Pozdrav! Radim web aplikaciju u Visual Studio Basic-u 2013 u C#. Radi se zapravo o projektu za faks, a prilično sam nova u ovome. Ukratko, aplikacija bi trebala ispisivati studente i kolegije koje pohađaju. (Za sada studenti i kolegiji još nisu upisani.) No, nakon kreiranih klasa, controllera i view-a, pri pokretanju aplikacije, izbacuje mi ovu grešku. Možete li mi na temelju slike reći o čemu se radi i u čemu je problem? Unaprijed hvala.
C# - Problemi i rješenja
- poruka: 2.151
- |
- čitano: 703.459
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Znači radiš sa Entity Framework 5 Code First. Uradi update baze, tako što ćeš u nuget konzolu unijeti
update-databaseI to pokrenuti, konzola ti je u Tools, Package Manager i onda Nuget console uključi.
Dobivaš grešku iz razloga što tvoj model ne odgovara stanju u bazi, i radnja neće da se izvrši. Inače, ako uopšte nisi uključila migracije, prvo unesi u konzoluenable-migrations
...
Može pomoć? Kako da napravim filter, tj. da povežem dvije klase (glumci i filmovi) na način da jedan glumac glumi u više filmova i jedan film može imati više glumaca.. ako tko zna i voljan je pomoći. Znači da kada ja utipkam u to polje određeni film, da mi izlista sve glumce u njemu i obrnuto. Ne znam kako to napraviti, gdje točno i šta upisati :( Eto ako me tko shvatio. Hvala unaprijed!
Za takav slučaj se u bazama podataka koristi relacija "više-prema-više". Malo googlaj pa ćeš vidjeti što je to a tada će ti biti i jasnije kako to sebi implementirati.
Da, znam da je riječ o relaciji "više-više", no problem je što ne znam KAKO to napraviti.. :/
Uz tablice Glumac i Film, napravi dodatnu tablicu Uloga u koju ces pohraniti id nekog glumca i id nekog filma. Ako zelis dobiti filmove nekog glumca, prvo selektiras sve redove (rows) iz tablice Uloge koji imaju toga Glumca kao Glumac.ID. Zatim za svaki od tih redova preko Film.ID trazis filmove u kojima je taj glumac glumio..
Evo ti schema za tablice, nadam se da ces shvatit, ako neces prouci ovo.
Može li se napraviti kada je nekoj kontroli svojsvto visible stavljeno na false da se kontrole ne vidi u designeru (u visual studio-u)?
Koja bi bila svrha toga ako to onda ne vidiš?
Ma pravin izbornike za jednu igru (neman pojma kako se to inače pravi a gogole ne pomaže) i koristin neku "tehniku" nestajanja i pojavljivanja dugmića po potrebi samo puno ih je pa to u visual studio-u izgleda jaaaaakooo nabacano i teško se snać katkad...
Ma pravin izbornike za jednu igru (neman pojma kako se to inače pravi a gogole ne pomaže) i koristin neku "tehniku" nestajanja i pojavljivanja dugmića po potrebi samo puno ih je pa to u visual studio-u izgleda jaaaaakooo nabacano i teško se snać katkad...
Stvoriš ih onda na formi, da se pojave kad ti trebaju, kao da ih moraš u designer modu stvarati.
Pozdrav ljudi, evo instalirao sam VS2012 Express i kad stisnem ► pojavi mi se nekakav error(↓↓slika1↓↓).
Probao sam pod postavkama firewalla omogućiti slobodan prolaz programa "Visual Studio Remote Debugging Monitor"(↓↓slika2↓↓), ali ne pomaže.
Stvoriš ih onda na formi, da se pojave kad ti trebaju, kao da ih moraš u designer modu stvarati.
To ti ima smisla, nisam se prije sjetio te opcije, probat ću
Trebam napisati zadatak koji ispisuje pet brojeva i onda ispise največeg od njih..
Molim vas hitno trebam... u C# Console application
S obzirom na loše objašnjenje zadatka...
static void Main(string[] args)
{
List<int> lista = new List<int>();
lista.Add(1);
lista.Add(9);
lista.Add(5);
lista.Add(7);
lista.Add(3);
int najveci = 0;
foreach (int i in lista)
{
if (i >= najveci)
{
najveci = i;
}
}
Console.WriteLine("Najveci broj je: " + najveci.ToString());
Console.ReadKey();
}
Točno kako si tražio. Samo fali ispis brojeva, to se sam snađi
A ovo je po mojoj teoriji (vjerojatno korisnik treba upisat 5 brojeva i program mora nać najveći).
HAI
I HAS A BIGGEST ITZ 0
VISIBLE "Broj 1"
GEMMEH BROJ1
BROJ1 BIGGR THAN BIGGEST, O RLY?
YA RLY
BIGGEST R BROJ1
NO WAI
BIGGEST R BIGGEST
OIC
VISIBLE "Broj 2"
GEMMEH BROJ2
BROJ2 BIGGR THAN BIGGEST, O RLY?
YA RLY
BIGGEST R BROJ2
NO WAI
BIGGEST R BIGGEST
OIC
VISIBLE "Broj 3"
GEMMEH BROJ3
BROJ3 BIGGR THAN BIGGEST, O RLY?
YA RLY
BIGGEST R BROJ3
NO WAI
BIGGEST R BIGGEST
OIC
VISIBLE "Broj 4"
GEMMEH BROJ4
BROJ4 BIGGR THAN BIGGEST, O RLY?
YA RLY
BIGGEST R BROJ4
NO WAI
BIGGEST R BIGGEST
OIC
VISIBLE "Broj 5"
GEMMEH BROJ5
BROJ5 BIGGR THAN BIGGEST, O RLY?
YA RLY
BIGGEST R BROJ5
NO WAI
BIGGEST R BIGGEST
OIC
VISIBLE ":)"
VISIBLE SMOOSH "Najveci broj je: " AN BIGGEST AN " od svih upisanih."
KTHXBYE
Interpreter - ovdje. Obrisati primjer, pasteati kod, kliknuti "Can i has program" i gledaj desno, to je konzola.
Hajdmo nešto naučiti (jer sam u onom drugom topicu vidio još veći kriminal - bubble sort) - ako se ne mora iterirati, ne iterira se.
var query = lista.Max();
Console.Writeline(Convert.ToString(query));
Hajdmo nešto naučiti (jer sam u onom drugom topicu vidio još veći kriminal - bubble sort) - ako se ne mora iterirati, ne iterira se.
var query = lista.Max();
Console.Writeline(Convert.ToString(query));
u pravu si, međutim postavlja se dilema, kad se već uči izlučivanje max elementa niza, je li bolje to sam napraviti da se nauči postupak, ili odmah uzeti max extension metod.
Tako da ovaj postupak ovdje nije pogrešan, samo je ručno napravljen.
Uči se onako kako je pravilno, a u ovom slučaju pravilno je lista.Max().
Prije 15 godina je pravilno bilo iteriranje kroz kolekciju (odnosno, kroz polje jer vjerujem da u doba nije bilo kolekcija), prije 30 je bilo pravilno shiftati registre.
Isto tako kako što danas nećeš učiti kuhara kako zapaliti vatru s dvije triješćice (jer je to znanje postalo redudantno), isto tako je i s iteracijom kroz kolekciju integera tražeći najveći element (barem što se tiče .NET-a).
Ali to je školski zadatak. Trebao bi znati kako to ustvari radi, da ta Max() radi iteracije koje bi inače trebalo pisati ručno.
Uči se onako kako je pravilno, a u ovom slučaju pravilno je lista.Max().
Prije 15 godina je pravilno bilo iteriranje kroz kolekciju (odnosno, kroz polje jer vjerujem da u doba nije bilo kolekcija), prije 30 je bilo pravilno shiftati registre.
Isto tako kako što danas nećeš učiti kuhara kako zapaliti vatru s dvije triješćice (jer je to znanje postalo redudantno), isto tako je i s iteracijom kroz kolekciju integera tražeći najveći element (barem što se tiče .NET-a).
OK, ali prije ili kasnije se suočiš sa izradom nekog algoritma, kako god, nije loše početi od temelja, jer stječeš vještinu i način razmišljanja, a inače u pravu si da se mora ići naprijed i znati i lambde i extension metode, i sve drugo.
Ovako, za takav tip zadatka trebao bi koristit kolekciju. Može niz. Za sortiranje poznati algoritam Bubble Sort.
RJEŠENJE
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
namespace Zadatak
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
int[] brojevi =new int [5];
int broj;
//UNOS
for (int i = 0; i < 5; i++)
{
Console.WriteLine("Upisi {0}. broj", i+1);
broj = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
brojevi[i] = broj;
}
//SORTIRANJE - BUBBLE SORT - OD VECEG PREMA MANJEM
int j;
for (int i = 0; i < 5; i++)
{
for (j = 0; j < i; j++)
{
if (brojevi[i] > brojevi[j])
{
int temp = brojevi[i];
brojevi[i] = brojevi[j];
brojevi[j] = temp;
}
}
}
//ISPIS
Console.WriteLine("Najveci je {0}",brojevi[0].ToString());
Console.Read();
}
}
}
Inače se to danas može puno modernije i lakse rjesit (Generic List<int>). Ali, kad vec učiš programirat bolje ti je pohvatat i osnove nekih algoritama.
Bubble sort je teški overkill za to.
Bubble sort je teški overkill za to.
Ovo je domaci. Šta ako nesmi koristit List
Možeš i sa for prijeći array i sa ifom tražiti najveći broj. To se tražilo od zadatka...
Pozdrav.
Problem je sljedeći. Radim u windows formi sa više formi i sada želim ovako. Kada pokrenem program na prvoj formi imam 3 buttona. Prvi btn me vodi na drugu formu gdje se upisuje lozinka za nastavak, drugi btn je izlaz, a treći btn je disabled. E sada kako da napravim da kada u formi gdje se upisuje lozinka, kada se upiše točna lozinka i klikne "OK", ta forma zatvara i btn na prvoj formi se enablea. U suprotnom ako se izađe iz forme gdje se upisuje loznika bez unešene točne lozinke btn ostaje disabled.
Hvala unaprijed :)
Pozdrav ljudi, evo instalirao sam VS2012 Express i kad stisnem ► pojavi mi se nekakav error(↓↓slika1↓↓).
Probao sam pod postavkama firewalla omogućiti slobodan prolaz programa "Visual Studio Remote Debugging Monitor"(↓↓slika2↓↓), ali ne pomaže.
Anyone?
Jesi probao pokrenuti VS kao admin?
Jesi probao pokrenuti VS kao admin?
Jesam, više puta ali ne pomaže.
Promjeni target platformu na 32-bit (x86).
Ili desni klik na project i pod... Ne znam jel Build ili Compile ili Debug ili tako nešto... Uglavnom u jednoj kartici možeš chekirati "Preferire 32-bit..." erm... solution / build / project. Nešto. Uglavnom, targetaj na 32-bit.