Termalne paste - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 1.420
|
čitano: 480.987
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Termalne paste - pitanja i odgovori

Savjet, koju uzeti (koja je najbolja) pastu za procesor, cijena nije bitna ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Termalne paste - pitanja i odgovori
jigsaw5063 kaže...

Savjet, koju uzeti (koja je najbolja) pastu za procesor, cijena nije bitna ?

MX-2 ili MX-4 meni su se pokazale najbolje a između njih nema bitne razlike

Sami sebi smo najveci neprijatelji
12 godina
neaktivan

Evo zadnjih par dana imam problema s pregrijavanje pc-a. Ne znam do cega je,radim iste stvari na PCu kao uvjek i nikada nisam imao problema s pregrijavanjem. Od kada mi se pojavio ovaj error(slika) komp se pregrijava ko lud. Jeli moguce da je to uzrok?? Takodjer sam instalirao Gta V, igrao pola sata i komp se ugasio zbog pregrijavanja(vise ga nisam ni palio),a sad se gasi svaki dan bilo sta da radim :/ Sad me zanima hoce li pomoci ako stavim novu pastu. Ne kuzim se u te stvari pa je svaki savjet dobrodosao :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Očisti dobro kompletan komp od prašine i obavezno promjeni termalnu pastu na procu i na grafi a ako neznas to sam odnesi nekom tko zna.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2015 22:54 (nicky.sl).
Moj PC  
3 0 hvala 3
12 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Očisti dobro kompletan komp od prašine i obavezno promjeni termo pastu na procu i na grafi a ako neznas to sam odnesi nekom tko zna.

Hvala, evo cim kupim pastu odma cu to rjesit. Jel moram i neko hlađenje uzet ili bi pasta trebala bit dovoljna ?

15 godina
neaktivan

Ako je prije bilo sve normalno, dosta je sve pocistiti i promijeniti pastu.

Moj PC  
4 0 hvala 3
13 godina
neaktivan
Killuminati kaže...
nicky.sl kaže...

Očisti dobro kompletan komp od prašine i obavezno promjeni termo pastu na procu i na grafi a ako neznas to sam odnesi nekom tko zna.

Hvala, evo cim kupim pastu odma cu to rjesit. Jel moram i neko hlađenje uzet ili bi pasta trebala bit dovoljna ?

Pasta je dovoljna kad je prije bilo tip-top.

Inače ne bi škodilo popuniti mojpc baš za ovakve slučajeve

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
12 godina
neaktivan

Evo popunio. Za ventilatore i sve ostalo to je stok. Nista nisam mjenjo, ne znam sta je unutri

EDIT : Evo temp ako nekom sta znaci. (upaljen skajp,mozila i league of legends client i to za temp)

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.5.2015 23:41 (Killuminati).
12 godina

HITNO čišćenje !!!

Bez odgađanja jer krajnje je vrime dok sve nije izgorilo.

Moj PC  
7 0 hvala 4
13 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

HITNO čišćenje !!!

Bez odgađanja jer krajnje je vrime dok sve nije izgorilo.

LOL! 100+°c ovo vec dugo nismo vidjelilp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
protjeran
Killuminati kaže...

Evo popunio. Za ventilatore i sve ostalo to je stok. Nista nisam mjenjo, ne znam sta je unutri

EDIT : Evo temp ako nekom sta znaci. (upaljen skajp,mozila i league of legends client i to za temp)

Uhaj, a ja skacem kada moj na 100% sa Hyperom ode na 63 stupnja... Ciscenje i promjena paste pod obavezno, te zamjena stock hladnjaka sto je prije moguce...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
12 godina
neaktivan

Ekipa hvala vam svima na pomoci :) Uspio sam rjesiti bez problema. Rastavio sam PC ocistio sve komponente stavio pastu Artic Cooling mx-4 i evo pc mi je hladnjača. :D

Bilo je toliko prasine nabijeno na svim ventilatorima da me cudi kako mi se nije komp zapalio :D Za sada sam stavio samo na cpu i sada me zanima dal da stavljam i na gpu ? I ako da,dal da stavljam istu pastu ? Hvala svima

EDIT: Sad cu probat upalit koju igru i par programa,pa da vidim rezultate nakon sat-dva :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.5.2015 22:12 (Killuminati).
Moj PC  
4 0 hvala 2
12 godina
Killuminati kaže...

Ekipa hvala vam svima na pomoci :) Uspio sam rjesiti bez problema. Rastavio sam PC ocistio sve komponente stavio pastu Artic Cooling mx-4 i evo pc mi je hladnjača. :D

Bilo je toliko prasine nabijeno na svim ventilatorima da me cudi kako mi se nije komp zapalio :D Za sada sam stavio samo na cpu i sada me zanima dal da stavljam i na gpu ? I ako da,dal da stavljam istu pastu ? Hvala svima

EDIT: Sad cu probat upalit koju igru i par programa,pa da vidim rezultate nakon sat-dva :)

Kad si već rastavija sve triba si i grafi prominit pastu i naravno da ide ista ko za cpu

12 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Kad si već rastavija sve triba si i grafi prominit pastu i naravno da ide ista ko za cpu

Evo sad sljedi reinstalacija windowsa pa cu i na gpu pastu promjenit nakon toga. Jucer je 6sati komp radio bez prestanka,max temp. cpua nije presla 40C Cudo sta malo ciscenja i pasta mogu napravit :D

GPU max je 43C,a maticne isto tako. To je valjda oke temp za gpu i maticnu ?

13 godina
protjeran

je sve je super nemas brige, idealno zapravo, ovaj htio sam reci savrsenstvo od temperatura! otkidaLP cak sam pomislio da je sve spojeno na vodu!:P

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2015 13:40 (Stjepanj).
Moj PC  
5 0 hvala 3
13 godina
neaktivan
Killuminati kaže...
nicky.sl kaže...

Evo sad sljedi reinstalacija windowsa pa cu i na gpu pastu promjenit nakon toga. Jucer je 6sati komp radio bez prestanka,max temp. cpua nije presla 40C Cudo sta malo ciscenja i pasta mogu napravit :D

GPU max je 43C,a maticne isto tako. To je valjda oke temp za gpu i maticnu ?

Na tvom mjestu ne bih mijenjao pastu na gpu.Ako nisi.

Jedino ako želiš biti siguran odvrti Furmark pa onda provjeri temp ;)

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.5.2015 14:05 (Ikarus01).
12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

je sve je super nemas brige, idealno zapravo, ovaj htio sam reci savrsenstvo od temperatura! otkidaLP cak sam pomislio da je sve spojeno na vodu!:P

Not sure if sarcasm or not, posto se ne kuzim u ove stvari :)

13 godina
neaktivan
Killuminati kaže...
Stjepanj kaže...

Not sure if sarcasm or not, posto se ne kuzim u ove stvari :)

Nije sarkazam.Ako išta barem si 10 stupnjeva ispod prosjeka.

12 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...

Nije sarkazam.Ako išta barem si 10 stupnjeva ispod prosjeka.

Fino :) prvi put nakon ko zna koliko iz kompa pici hladan zrak,neki dan ga nisam smio taknit koliko je bio vrel. E i da izgleda je je ipak pc malo gorio Kada sam rastavljo primjetio sam da je onaj dio sto drzi hladnjak na cpu (ona kopca) malo pocrnila/pozutila. Da nije bilo ekipe s foruma ko zna sta bi bilo :)

14 godina
Čuj ako kom stoji na tepihu i usput nije čistit od prašine dosta godina moglo je biti požara u kutiji/izvan i ostat bez pc ili nedaj bože sobe kuće.
15 godina
neaktivan

Imam laptop Toshiba C855 2gd i normalna radna temperatura mu je bila oko 40 stupnjeva i 60 stupnjeva dok se recimo igra neka igra. Nakon godinu i pol dana rada temperatura je oko 60 stupnjeva dok ne radim nista i oko 80-90 dok se igra.

Ocistio sam prasinu, ali izgleda da moram probati i sa zamjenom termalne paste.

Trenutno imam Cooler Master IC Value V1 pastu. Da li je dobra ta pasta?

web developer
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 16:19 (Wedran Dev).

0 0 hvala 0
14 godina
Wedran Dev kaže...

Imam laptop Toshiba C855 2gd i normalna radna temperatura mu je bila oko 40 stupnjeva i 60 stupnjeva dok se recimo igra neka igra. Nakon godinu i pol dana rada temperatura je oko 60 stupnjeva dok ne radim nista i oko 80-90 dok se igra.

Ocistio sam prasinu, ali izgleda da moram probati i sa zamjenom termalne paste.

Trenutno imam Cooler Master IC Value V1 pastu. Da li je dobra ta pasta?

Obavezno promijeni pastu. Frend ima nekoh HP a starog 4 godine, zujao je kao lud, cim ga upalis, nakon promjene paste necujes ga niti nakon sati i sati rada.

http://valid.canardpc.com/cache/banner/fmwm3z-4.png
15 godina
neaktivan

Otovrio sam laptop, obrisao prasinu i stavio termalnu pastu. Jos uvijek je temperatura oko 60-70 u normalnom radu. Hmm....

web developer
16 godina
neaktivan

Pozdrav, imam HP-ov laptop ProBook 4520s i u zadnjih tjedan dana npr. kad u excel-u uzmem stupac od 1000 ćelija i povučem neke formule, proc zakuca 100% i temp se digne do 90°C i laptop se svaki put resetira. Dosta radim u excel-u i to mi je jako bitno, vjerovatno bi se gasio i na drugim zahtijevnijim stvarima ali ga ne korisim za ništa teže od surfanja i excel-a. 

Star je nekih 4-5 god. jučer sam ga prvi put otvorio da ga očistim ali nije bilo mnogo prašine pa sam posumljao na termalnu pastu ali pošto je nisam imao nisam htio odvajati hladnjak od CPU/GPU.

E sad imam dostupno ove paste http://www.orbiter-g.com/ra-unalna-oprema/rezervni-dijelovi/paste-za-procesore.html pa me zanima da li to išta valja ili da tražim neku bolju provjereniju? 

Ili ako vi imate neki bolji savjet, uglavnom laptop mi se resetira svaki put kad temperatura dosegne 90°C.

Psi laju, karavane prolaze...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Nikad nisam koristio te paste pa i ne mogu nista reć o njima, ja ti preporucam MX-2, MX-4 to su vrhunske paste.

17 godina
sportline kaže...

E sad imam dostupno ove paste http://www.orbiter-g.com/ra-unalna-oprema/rezervni-dijelovi/paste-za-procesore.html pa me zanima da li to išta valja ili da tražim neku bolju provjereniju? 

Ili ako vi imate neki bolji savjet, uglavnom laptop mi se resetira svaki put kad temperatura dosegne 90°C.

Te Konig paste su rang Spire pasta, dakle smeće.

Twitter: @191x7
14 godina

Iso bi u pon kupit ovu pastu jel to ok?

imam jedan stariji Pentum 4 3.0 ghz koji se pregrijava pa se komp stalno reseta, u speedfanu temp je 56 kolko sam vidio, logo one vatrice pored  i zgasi se kroz 5min rada...

http://www.instar-informatika.hr/spire-termalna-pasta-plava-38-wm-k/spi%2Dplava%2Dpasta

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Nevalja to nista, nislim bolja je ta spire nego nijedna al ja to nebi uzima ni da mi poklanjaju.

14 godina
nicky.sl kaže...

Nevalja to nista, nislim bolja je ta spire nego nijedna al ja to nebi uzima ni da mi poklanjaju.

Ok, procito zadnjih par stranica i vidim da ta spire nije neka sreca, odoh onda u links po artic cooling mx2 za 37kn 

13 godina
protjeran
Mx-2 je stvarno odlicna, lako se maze i skida, cooler kad prijoni za bazu treba se stvarno malo potruditi da se "odljepi" koliko dobro drzi , sebi sam uzeo onu vecu spricu za 60-tak kuna i vec sam hrpu procesora namazao(cijele baze) imam jos pola:)! svaka preporuka!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice