linija koda umjesto tvojih 10 to se tebe ne tiče... ja to jednostavno volim....

Konačno! {#}

@Rustwear

Gdje ću hostat?

Pa zar ne mogu na pastie.org?

I Am Making New Bot Coded From Scratch In C++. But I Don't Know How To Code.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
RE: Razvoj TXT igre na poteze u C++

-

DUMP udruga mladih programera
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.3.2011 17:49 (Fearless).
16 godina
neaktivan

C# je po meni fuj, ali dosta offtopica. Ako ti je palo na pamet, nemoj hardkodirat igru, napravi engine koji će sva pitanja i podatke učitavat iz fajle. Kada to iskodiraš content ćeš lagano napravit. I ja sam tek počeo programirat(programiram 3 godine, ali tek sad sam počeo radit kul stvari), pa nemogu pomoći puno, ali mogu dati neke savjete. BTW ne slušaj kada ti kažu da je neki programski jezik smeće, probaj pa odaberi koji ti paše.

I am awesome.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Počelo mi je ići na živce da većina ljudi koji počmu programirati i savladaju "Hello World", počmu pisati o programiranju drivera, operativnih sustava, multi platformskih aplikacija...

Poanta je naučiti razmišljati kao programer, rješavati logičke zadatke, a tek onda se može prijeć na Low-Level stvari.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2011 20:18 (Joco55).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina

-

17 godina
neaktivan

http://tbe.taleo.net/NA5/ats/careers/requisition.jsp?org=NCSOFT&cws=1&rid=770

http://tbe.taleo.net/NA5/ats/careers/requisition.jsp?org=NCSOFT&cws=1&rid=348

http://tbe.taleo.net/NA5/ats/careers/requisition.jsp?org=NCSOFT&cws=1&rid=482

Pročitaj requirements-e.

Ako ti kao developer ne moraš i ne koristiš C++ ne znači da je sranje i da ne valja. Ajde mi ti u C# kopaj po memoriji i hardveru na tom levelu na kojem to možeš s C/C++. Je, super je sve to, bogati libraryi za sve i svašta ovo ono, al kad je u pitanju brzina, memory managment, samo se ti igraj sa C# onda...

Svaki od tih jezika ima svoj + i -. Ako ti kao developer to ne razumiješ i tak pljuješ po nećemu samo jer je zastarjelo ili kakvo već, onda mi te je žao.

I odlepršaj s tim DUMP-om (dumb-om op.a.) ko da ste nekaj posebno, a zapravo niste. Ako ćete ovak nastaviti organizirati natjecanja, jao si ga nama svima. Prvo to sredite, onda mi se hvali.

A i tema otišla u totalno krivom smjeru, odavno. Najbolje da nas autor sve prijavi i da se spam počisti...

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2011 20:23 (1domagoj1).

9 1 hvala 0
16 godina

-

16 godina
neaktivan
Fearless kaže...
Ma to su mokri snovi, kakav mrtvi os, driveri? Ko zeli provest ostatak zivota pisat greze dll-ove koji rade sta? Pale kondenzator lol. Sa ton vizijom i zeljon nikad nebi izasli iz konzole.

Ja

I am awesome.
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2011 20:29 (dj_beni).
15 godina
protjeran
dj_beni kaže...
Fearless kaže...
Ma to su mokri snovi, kakav mrtvi os, driveri? Ko zeli provest ostatak zivota pisat greze dll-ove koji rade sta? Pale kondenzator lol. Sa ton vizijom i zeljon nikad nebi izasli iz konzole.

Ja,

Oprosti, što ja?

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2011 20:29 (beno101).
16 godina
neaktivan
beno101 kaže...
dj_beni kaže...
Fearless kaže...

Ja,

Oprosti, što ja?

Ja želim provest ostatak života pisat dllove koji pale kondenzator.

I am awesome.
15 godina
protjeran
dj_beni kaže...
beno101 kaže...
dj_beni kaže...
Fearless kaže...

Ja,

Oprosti, što ja?

Slažem se, al si moro podebljat tekst da shvatimo!

;)

17 godina

obrisam odgovor

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2011 20:36 (hudo).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
hudo kaže...

I Fearless, i 1domagoj1, bilo bi vam krajnje vrijeme da prestanete govoriti o stvarima o kojima nemate pojma.

Cim pocne rasprava "ajde ti u c# napravi drivere za printer" treba zakljucati raspravu, a njezini sudionici bi trebalo na prisilno ucenje osnova tih tehnologija.

Pa kako da zaključim raspravu kad još 5 postova vezana uz temu nisam dobio?!

17 godina
dj_beni kaže...

Kako se pali kondenzator? Sibicama?

Think locally, act globally...
16 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...
dj_beni kaže...

Pitaj fearless-a

I am awesome.
14 godina
protjeran

Ovaj balavac misli da je boga za bradu primio jer je tamo u nekoj udruzi i što zna pogramirati u .NET-u.

Djete, smanji doživljaj i razinu ega, i nemoj pričati o prosjeku, jer pojma nemaš uopće tko su ljudi na ovom forumu i što znaju.

Ali da ti samo kažem da si i ti prosjek na svjetskoj razini, jer da nisi ne bi laprdao po bug-ovom forumu nego bi zarađivao veliku lovu sa svojim genijalnim developerskim umom.

Q.E.D.

Nemam potpis.

16 0 hvala 3
15 godina
protjeran
dj_beni kaže...
SupremeCommander kaže...
dj_beni kaže...

Pitaj fearless-a

Kad me sljedeći put budu pitali što se zove kurenje (kada nekoga kuriš, zase**š ga) dat ću im link na tvoj post!

:)

15 godina
odjavljen
Fearless kaže...

Morate svatit da programiranje nije nista kul, napeto i ludo. Niti vas ceka Angelina Jolie ka u Hakerima. To je samo posao, ideje su jedino bitno...

Morao sam, mislim da večina "developera" misli da je programiranje nešto romantično, miljuni linija koda u 0 255 0(terminal green boji), neprospavane noći...Izgleda da je i tome došao davno kraj.Danas je najbitnija ideja i vrijeme potrebno za razvoj aplikacije.Revolucionarne low level stvari su većinom napravljena, rade se većinom poslovne aplikacije za točno određeno okruženje, a ako je potrebno crossplatform riješenje, napravi web aplikaciju, voila.Za one koji žele znati više pogledaj RAD, u čijem se kontekstu .NET platforma/framework najviše spominje.

@autor teme, oprosti na spamanju teme

@dumpovac, u kojem "kontekstu" ti koristiš blagodati .NET-a?Da li vas MS drži na dlanu ruke kao članove partner programa?Pune verzija razvojnih alata za ne tako punu cijenu?

17 godina
neaktivan

Back on topic.

beno101 na koji si način zamislio realizaciju AI-a?

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Back on topic.

beno101 na koji si način zamislio realizaciju AI-a?

Hvala Bogu na tebi Domagoj!

Pa znači radi se o igri na poteze... pa zapravo neće biti teško...

Ako igrač odabere razvoj oružja, pa se zatim tada razvoj oružja popuni za 1/3, pa je H-Bomba na 1/3 razvoja...(banalni primjer)

AI će zatim vidjeti da je igrač digao razvoj oružja pa da ga sustigne to će i on učiniti, ali ako igrač učini isto sljedeći put, AI tada neće ići na razvoj oružja, već recimo na sabotažu kojom će ga prestignuti, naravno ako su izgledi za sabotažu veći od 70%.

Kužiš?

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.1.2011 21:48 (beno101).
15 godina
neaktivan
beno101 kaže...
@Rustwear

Gdje ću hostat?

Pa zar ne mogu na pastie.org?

Zasto ne bi mogao? :)

Ja sam samo naveo ono sto mi je prvo palo na pamet, jer sam mislio da ti o tome nisi razmisljao.

Kada ti vise ljudi tako cacka po istom source kôdu onda treba malo razmisliti kako to tocno kanis izvesti.

Nego, imas li stogod kôda vec? Ja bih rado vidio kako si ti to zamislio.

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
15 godina
neaktivan

Jedva sam čekao da dođem do kraja teme da mogu stisnati magični gumb "Nova poruka", da jednostavno poludim jer ste temu u kojoj je kolega htio partnere za raditi igru pretvorili u još jednu raspravu o programerskim jezicima. Koji je bolji, koji nije, ono, ovo. To bi sve bilo u redu da je bilo na pravom mjestu, i da ovaj DUMB-ovac (ne, nije greška) nije počeo blatiti programere i jezike. Trebao bi postojati gumb NE HVALA jer TD ovdje nije dovoljan, NE HVALA bi smanjio broj zvjezdica. Ovome to stvarno treba. Gdje su modovi i oni britki da ga malo prizemlje?

Rgh.

OK, On topic:

Ja mogu pomoć. Znanje c++-a nije mi veliko, ali svakako bi mogao pridonjeti. Razviti mehaniku igre nebi trebao biti problem, pošto je turn based strategija, ali malo teško bi bilo pokazati stanje. Ja bi MOŽDA mogao napisati neki GUI koji će samo to raditi: prikazivati stanje, dakle koliko ste napredni u ovome, onome, koliko imate jedinica, i što već treba. Dakle igra bi još uvijek koristila konzolu, no tu bi bio i taj GUI. Dakako, onda bi nam trebao i nekakav API za to, pa smo već otišli predaleko. Dobro pustimo sad to. Imaš ti kakav način surađivanja na pameti? Možda ovaj google realtime docs, ili tako nešto. Ili da chatamo i netko zapisiva sve ideje. MS Onenote je super za te stvari, jer možeš cratat i pisat u isto vrijeme. Za kod, možda googlecode? Ja neznam, nikad ga nisam koristio {#}. Najbolje da prvo napišemo ideje za core, i kad njega napišemo, onda samo bubat ideje. I da napravimo nekakav sistem tako da su informacije sve u nekoj datoteci. Neznam, eto brbljam bezveze. Mislim da sam htio reć da želim i ja sudjelovati.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
King of Games kaže...

Jedva sam čekao da dođem do kraja teme da mogu stisnati magični gumb "Nova poruka", da jednostavno poludim jer ste temu u kojoj je kolega htio partnere za raditi igru pretvorili u još jednu raspravu o programerskim jezicima. Koji je bolji, koji nije, ono, ovo. To bi sve bilo u redu da je bilo na pravom mjestu, i da ovaj DUMB-ovac (ne, nije greška) nije počeo blatiti programere i jezike. Trebao bi postojati gumb NE HVALA jer TD ovdje nije dovoljan, NE HVALA bi smanjio broj zvjezdica. Ovome to stvarno treba. Gdje su modovi i oni britki da ga malo prizemlje?

Rgh.

OK, On topic:

Ja mogu pomoć. Znanje c++-a nije mi veliko, ali svakako bi mogao pridonjeti. Razviti mehaniku igre nebi trebao biti problem, pošto je turn based strategija, ali malo teško bi bilo pokazati stanje. Ja bi MOŽDA mogao napisati neki GUI koji će samo to raditi: prikazivati stanje, dakle koliko ste napredni u ovome, onome, koliko imate jedinica, i što već treba. Dakle igra bi još uvijek koristila konzolu, no tu bi bio i taj GUI. Dakako, onda bi nam trebao i nekakav API za to, pa smo već otišli predaleko. Dobro pustimo sad to. Imaš ti kakav način surađivanja na pameti? Možda ovaj google realtime docs, ili tako nešto. Ili da chatamo i netko zapisiva sve ideje. MS Onenote je super za te stvari, jer možeš cratat i pisat u isto vrijeme. Za kod, možda googlecode? Ja neznam, nikad ga nisam koristio {#}. Najbolje da prvo napišemo ideje za core, i kad njega napišemo, onda samo bubat ideje. I da napravimo nekakav sistem tako da su informacije sve u nekoj datoteci. Neznam, eto brbljam bezveze. Mislim da sam htio reć da želim i ja sudjelovati.

Hvala na postu... evo sad nas je četvorica(nadam se)...

Stvarno nam treba neki chat...

Neznam, ovako ćemo, napravit ćemo na net.hr chatu sobu za nas, može?

14 godina
neaktivan

Napravite chat na www.xat.com

0 0 hvala 1
15 godina
protjeran

Evo može li netko napravit tu chat grupu i stavit link?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Aj dobro zaboravite sta je bilo, ka stvarno nije bitno.
A da dignete SVN za kod, skype za mettinge i basecamp za task liste?
15 godina
protjeran
Fearless kaže...
Aj dobro zaboravite sta je bilo, ka stvarno nije bitno.
A da dignete SVN za kod, skype za mettinge i basecamp za task liste?

Barem nešto korisno od tebe...

16 godina

-

15 godina
neaktivan

Moj Skype ID je sandidusic. Dodajte me. I btw, može li mi plis netko objasnit što je SVN, i zašto nam preporučuješ Basecamp kad se plaća?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
King of Games kaže...

Moj Skype ID je sandidusic. Dodajte me. I btw, može li mi plis netko objasnit što je SVN, i zašto nam preporučuješ Basecamp kad se plaća?

Ma vidiš da je offline... i on ga može plaćati... on zarađuje.

xD

Ne radi mi glupi skype... ne mogu se registrirat...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice