Reklamacija procesora

poruka: 6
|
čitano: 1.903
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Reklamacija procesora

Možda zvuči gotovo nemoguće, ali meni se desilo. Prije mjesec dana (malo više), kupio sam polovnog Phenoma II X4 965 BE, bio je nov, neraspakiran. Prijašnji vlasnik ga je kupio u Linksa, no trebali mu novci i eto ja ga kupio... Ubacio sam ga u ploču, sve lijepo sastavio, pokrenuo komp, malo rada na njemu (2min) i freeze sistema! Restartam ga pa BSOD... Svašta se dešavalo pararelno, ili neće da boota ili se sistem freeza ili baci BSOD... Ništa, igram se ja malo i probao izvaditi 2 memorijska modula (imam 4 x 2GB G.skill), radi bez problema! Poslije toga, probao sam taj procesor u drugoj ploči i sa drugom memorijom (ploča Asus M5A97 Pro, G.Skill 2x4GB) te također isti problem, ali vađenjem jednog modula, radi bez problema! Na mojoj ploči je testiran FX 6100 sa različitim memorijama i radi bez problema!

Testirao sam jedan po jedan modul, te prolazi bez greške, ubacim sva 4 modula, preko 100000 tisuća errora u memtestu, samo se redaju jedan po jedan... 

Dakle došao sam do zaključka da procesor radi probleme kada je u računalu preko 4GB Ram-a

Procesor sam reklamirao prije nešto manje od mjesec dana, uspostavili su kvar, u srijedu su mi dali Phenom-a 955 BE jer nisu imali 965 BE... 

Ali opet, sa ovim procesorom isti problemi! Dakle opet se sistem freeza, BSOD baca.. Nekad neće da boota...

Probao testirat memoriju, moduli jedan po jedan rade bez problema, ali sa sva 4 modula opet baca hrpu errora!

Kolika je slučajnost da dobijem NEISPRAVAN procesor... Jako mala! A da dobijem 2 komada, bogami nikakva!! 

Pi.dim covječe, jeli do procesora? Šta da probam, radim? Neda mi se opet reklamirat i čekat 3 tjedna novi procesor...

Dal da samo odem u Linksa i zamjenim za drugi proizvod u istom cijenovnom rangu?

PS: Probao sam dizat napon memoriji, spuštat frekvenciju, dirat latencije... NE POMAŽE

Hvala svima!

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.2.2013 19:18 (MARKOZD15).

1 0 hvala 0
15 godina
Reklamacija procesora

Meni je oduvijek problem sa 4 plocice memorije. Dvije rade super, ali sa cetiri moram spustiti na standardnih 1333 te malo presloziti po utorima.

0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
Re: Reklamacija procesora
Leryan kaže...

Meni je oduvijek problem sa 4 plocice memorije. Dvije rade super, ali sa cetiri moram spustiti na standardnih 1333 te malo presloziti po utorima.

Čitaj sve, probano i sa 2 X 4 (dvije pločice po 4GB) i opet problemi...

Preslagano miljun puta!

14 godina
neaktivan
Leryan kaže...

Kod mene je taj CPU isproban sa 2x4 GB memorije na 1333MHz (standardno 1600) i nije radilo, jednom kad je uspjelo bootati bilo je 4gb usable od 8gb (Da se razumijemo Win je 64BIT, sa FX6100 radi normalno sa svih 8gb).

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.2.2013 19:23 (mate960).
16 godina
Reklamacija procesora

Pukni novi bios ako več nisi. Odi do nekog frenda ili poznanika pa probaj tamo procesor sa svojom i njegovom memorijom usput mu i pastu promjeniš njemu paše, a što se tiče procesora zašto ti se čini da je nemoguče da je neispravan frend mi popravlja stare krame pa kad ima viška novaca kupi veče količine da se ne šeta non stop i tako nešto je klasika da mu se događa (najbolje je kad na stolu sve radi a kad pritegneš vijke u kučištu onda ništa pa tako sto puta napuko neki vod na matičnoj). Sve greške zapiši i reklamiraj pa tako u krug dok ne proradi. Nekad je čovjek baksuz a nekad cjela serija od tog dana u proizvodnji nevalja.

http://www.youtube.com/glodalica
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
spojka kaže...

Pukni novi bios ako več nisi. Odi do nekog frenda ili poznanika pa probaj tamo procesor sa svojom i njegovom memorijom usput mu i pastu promjeniš njemu paše, a što se tiče procesora zašto ti se čini da je nemoguče da je neispravan frend mi popravlja stare krame pa kad ima viška novaca kupi veče količine da se ne šeta non stop i tako nešto je klasika da mu se događa (najbolje je kad na stolu sve radi a kad pritegneš vijke u kučištu onda ništa pa tako sto puta napuko neki vod na matičnoj). Sve greške zapiši i reklamiraj pa tako u krug dok ne proradi. Nekad je čovjek baksuz a nekad cjela serija od tog dana u proizvodnji nevalja.

Sve sam to pokušao! Al ništa...

Jako mala je vjerojatnost da se procesor reklamira, al 2 komada, istoj osobi... Tu mi smrdi nešto!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice