Doom 4 i C++

poruka: 7
|
čitano: 2.296
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Doom 4 i C++

Slučajno nađoh na wikipediji sljedeći Carmackov citat:

Doom 4 will be using a new scripting language that is based on C++ and called it "super-script". This so called "super-script" is a subset of C++ with features like "scheduling", "full performance" and "type safe".

Još kad bi i pokazali bar neki primjer... No svejedno, lijepo je vidjeti da C++a ima i u igrama tipa Doom 4 {#}.

http://www.chess.com/livechess/profile/Tracer1808
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Doom 4 i C++

On se sad prebacuje na C++ i ranta na twitteru protiv njega tu i tamo. C++ je ključni jezik i dalje, ništa drugo ne može izmusti iz mašine apsolutno sve.

17 godina
odjavljen
Doom 4 i C++

Pa C je dugo bio Carmacku zakon, ali u drugim studijima se C++ obilno koristi.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako se ne varam Quake 3 je poslijednja igra/engine, koju je Carmack pisao u C-u, sve nakon toga je C++.

Sto se skriptiranja tice, prvi Quake je sa skriptiranje koristio QuakeC (koji je zasnovan na C-u). Drugi Quake je kompletnu logiku igre imao kompajliranu kao dll (znaci bio je neovisan o programskom jeziku). Quake 3 koristi virtualnu masinu za izvodenje kôda koji je kompajliran LCC-om, dakle to je opet povratak na C. Doom 3 koristi skriptni jezik po uzoru na C++. Za Rage nisam nista pronasao, ali pretpostavljam da u tom podrucju nije bilo puno napretka (izmjena), tako da i on vjerojatno koristi isto sto i Doom3.

Za to je vrijeme Sweeney od pocetka furao Unreal Script kao glavni skriptni jezik Unreal Enginea, koji je opet bio inspiriran Javom, i OOP-om. IMO Carmack ce se morati posteno potruditi kako bi nadmasio lakocu i integraciju Unreal Scripta sa Unreal Editorom.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
17 godina
odjavljen
rustweaver kaže...

Drugi Quake je kompletnu logiku igre imao kompajliranu kao dll (znaci bio je neovisan o programskom jeziku).

Pa u nečemu je to napisano prije kompajliranja, bojim se. :-)

15 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Pa u nečemu je to napisano prije kompajliranja, bojim se. :-)

To svakako :D

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
14 godina
neaktivan
Doom 4 i C++

Jel to cisto od pive ili nisam jedini koji ne razumije kako se netko pri zdravom razumu moze odreci oop nacina razmisljanja u zamjenu za nekoliko dodatnih procesorskih ciklusa?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice