C++ Inkrement Dekrement

poruka: 8
|
čitano: 5.596
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
C++ Inkrement Dekrement

Pozdrav forumasi

Vjezbam neke zadatke iz c programskog jezika za sutrasnji kolokvij na faxu i nasao sam se pred za mene neshavtljivim problemom inkrementa i dekrementa

Dole ispod sljedi zadatak citav i njegovo rijesenje pa cu boldirati ono sto mi je nejasno ...

#include <stdio.h>

void main (void);

{

char a=15 , b=4, c=8 ;

char y, z ;

float x;

/*1 */   x= (float) a/b ;

/*2 */      y=c>>2 ;

/*3*/      z=--a+c++;

/*4 */    printf("x=%f  \n y=%d  \n z=%d, x,y,z );

}

Moj zadatak je da gore navedeni program svaku liniju koda objasnim posebno pocevsi od deklaracije

Rijsenje :

/*1 */   x=3.750000 a=15 b=4

/*2 */   y=2 c=8

/*3 */    z= 22 a=14 c=9

/*4 */         x=3.750000

y=2

z=22

Prva druga peta ;) ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 19:59 (aneLL).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
C++ Inkrement Dekrement

a=15, c=8

z=--a+c++; - dakle od kud sad 22????????

postoje dvije vrste inkrementa i dekrementa - prefiks i postfiks

prefiks ++a - inkrement se događa prije nego se vrijednost varijable koristi u ostatku izraza

postfiks c++ - inkement se događa poslije nego se vrijednost varijable koristi u ostatku izraza

dakle, ovdje imamo prefiks dekrement i postfiks inkrement

z = 14 + 8

varijabla a se dekremetira prije nego se koristi u ostatku izraza , a varijabla b se ne inkrementira prije nego se koristi u ostatku izraza

kada se izračuna izraz z=22, odnosno kad se varijabli z pridruži zbroj vrijednosti ovih varijabli s desne strane

tek se onda varijabla c poveća na 9

last but no least

inkrementirati se mogu samo integer varijable, a u to spadaju i dekadske vrijednosti ovih char varijabli

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 20:57 (Floki).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: C++ Inkrement Dekrement

upravo to me je i zanimalo hvala vam puno stvarno ste mi pomogli ovime.

Zamolio bi administratore da ne obrisu ovu temu jer ubuduce ukoliko mi bude jos nekih nejasnoca u c programskom jeziku volio bi ovdje postavljati

Prva druga peta ;) ;)
15 godina
neaktivan

Zasto svi na ovom podforumu misle da su njihovi problemi toliko jedinstveni da im treba zasebna tema?

Za sve i svasta o C-u imas ovu temu:

http://www.bug.hr/forum/topic/programiranje/programiranje-c-svega-pomalo/60641.aspx

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
14 godina
neaktivan
Prva druga peta ;) ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2011 17:43 (aneLL).
13 godina
neaktivan
aneLL kaže...

aha aha vi sad smatrate da ja kome se jednom javila potreba za necim u c programskom jeziku trebam znaci naci 1001 tutoriajal i nauciti C++ tako da budem najveci C programer na Balkanu ?????

Zasto jednostavno ne obidjete temu a ne pametujete previse ....

Kao prvo, ugasi Bold, drugo, barem ponegdje postavi zarez i treće, necitiraj velike poruke.

aneLL kaže...

i nauciti C++ tako da budem najveci C programer na Balkanu ?????

LOL, ja nešto neznam nikoga ko je naučio C++ i postao C programer, hauever, ko od tebe traži da učiš 1001 tutorijal?, dali smo ti link od teme u kojoj se pitaju ovakve trivijalne stvari, zamisli za svaki "program" neko otvori temu.

Još jednom link:
http://www.bug.hr/forum/topic/programiranje/programiranje-c-svega-pomalo/60641.aspx

Programming is understanding. – Kristen Nygaard
15 godina
neaktivan
aneLL kaže...

aha aha vi sad smatrate da ja kome se jednom javila potreba za necim u c programskom jeziku trebam znaci naci 1001 tutoriajal i nauciti C++ tako da budem najveci C programer na Balkanu ?????

Ne, nego da se takva pitanjca postaju u jednoj temi koja je vec ionako svastara. Ne treba za svaku glupost zasebna tema...

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice