Možda zvuči gotovo nemoguće, ali meni se desilo. Prije mjesec dana (malo više), kupio sam polovnog Phenoma II X4 965 BE, bio je nov, neraspakiran. Prijašnji vlasnik ga je kupio u Linksa, no trebali mu novci i eto ja ga kupio... Ubacio sam ga u ploču, sve lijepo sastavio, pokrenuo komp, malo rada na njemu (2min) i freeze sistema! Restartam ga pa BSOD... Svašta se dešavalo pararelno, ili neće da boota ili se sistem freeza ili baci BSOD... Ništa, igram se ja malo i probao izvaditi 2 memorijska modula (imam 4 x 2GB G.skill), radi bez problema! Poslije toga, probao sam taj procesor u drugoj ploči i sa drugom memorijom (ploča Asus M5A97 Pro, G.Skill 2x4GB) te također isti problem, ali vađenjem jednog modula, radi bez problema! Na mojoj ploči je testiran FX 6100 sa različitim memorijama i radi bez problema!
Testirao sam jedan po jedan modul, te prolazi bez greške, ubacim sva 4 modula, preko 100000 tisuća errora u memtestu, samo se redaju jedan po jedan...
Dakle došao sam do zaključka da procesor radi probleme kada je u računalu preko 4GB Ram-a
Procesor sam reklamirao prije nešto manje od mjesec dana, uspostavili su kvar, u srijedu su mi dali Phenom-a 955 BE jer nisu imali 965 BE...
Ali opet, sa ovim procesorom isti problemi! Dakle opet se sistem freeza, BSOD baca.. Nekad neće da boota...
Probao testirat memoriju, moduli jedan po jedan rade bez problema, ali sa sva 4 modula opet baca hrpu errora!
Kolika je slučajnost da dobijem NEISPRAVAN procesor... Jako mala! A da dobijem 2 komada, bogami nikakva!!
Pi.dim covječe, jeli do procesora? Šta da probam, radim? Neda mi se opet reklamirat i čekat 3 tjedna novi procesor...
Dal da samo odem u Linksa i zamjenim za drugi proizvod u istom cijenovnom rangu?
PS: Probao sam dizat napon memoriji, spuštat frekvenciju, dirat latencije... NE POMAŽE
Hvala svima!