C# - Problemi i rješenja izdvojena tema

poruka: 2.151
|
čitano: 704.535
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: C# - Problemi i rješenja

Ja sam ti rekao da kada pišemo place holdere rabimo <>, a kada pišemo ime bez njih.

Da li si u toj bazi, napiši:
USE <ime_baze>
DELETE FROM <ime_tabele>

PS Bez <>

15 godina
royalhero kaže...

Ja sam ti rekao da kada pišemo place holdere rabimo <>, a kada pišemo ime bez njih.

Da li si u toj bazi, napiši:
USE <ime_baze>
DELETE FROM <ime_tabele>

PS Bez <>

USE [ime_baze] (da piše se u kockastim zagradama)

DELETE FROM Korisnici

Piše commands completed succesfully a svi podatci jos u u tabeli

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

USE [ime_baze] (da piše se u kockastim zagradama)

DELETE FROM Korisnici

Piše commands completed succesfully a svi podatci jos u u tabeli

Mora raditi,
DELETE FROM, znači kada nema WHERE klauzule briše sve!!!

Prije Prije
SQL komanda SQL komanda
15 godina
C# - Problemi i rješenja

Evo uspia sam, idući put napomeni da se ovde query ne pokreće kao program u visualstudiu sa ctrl+f5 nego samo sa f5 LOL

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Dobronamjeni savjet - ostavi ASP.Net sa strane na par dana, upali SSMS i dobro nauči glavne SQL naredbe. Bez njih ne možeš ništa.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Dobronamjeni savjet - ostavi ASP.Net sa strane na par dana, upali SSMS i dobro nauči glavne SQL naredbe. Bez njih ne možeš ništa.

Hocu :)

13 godina
neaktivan

Ako još imaš Pluralsight idi i pređi SQL Server fundamentals. Mada ti nebi škodilo da pročitaš koju stranicu knjige o SQL Serveru.

15 godina
royalhero kaže...

Ako još imaš Pluralsight idi i pređi SQL Server fundamentals. Mada ti nebi škodilo da pročitaš koju stranicu knjige o SQL Serveru.

A nemam aktivni account a ne mogu nać po torrentima

13 godina
neaktivan

Free trial 10 days?

16 godina
odjavljen

Imaš Carnetov račun? Bilo čiji?

Ako možeš do njega, skini ovaj pdf. Da, SQL 2005 ali je hrvatskom, 90% stvari koje ti trebaju su iste a ono što fali lako nađeš. U krajnjem slučaju na W3Schools.

13 godina
neaktivan

SQL je SQL, i po meni treba učiti njega, ostaviti se svih dorađivanja. Recimo T-SQL-a, koji ima dodatke VB-a (IF-ove, LOOP-ove...). Najbolje je učiti ANSI SQL.
Odi na pluralsight.com i registruj se za free trial. Ako si ispucao sa tvojim mejlom, lako se napravi novi. {#}

15 godina
C# - Problemi i rješenja

Iskoristia sam free trial i 30 dana koje sam osvojia na DEV grupi. Ima neko od dumpovaca aktiviran account pa cu posudit. Imam ja i svojih školskih 90 dana ali mi ih se ne aktivira za jedan course.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ali možeš 10 dana besplatno, čuješ li šta ti govorim??? Napravi novi mail i registruj se pod njim.

15 godina
royalhero kaže...

Ali možeš 10 dana besplatno, čuješ li šta ti govorim??? Napravi novi mail i registruj se pod njim.

Ako mu email treba za takve svrhe onda bih preporucio da koristi neki email koji ima ograniceno trajanje (10min, 24h itd). Npr:

http://10minutemail.com

-ovdje email traje 10 minuta, dakle dovoljno da se registrira.

I would love to change the world, but they won't give me the source code
13 godina
neaktivan

Ma može i to, bitno je samo da dođe do trial-a. Mail mu više nije potreban.

13 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Ima li neki dobar sajt da počnem učit C# od 0. 

Facebook: facebook.com/iPaleas • Twitter: twitter.com/iPaleas • YouTube: youtube.com/user/iPaleas • DeviantArt: ipaleas.deviantart.com

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MSDN?
Pluralsight?
HUGE RESPECT: woodgamesfx, captain_soap_McTawish, rustweaver, royalhero, tracerCPP,Indestructible
13 godina
neaktivan

Knjiga je najbolji nacin ucenja!!!

15 godina
royalhero kaže...

Knjiga je najbolji nacin ucenja!!!

a kodiranje/googlanje najefikasniji.Knjiga može također bit efikasna ali ako ces odmah praksirat nakon sta svaku stranicu prođeš (a to je jedini način da kvalitetno naučiš) onda češ izgubit ogromnu količinu vremena koju si mogao bolje potrošiti izrađujuči aplikacije i učeći isključivo ono što ti treba. Ako se nekome radi tako detaljno da prolazi knjigu od 500 strana i praksira svaku od tih stranica, svaka mu čast. Samo neznam koliko će profitirat od toga. Ako knjigu namjeravaš samo pročitat, e onda bi ti bilo bolje i ne uzimat je u ruke :). Ma ti to i znaš samo tebi nije lijeno ispraksirat 500 stranica jednu po jednu. I opet, svaka ti čast ali neznam koliko ti se to isplati.

13 godina
neaktivan

Pogrešno si shvatio. Kada se knjiga čita sa razumjevanjem od korice do korice i svi primjeri se razrade i pređu nekolika puta, pa ako ima zadataka urade, onda ništa bolje od toga. Naravno da ćeš kodirati. 500 stranica je obično polovica knjige, ali to nije ništa. I ja sam mislio da knjigama dobivam nepotrebno znanje, ali kasnije vidiš da ti to sve dobro dođe. Danas rijetko da čitam kao prije godinu dana, čitam od Petzalda Programming Windows 5th edition i ASP.NET MVC3 professional. Ne ide brzo jer preskačem koji dan, zapravo se ne sjećam da sam ima deset dana dirnuo MVC. Ali i ne treba mi, imam Pluralsight sa kojeg učim nove stvari, ali fundamentals sam gledao tek nakon pročitanih knjiga, jer mi se knjigom potkrade koja stvar koju će možda on pokazati, ne može u knjigu stati sve. Knjiga te tjera da učiš sistematično, ali ko ti brani da sa onim znanjem što ga imaš radiš aplikacije, dapače, poželjno je. Može i kombinacija knjiga - videi, samo nije poželjno jer ćeš na videima za dva dana "znati" kao za 2 mjeseca knjige. Ali to je površno znanje, samo ono što pliva po površini. Knjiga ti daje duboko, duboko znanje. I vjeruj, isplati mi se, nije baš da nemam vremena. Savjetujem svakome da uči knjigom, u početku, će pročitati dva poglavlja i neće moći napraviti pa recimo ništa, ali zato će nakon knjige imati nemjerljivo veće znanje od onoga što je gledao klipove.

Za MS tehnologije se inače preporučuje čitanje knjiga MS Pressa i Apressa. Imaš ih dosta besplatno, nije MS škrt.

13 godina
neaktivan
royalhero kaže...

Pogrešno si shvatio. Kada se knjiga čita sa razumjevanjem od korice do korice i svi primjeri se razrade i pređu nekolika puta, pa ako ima zadataka urade, onda ništa bolje od toga. Naravno da ćeš kodirati. 500 stranica je obično polovica knjige, ali to nije ništa. I ja sam mislio da knjigama dobivam nepotrebno znanje, ali kasnije vidiš da ti to sve dobro dođe. Danas rijetko da čitam kao prije godinu dana, čitam od Petzalda Programming Windows 5th edition i ASP.NET MVC3 professional. Ne ide brzo jer preskačem koji dan, zapravo se ne sjećam da sam ima deset dana dirnuo MVC. Ali i ne treba mi, imam Pluralsight sa kojeg učim nove stvari, ali fundamentals sam gledao tek nakon pročitanih knjiga, jer mi se knjigom potkrade koja stvar koju će možda on pokazati, ne može u knjigu stati sve. Knjiga te tjera da učiš sistematično, ali ko ti brani da sa onim znanjem što ga imaš radiš aplikacije, dapače, poželjno je. Može i kombinacija knjiga - videi, samo nije poželjno jer ćeš na videima za dva dana "znati" kao za 2 mjeseca knjige. Ali to je površno znanje, samo ono što pliva po površini. Knjiga ti daje duboko, duboko znanje. I vjeruj, isplati mi se, nije baš da nemam vremena. Savjetujem svakome da uči knjigom, u početku, će pročitati dva poglavlja i neće moći napraviti pa recimo ništa, ali zato će nakon knjige imati nemjerljivo veće znanje od onoga što je gledao klipove.

Za MS tehnologije se inače preporučuje čitanje knjiga MS Pressa i Apressa. Imaš ih dosta besplatno, nije MS škrt.

Ima neka dobra knjiga ne ebayu? Cijena neće biti problem.

Ili još bolje ako ima na hrvatskom.

Facebook: facebook.com/iPaleas • Twitter: twitter.com/iPaleas • YouTube: youtube.com/user/iPaleas • DeviantArt: ipaleas.deviantart.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.8.2012 10:27 (iPaleas).
17 godina
odjavljen
iPaleas kaže...
royalhero kaže...

Ima neka dobra knjiga ne ebayu? Cijena neće biti problem.

Ili još bolje ako ima na hrvatskom.

Joseph Mayo - C# unleashed

Biblioteka ekspert

Na hrvatskom je, ja ju imam i odlična je (cca 800 strana)

Freak Show Inc.
15 godina
royalhero kaže...

Pogrešno si shvatio. Kada se knjiga čita sa razumjevanjem od korice do korice i svi primjeri se razrade i pređu nekolika puta, pa ako ima zadataka urade, onda ništa bolje od toga. Naravno da ćeš kodirati. 500 stranica je obično polovica knjige, ali to nije ništa. I ja sam mislio da knjigama dobivam nepotrebno znanje, ali kasnije vidiš da ti to sve dobro dođe. 

Je,znam ali si i sam svjestan koliko je vremena potrebno za to. Ako ti misliš da ti je to efikasno i korisno u redu, to je tvoj način rada,ja ga poštujem i ne miješam se ali ja radije krenem u projekt bez pola potrebnog znanja i onda u toku ućim. Kao što sam sad krenuo s izradom aplikacije za infokup (znaš o ćemu se toćno radi) a evo vidiš i sam neznam osnove sql-a i tek dam poćeo radit s bazama. Ovo poviše je zadatak za vježbu od prijatelja kroz kojeg sam naućio osnovno i sad kako mi nešto zatreba ili zafali znanja malo ću proguglat ili zaskajpat s njime.

17 godina
athlon64 kaže...
royalhero kaže...

Pogrešno si shvatio. Kada se knjiga čita sa razumjevanjem od korice do korice i svi primjeri se razrade i pređu nekolika puta, pa ako ima zadataka urade, onda ništa bolje od toga. Naravno da ćeš kodirati. 500 stranica je obično polovica knjige, ali to nije ništa. I ja sam mislio da knjigama dobivam nepotrebno znanje, ali kasnije vidiš da ti to sve dobro dođe. 

Je,znam ali si i sam svjestan koliko je vremena potrebno za to. Ako ti misliš da ti je to efikasno i korisno u redu, to je tvoj način rada,ja ga poštujem i ne miješam se ali ja radije krenem u projekt bez pola potrebnog znanja i onda u toku ućim. Kao što sam sad krenuo s izradom aplikacije za infokup (znaš o ćemu se toćno radi) a evo vidiš i sam neznam osnove sql-a i tek dam poćeo radit s bazama. Ovo poviše je zadatak za vježbu od prijatelja kroz kojeg sam naućio osnovno i sad kako mi nešto zatreba ili zafali znanja malo ću proguglat ili zaskajpat s njime.

Sve je to OK, ali što programer jest, onaj tko zna sintaksu jezika ili onaj koji zna implementirati metode da npr. traži najkraći put između gradova uzevši u obzir konekcije među njima.

Naglasak na sintaksi je krivi put.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.8.2012 14:08 (Floki).
13 godina
neaktivan
Floki kaže...

E ovo je točno. Ti kada guglaš većinom nađeš gotov kôd, a ne algoritam. U knjizi dobiješ algoritam, kôd i objašnjenje algoritma.

15 godina
Floki kaže...

Sve je to OK, ali što programer jest, onaj tko zna sintaksu jezika ili onaj koji zna implementirati metode da npr. traži najkraći put između gradova uzevši u obzir konekcije među njima.

Da ali to znaju dobri algoritmaši. To ti treba za neke stvari ali je upitno koliko je potrebno za rad na back end-u web stranica i razvoju nekih projekata. Ja algoritmaš nisam jer nemam mozak ni koncentraciju ni logiku za to.

16 godina
odjavljen

A taj kod treba modificirati. Da bi ga znao modificirati, treba dobro znati sintaksu. Ako znaš sintaksu, lako skužiš kakav je algoritam iskorišten za obavljanje tog zadatka.

15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

A taj kod treba modificirati. Da bi ga znao modificirati, treba dobro znati sintaksu. Ako znaš sintaksu, lako skužiš kakav je algoritam iskorišten za obavljanje tog zadatka.

Živa istina, svaki put kad sam našao dio koda na netu nisam mogao iskorititi 10% toga dok nisam znao točno šta svaka linija radi.E tek onda sam ga mogao prilagodit svom programu i iskoristit određene djelove.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.8.2012 14:30 (athlon64).
13 godina
neaktivan

Hoćeš li da ti dam kôd algoritma za pretraživanje po dubini? Hajd' iz njega skontaj što i kako evo ti sve.
Ideja programera je da PROGRAMIRA I RIJEŠAVA PROBLEME, a ne da pronalazi gotove stvari po Internetu. Pa to može svatko.

15 godina
royalhero kaže...

Hoćeš li da ti dam kôd algoritma za pretraživanje po dubini? Hajd' iz njega skontaj što i kako evo ti sve.
Ideja programera je da PROGRAMIRA I RIJEŠAVA PROBLEME, a ne da pronalazi gotove stvari po Internetu. Pa to može svatko.

Ideja programera je da izrađuje koristan software. Način na koji on dođe do toga je nebitan. Idi samo pogledat prvih 10 mjesta na državnom iz inf ove godine. Bilo je software-a koji su višu poziciju postigli uz 5 dana rada nego neki drugi uz mjesece id 20 puta više koda. Sve je u ideji. Naravno algoritmi i rješavanje problema su najbitnija stvar svakom programeru ali još uvjek smatram da se to bolje uvježba kodiranjem nego čitanjem knjige. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice