C# - Problemi i rješenja izdvojena tema

poruka: 2.151
|
čitano: 703.393
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Pozdrav! Radim web aplikaciju u Visual Studio Basic-u 2013 u C#. Radi se zapravo o projektu za faks, a prilično sam nova u ovome. Ukratko, aplikacija bi trebala ispisivati studente i kolegije koje pohađaju. (Za sada studenti i kolegiji još nisu upisani.) No, nakon kreiranih klasa, controllera i view-a, pri pokretanju aplikacije, izbacuje mi ovu grešku. Možete li mi na temelju slike reći o čemu se radi i u čemu je problem? Unaprijed hvala.  

Bug Bug
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2013 18:17 (Helena S).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: C# - Problemi i rješenja

Znači radiš sa Entity Framework 5 Code First. Uradi update baze, tako što ćeš u nuget konzolu unijeti

update-databaseI to pokrenuti, konzola ti je u Tools, Package Manager i onda Nuget console uključi.

Dobivaš grešku iz razloga što tvoj model ne odgovara stanju u bazi, i radnja neće da se izvrši. Inače, ako uopšte nisi uključila migracije, prvo unesi u konzoluenable-migrations

Crk'o Marshall!
11 godina
neaktivan

...

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.7.2014 23:40 (Helena S).
11 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Može pomoć? Kako da napravim filter, tj. da povežem dvije klase (glumci i filmovi) na način da jedan glumac glumi u više filmova i jedan film može imati više glumaca..  ako tko zna i voljan je pomoći. Znači da kada ja utipkam u to polje određeni film, da mi izlista sve glumce u njemu i obrnuto. Ne znam kako to napraviti, gdje točno i šta upisati :( Eto ako me tko shvatio. Hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Za takav slučaj se u bazama podataka koristi relacija "više-prema-više". Malo googlaj pa ćeš vidjeti što je to a tada će ti biti i jasnije kako to sebi implementirati.

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
11 godina
neaktivan

Da, znam da je riječ o relaciji "više-više", no problem je što ne znam KAKO to napraviti.. :/

16 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Uz tablice Glumac i Film, napravi dodatnu tablicu Uloga u koju ces pohraniti id nekog glumca i id nekog filma. Ako zelis dobiti filmove nekog glumca, prvo selektiras sve redove (rows) iz tablice Uloge koji imaju toga Glumca kao Glumac.ID. Zatim za svaki od tih redova preko Film.ID trazis filmove u kojima je taj glumac glumio..

Evo ti schema za tablice, nadam se da ces shvatit, ako neces prouci ovo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 22:30 (k1c0).
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Može li se napraviti kada je nekoj kontroli svojsvto visible stavljeno na false da se kontrole ne vidi u designeru (u visual studio-u)?

IRebic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Koja bi bila svrha toga ako to onda ne vidiš?

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Ma pravin izbornike za jednu igru (neman pojma kako se to inače pravi a gogole ne pomaže) i koristin neku "tehniku" nestajanja i pojavljivanja dugmića po potrebi samo puno ih je pa to u visual studio-u izgleda jaaaaakooo nabacano i teško se snać katkad...

IRebic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
IRebic kaže...

Ma pravin izbornike za jednu igru (neman pojma kako se to inače pravi a gogole ne pomaže) i koristin neku "tehniku" nestajanja i pojavljivanja dugmića po potrebi samo puno ih je pa to u visual studio-u izgleda jaaaaakooo nabacano i teško se snać katkad...

Stvoriš ih onda na formi, da se pojave kad ti trebaju, kao da ih moraš u designer modu stvarati.

13 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Pozdrav ljudi, evo instalirao sam VS2012 Express i kad stisnem ► pojavi mi se nekakav error(↓↓slika1↓↓).

Probao sam pod postavkama firewalla omogućiti slobodan prolaz programa "Visual Studio Remote Debugging Monitor"(↓↓slika2↓↓), ali ne pomaže.

slika1 slika1
slika2 slika2
http://adf.ly/HFD9N
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2013 21:54 (kuhta2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Floki kaže...
IRebic kaže...

Stvoriš ih onda na formi, da se pojave kad ti trebaju, kao da ih moraš u designer modu stvarati.

To ti ima smisla, nisam se prije sjetio te opcije, probat ću

IRebic
13 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Trebam napisati zadatak koji ispisuje pet brojeva i onda ispise največeg od njih..
Molim vas hitno trebam... u C# Console application

Petrovic
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

S obzirom na loše objašnjenje zadatka...

static void Main(string[] args)
        {
            List<int> lista = new List<int>();

lista.Add(1);
            lista.Add(9);
            lista.Add(5);
            lista.Add(7);
            lista.Add(3);

int najveci = 0;

foreach (int i in lista)
            {
                if (i >= najveci)
                {
                    najveci = i;
                }
            }

Console.WriteLine("Najveci broj je: " + najveci.ToString());
            Console.ReadKey();
        }

Točno kako si tražio. Samo fali ispis brojeva, to se sam snađi Smijeh

A ovo je po mojoj teoriji (vjerojatno korisnik treba upisat 5 brojeva i program mora nać najveći).

HAI
I HAS A BIGGEST ITZ 0

VISIBLE "Broj 1"
GEMMEH BROJ1
BROJ1 BIGGR THAN BIGGEST, O RLY?
  YA RLY
    BIGGEST R BROJ1
  NO WAI
    BIGGEST R BIGGEST
OIC

VISIBLE "Broj 2"
GEMMEH BROJ2
BROJ2 BIGGR THAN BIGGEST, O RLY?
  YA RLY
    BIGGEST R BROJ2
  NO WAI
    BIGGEST R BIGGEST
OIC

VISIBLE "Broj 3"
GEMMEH BROJ3
BROJ3 BIGGR THAN BIGGEST, O RLY?
  YA RLY
    BIGGEST R BROJ3
  NO WAI
    BIGGEST R BIGGEST
OIC

VISIBLE "Broj 4"
GEMMEH BROJ4
BROJ4 BIGGR THAN BIGGEST, O RLY?
  YA RLY
    BIGGEST R BROJ4
  NO WAI
    BIGGEST R BIGGEST
OIC

VISIBLE "Broj 5"
GEMMEH BROJ5
BROJ5 BIGGR THAN BIGGEST, O RLY?
  YA RLY
    BIGGEST R BROJ5
  NO WAI
    BIGGEST R BIGGEST
OIC

VISIBLE ":)"
VISIBLE SMOOSH "Najveci broj je: " AN BIGGEST AN " od svih upisanih."
KTHXBYE

Interpreter - ovdje. Obrisati primjer, pasteati kod, kliknuti "Can i has program" i gledaj desno, to je konzola.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2013 13:06 (Sum_of_all_fears).
16 godina

Hajdmo nešto naučiti (jer sam u onom drugom topicu vidio još veći kriminal - bubble sort) - ako se ne mora iterirati, ne iterira se.

var query = lista.Max();

Console.Writeline(Convert.ToString(query));

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
Bukva kaže...

Hajdmo nešto naučiti (jer sam u onom drugom topicu vidio još veći kriminal - bubble sort) - ako se ne mora iterirati, ne iterira se.

var query = lista.Max();

Console.Writeline(Convert.ToString(query));

u pravu si, međutim postavlja se dilema, kad se već uči izlučivanje max elementa niza, je li bolje to sam napraviti da se nauči postupak, ili odmah uzeti max extension metod.

Tako da ovaj postupak ovdje nije pogrešan, samo je ručno napravljen.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 21:30 (Floki).
16 godina

Uči se onako kako je pravilno, a u ovom slučaju pravilno je lista.Max().

Prije 15 godina je pravilno bilo iteriranje kroz kolekciju (odnosno, kroz polje jer vjerujem da u doba nije bilo kolekcija), prije 30 je bilo pravilno shiftati registre.

Isto tako kako što danas nećeš učiti kuhara kako zapaliti vatru s dvije triješćice (jer je to znanje postalo redudantno), isto tako je i s iteracijom kroz kolekciju integera tražeći najveći element (barem što se tiče .NET-a).

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
odjavljen

Ali to je školski zadatak. Trebao bi znati kako to ustvari radi, da ta Max() radi iteracije koje bi inače trebalo pisati ručno.

17 godina
Bukva kaže...

Uči se onako kako je pravilno, a u ovom slučaju pravilno je lista.Max().

Prije 15 godina je pravilno bilo iteriranje kroz kolekciju (odnosno, kroz polje jer vjerujem da u doba nije bilo kolekcija), prije 30 je bilo pravilno shiftati registre.

Isto tako kako što danas nećeš učiti kuhara kako zapaliti vatru s dvije triješćice (jer je to znanje postalo redudantno), isto tako je i s iteracijom kroz kolekciju integera tražeći najveći element (barem što se tiče .NET-a).

OK, ali prije ili kasnije se suočiš sa izradom nekog algoritma, kako god, nije loše početi od temelja, jer stječeš vještinu i način razmišljanja, a inače u pravu si da se mora ići naprijed i znati i lambde i extension metode, i sve drugo.

12 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Ovako, za takav tip zadatka trebao bi koristit kolekciju. Može niz. Za sortiranje poznati algoritam Bubble Sort.

RJEŠENJE

using System;

using System.Collections.Generic;

using System.Linq;

using System.Text;

using System.Threading.Tasks;

namespace Zadatak

{

class Program

{

static void Main(string[] args)

{

int[] brojevi =new int [5];

int broj;

//UNOS

for (int i = 0; i < 5; i++)

{

Console.WriteLine("Upisi {0}. broj", i+1);

broj = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());

brojevi[i] = broj;

}

//SORTIRANJE - BUBBLE SORT  - OD VECEG PREMA MANJEM

int j;

for (int i = 0; i < 5; i++)

{

for (j = 0; j < i; j++)

{

if (brojevi[i] > brojevi[j])

{

int temp = brojevi[i]; 

brojevi[i] = brojevi[j];

brojevi[j] = temp;

}

}

}

//ISPIS

Console.WriteLine("Najveci je {0}",brojevi[0].ToString());

Console.Read();

}

}

}

Inače se to danas može puno modernije i lakse rjesit (Generic List<int>). Ali, kad vec učiš programirat bolje ti je pohvatat i osnove nekih algoritama. 

Optimizam je nedostatak iskustva
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 22:33 (ShAdOw_GaBa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Bubble sort je teški overkill za to.

12 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Bubble sort je teški overkill za to.

Ovo je domaci. Šta ako nesmi koristit List

Optimizam je nedostatak iskustva
16 godina
odjavljen

Možeš i sa for prijeći array i sa ifom tražiti najveći broj. To se tražilo od zadatka...

13 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Pozdrav.

Problem je sljedeći. Radim u windows formi sa više formi i sada želim ovako. Kada pokrenem program na prvoj formi imam 3 buttona. Prvi btn me vodi na drugu formu gdje se upisuje lozinka za nastavak, drugi btn je izlaz, a treći btn je disabled. E sada kako da napravim da kada u formi gdje se upisuje lozinka, kada se upiše točna lozinka i klikne "OK", ta forma zatvara i btn na prvoj formi se enablea. U suprotnom ako se izađe iz forme gdje se upisuje loznika bez unešene točne lozinke btn ostaje disabled.

Hvala unaprijed :)

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Delegati.

Rješenje.

13 godina
neaktivan
kuhta2 kaže...

Pozdrav ljudi, evo instalirao sam VS2012 Express i kad stisnem ► pojavi mi se nekakav error(↓↓slika1↓↓).

Probao sam pod postavkama firewalla omogućiti slobodan prolaz programa "Visual Studio Remote Debugging Monitor"(↓↓slika2↓↓), ali ne pomaže.

Anyone?

16 godina
odjavljen

Jesi probao pokrenuti VS kao admin?

13 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Jesi probao pokrenuti VS kao admin?

Jesam, više puta ali ne pomaže.

16 godina

Promjeni target platformu na 32-bit (x86).

Ili desni klik na project i pod... Ne znam jel Build ili Compile ili Debug ili tako nešto... Uglavnom u jednoj kartici možeš chekirati "Preferire 32-bit..." erm... solution / build / project. Nešto. Uglavnom, targetaj na 32-bit.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 21:29 (Bukva).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice